25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς

Στις 23 & 24 Ιανουαρίου το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 1 / 2021 , 13:14 από news_room

To Ιδρυτικό του Συνέδριο διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιανουαρίου το Κόμμα για τα Ζώα, το νεοσύστατο πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνές κίνημα της Πολιτικής Φιλοζωίας και στο Animal Politics Foundation.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από διακόσια μέλη του κόμματος, θα οργανωθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Θα αναμεταδίδεται όμως ζωντανά και από το κανάλι του κόμματος στο YouTube (Kόμμα για τα Ζώα – animal politics II).

To Συνέδριο θα ψηφίσει πολιτική απόφαση και θα εκλέξει εκείνες και εκείνους πουθα στελεχώσουν τους θεσμούς του (το πανελλαδικό, το συντονιστικό και τους επικεφαλής).

Το νέο κόμμα θα υποδεχθούν στο πολιτικό γίγνεσθαι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25, εκπρόσωποι των οποίων θα χαιρετίσουν τις εργασίες τους. Επίσης θα χαιρετίσει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και τα «αδελφικά» κόμματα του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα από την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Κύπρο κ.ά.

Το συνέδριο θα λήξει την Κυριακή στις 5 μ.μ. με συνέντευξη τύπου στην οποία εκπρόσωποι του τύπου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους επικεφαλής του. Θα παρευρεθούν εκπρόσωποι ΜΜΕ σαν το ΣΚΑΪ, τη LIFO, το Greek Vegan Magazine, την ΕΡΑ, το PetPet.news κ.ά. Αιτήσεις για συμμετοχή στη συνέντευξη τύπου γίνονται δεκτές στο [email protected]

Στο Συνέδριο περιλαμβάνονται πολλά στρογγυλά τραπέζια, Ξεχωρίζει το Σάββατο 23/1/2021 στις 6 μ.μ η διάλεξη του στελέχους του σουηδικού κόμματος Djurens Parti Peter Kalmström με θέμα τις επιπτώσεις της κτηνοτροφίας στο περιβάλλον. Την Κυριακή στις 12 οι συζητήσεις της ιατρού Χριστίνα Παπή με την Κλινική Διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου και τη Μαιευτήρα Βασιλική Σκαλαφούρη με θέμα και ακολούθως με την χημικό και διδάκτορα Περιβαλλοντικής Χημείας, Ελένη Πρίφτη, με θέμα «Υγεία και Φυτική Διατροφή».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον θα είναι το πάνελ που συντονίζει η Νταϊάνα Φακιολά με θέμα «Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης» στο οποίο συμμετέχουν οι φυτοφάγοι αθλητές Κωνσταντίνα Τουμάνιου (προπονήτρια Crossfit), Αλέξανδρος Φωτεινός (πρωταθλητής στο Δυναμικό Τρίαθλο), Παναγιώτης Παναρίτης (δρομέα μεγάλων αποστάσεων), Ηλίας Μαλεσιάδας (Crossfit και δρομέας στο βουνό) για τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγίας στον αθλητισμό.
Παράλληλα θα διοργανωθούν πολλές συζητήσεις, με θέματα

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής: Σάββατο 23/1 πρωί Συνεδρίαση 1

