13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Τέλος στα SMS – Μέτρα χαλαρώνουν και άλλα αίρονται – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά & την επαρχία

Με safepass η διακίνηση από σήμερα, τα νέα μέτρα και τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 5 / 2021 , 8:34 από news_room

Χωρίς τον “βραχνά” των SMS θα γίνονται από την Παρασκευή οι μετακινήσεις, ενώ καταργούνται και τα ραντεβού για την μετάβαση στα καταστήματα. Παρατείνεται επίσης η παραμονή εκτός σπιτιού καθώς διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας, ενώ θα επιτρέπονται πλέον και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, με την μετάβαση προς τα νησιά να πραγματοποιείται μετά από πλήρη εμβολιασμό, αρνητικό τεστ ή ανάρρωση από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της σημερινής επίσης ενημέρωσης, από την Παρασκευή ανοίγει ο τουρισμός, ενώ διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 12.30 το βράδυ, καταργείται η αποστολή SMS στο 13033 και στο 13032, όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επίσης, το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη ανά 25 τμ, χωρίς πλέον το click in shop ή το click away.

Επίσης, στις 17 Μαΐου ξεκινά η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, στις 21 Μαΐου η λειτουργία των θερινών κινηματογράφων και στις 28 Μαΐου η οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι. Επίσης, από τον Ιούνιο θα επιτρέπονται οι εκδηλώσεις, γάμοι και βαφτίσεις, σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Ωστόσο, η απαγόρευση της ζωντανής μουσικής στα καταστήματα εστίασης θα συνεχίσει να απαγορεύεται όλο τον Μάιο.

Σε ό,τι αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις διευκρινίστηκε ότι όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησια (με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε αρνητικό pcr test 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών είτε self test 24 ωρών. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι, Έλληνες και ξένοι, ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Ο κ. Σκέρτσος έδωσε παράλληλα εξηγήσεις γιατί πέρυσι ανοίξαμε όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, ενώ φέτος ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο ψηλά. Όπως τόνισε πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε και παράλληλα πέρυσι το ζόρι κάναμε 800 τεστ την ημέρα, στην αρχή της πανδημίας, όταν φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self tests σε εβδομαδιαία βάση. Επιπλέον, τόνισε ότι πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά, και παράλληλα το εθνικό σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί καθώς έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και ΜΕΘ.

“Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια”, κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Μόρφου Νεόφυτος Χριστέ μου, αξίωσέ με να σε αγαπήσω Το ένα τάλανο

Μόρφου Νεόφυτος: «Δεν είναι δεδομένη για κανένα η ψήφος μου»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 12 / 2022 , 17:20 από news_room H ψήφος του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου είναι μία εκ των 16 ψήφων των ιεραρχών, που είναι μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου, και έχει την ίδια βαρύτητα με αυτές των υπόλοιπων ιεραρχών, αναφέρει σε σχετική της […]

Σχέδια Επιδότησης Επιτοκίων Νέων Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανέιων από το Υπουργείο Οικονομίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 14 / 11 / 2020 , 21:55 από ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ  1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι σύμφωνα με […]