22 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Ο Ιερώνυμος και το δίλημμα των 50άρηδων της Ιεραρχίας Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ με συμμετοχή βουλευτών και άλλων κομμάτων 650 άνθρωποι παρακολουθούνται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο

Ανακοίνωση των Κληρικών της Ι.Μ. Καλύμνου για την φραστική επίθεση στον Μητροπολίτη Παϊσιο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 23 / 6 / 2021 , 9:55 από news_room

Οι κληρικοί της Καλύμνου ανακοίνωσαν επιστολή συμπάθειας προς το πρόσωπο του σεβ. μητροπολίτη Λέρου και Καλύμνου κ. Παϊσιο μετά από φραστική και συνάμα συκοφαντική επίθεση στην οποία ο σεβασμιώτατος θέλησε και δεν έδωσε συνέχεια και καταδικάζουν απερίφραστα το γεγονός και τη βίαιη αυτή πράξη απέναντι στον μητροπολίτη κ. Παϊσιο όσο και σε κάθε πρόσωπο. Η ανακοίνωση έχει ώς εξής:

Ημείς, ο Ιερός Κλήρος της νήσου Καλύμνου, πληροφορηθέντες την αήθη και συκοφαντική επίθεση που εδέχθη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παΐσιος κατά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Βαθέος Καλύμνου, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας, ως πράξη απάνθρωπη, αντιχριστιανική και αντιδημοκρατική και εκφράζουμε ομοθυμαδόν την αμέριστη συμπαράστασή μας προς το πρόσωπο του Πνευματικού μας Πατέρα και Ποιμενάρχη.

Κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται, ως καταδικαστέα πράξη και αντίθετη προς τη Διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, μας βρίσκει και θα μας βρει αντιμέτωπους.

Εκφράζουμε τη θλίψη και την αγανάκτησή  μας για τους συκοφαντικούς και αήθεις χαρακτηρισμούς, που προσπάθησαν να σπιλώσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, την αναγνωρισμένη από όλους προσφορά στα νησιά της ακριτικής μας Μητροπόλεως, την χρηστοήθεια της ζωής, την ευυποληψία και την εν γένει έντιμον και ευήθη δημόσια παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Παρακαλούμε λοιπόν, τους αγαπητούς μας Χριστιανούς να διασφαλίσουμε πάντες με πνεύμα καταλλαγής και ειρηνεύσεως την αγάπη και κοινωνία μεταξύ μας σε κάθε στιγμή της επί γης παρουσίας μας, πρωτίστως δε κατά την λατρευτική και ευχαριστιακή κοινή σύναξη.

Κάλυμνος 22-6-2021

Ο ΙΕΡΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Εμμανουήλ-Φράγκος-Ευρωβουλευτής

Εμμανουήλ Φράγκος: Η Ορθοδοξία ενώνει και η αποδυνάμωσή της οδηγεί στο να υψωθούν τείχη και να ξεκινήσουν πόλεμοι

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 2 / 2023 , 17:31 από news_room Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», έλαβε την απάντηση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής και Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με την […]

Έχει Ταλιμπάν η Ορθοδοξία; Έλλειψη εκκλησιαστικής συνείδησης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 21:04 από news_room Διαβάζοντας τελευταία στα ιστολόγια να γράφουν «εκκλησιαστικοί» άνδρες, χάνει κανείς τον νου του. Διερωτάται. Είναι, αυτοί που γράφουν, πραγματικά ορθόδοξοι χριστιανοί; (Πατριάρχες, αρχιερείς, ιερείς, γεροντάδες, μοναχοί); Από τα γραφόμενά τους λείπει η αγάπη. Η ειρήνη. Η σύνεση. Η ταπείνωση. Η λογική. Πάνω απ΄όλα λείπει […]