18 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Συναγερμός για ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 5 / 2021 , 8:45 από news_room

Για πρώτη φορά από την έναρξη της στρατιωτικής κλιμάκωσης με τη Χαμάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο σήμερα για συναγερμό εξαιτίας εκτόξευσης ρουκετών εναντίον του βόρειου τμήματος της χώρας. Μέχρι εδώ, οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς ενεργοποιούσαν σειρήνες της αεράμυνας στο νότιο και στο κεντρικό Ισραήλ, αλλά όχι στον βόρειο τομέα της χώρας.

Όμως σήμερα ήχησαν σειρήνες εκ νέου όχι μόνο στη μητρόπολη Τελ Αβίβ, όπου οι κάτοικοι έσπευσαν στα καταφύγια, αλλά και στην κοιλάδα Ισραέλ, στη Γαλιλαία (βόρεια). Από το βράδυ της Δευτέρας, έχουν εκτοξευθεί περίπου 1.500 ρουκέτες από τον παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του ισραηλινού εδάφους, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του στρατού.

Πάντα σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι 350 από τις εκτοξεύσεις «απέτυχαν», ενώ «εκατοντάδες» ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ, ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών και ένας στρατιώτης, εξαιτίας των εκτοξεύσεων ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Από τη δική του πλευρά ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπεί με μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, στον πυκνοκατοικημένο θύλακα δύο εκατομμυρίων κατοίκων έχουν σκοτωθεί 67 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 388 τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Elpidophoros λαμβάνει το εμβόλιο COVID-19

Για την νόσο covid-19 εμβολιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 4 / 2021 , 15:12 από news_room Για την νόσο covid-19 εμβολιάστηκε ο σεβασμιώτατος αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος και δήλωσε : “Ευγνωμοσύνη για τους λαμπρούς επιστήμονες και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που, μέσω της σκληρής δουλειάς και της Χάριτος του Θεού, παράγουν και παραδίδουν εμβόλια που σώζουν ζωές. […]

eikona_xristou_paradosi_keryneia_eidiseis_adologala_nea

Παράδοση Εικόνας του Ένθρονου Χριστού από την κατεχόμενη Εκκλησία του Αντιφωνητή στην Καλογραία Κερύνειας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 13 / 7 / 2022 , 20:48 από news_room Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος παρέδωσε σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ την εικόνατου Ένθρονου Χριστού, η οποία χρονολογείται στα τέλη του 15ου – αρχές του 16ου αιώνα και προέρχεται από την κατεχόμενη Εκκλησία του Αντιφωνητή στην Καλογραία Κερύνειας. Η […]