10 π.μ.: Αναμετάδοση ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υποτίτλους
Συνεδρίαση 2
11 π.μ.: Χαιρετισμοί
Εκπρόσωποι ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, φιλοζωικών ομοσπονδιών και επιστημονικών οργανώσεων καλοωσορίζουν το Κόμμα για τα Ζώα στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Έχουν προσκληθεί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25, ΚΚΕ, ΕΛΛΥ, ΠΦΟ, ΠΦΠΟ και Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία.
Θα χαιρετήσουν την ίδρυση του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα:
• Από τη Νέα Δημοκρατία, η Χρυσαυγή Ατσιδάκου, επικεφαλής Θεματικού Τομέα Περιβάλλοντος • Από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Δημήτρης Καρακώστας, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής. • Από το ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Μπαρμπαρέσος, μέλος της Γραμματείας του τομέα Περιβάλλοντος και Γραμματέας της Τ.Ο. Γλυφάδας. • Από το ΜέΡΑ25, ο Βουλευτής Κρίτωνας Αρσένης, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Γιάννης Χαραλαμπάκης εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. • Από την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, η Πρόεδρος Ειρήνη Μολφέση.
Συνεδρίαση  3
12 π.μ: Κεντρική πολιτική εισήγηση
Ο Νίκος Ράπτης συζητά με μέλη του Κόμματος για τα Ζώα για την πορεία της ελληνικής Πολιτικής Φιλοζωίας έως το συνέδριο, για τοπολιτικό στίγμα και τις προοπτικές του κόμματος. Σχολιάζουν: Δήμητρα Ανδρίτσου, Ειρήνη Ρουχωτά,  κ.ά
Συνεδρίαση  4

1 μ.μ: Παρουσίαση των υποψήφιων για το Συντονιστικό Τα μέλη μας που θέλουν να στελεχώσουν το Συντονιστικό μας συζητάνε για την πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία που θα ήθελαν να διαμορφωθεί και με την παρουσία τους! Συντονίζει ο Νίκος Ράπτης.
Συμμετέχουν: Ελένη Δέδε, Γεωργία Καρυδάκη, Αλέξης Μαντζώρος, Μαρία Αστραδενή Σκούρτα, Νταϊάνα Φακιολά, Λυδία Ψιλοβίκου.
Συνεδρίαση 5 (εκτός αναμετάδοσης)

2 μ.μ.: Συνεδρίαση του Πανελλαδικού και εκλογή του Συντονιστικού. Το συμβάν δεν θα αναμεταδοθεί από το live streaming.
Σάββατο 23/1/2021 απόγευμα Συνεδρίαση 6

4 μ.μ.: Τα μέλη έχουν τον λόγο

Μέλη και φίλοι του Κόμματος για τα Ζώα συζητούν για το τι ήταν αυτό που τις/τους οδήγησε να συμμετέχουν στο κίνημά μας και ποιες θέλουν να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου φορέα (οι σχέσεις του με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, το ακροατήριό του, οι πολιτικές του προτεραιότητες, οι σχέσεις του με τους άλλους πολιτικούς και κοινωνικούςφορείς κ.λπ).
Πρώτο πάνελ (4-5 μ.μ. Συντονιστής Νίκος Ράπτης): Συμμετέχουν Ελένη Δαρμάνη (Κέρκυρα), Δημήτρης Μαύρος (Αθήνα), Ειρήνη Μάντη (Ιωάννινα)
Δεύτερο πάνελ (5-6 μ.μ. Συντονιστής Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ): Συμμετέχουν Γιώργος Τύμπας (Λάρισα), Βάσω Λεβεντάκου (Κεφαλλονιά), Γεωργία Κατσιβέλη (Αθήνα)
Συνεδρίαση 7

6 μ.μ.: Διάλεξη του στελέχους του σουηδικού κόμματος Djurens Peter Kalmström.
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, πρωί Συνεδρίαση 8

11 π.μ. Χαιρετισμοί αδελφικών κομμάτων.

Θα χαιρετίσουν οι:
Robert Gabel (επικεφαλής Tierschutzpartei Γερμανίας), Vanessa Hudson (Animal Welfare Party Ηνωμένου Βασιλείου), Carol Johnson (Party of Animal Welfare Ιρλανδίας), Cristiano Ceriello (Partito Animalista Italiano, Ιταλία) Κυριάκος Κυριάκου (Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου) κ.ά.
Συνεδρίαση 9
«Υγεία και Φυτική Διατροφή». Τα οφέλη της φυτοφαγίας, με απλά λόγια. 12 μ.μ. Η ιατρός Χριστίνα Παπή συζητάει με τη Δέσποινα Μαρσέλου, Κλινική Διατροφολόγο με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα, τ. Προϊσταμένη στο Τμήμα Ανοσολογίας του Νοσοκομείου του Newcastle και τη Βασιλική Σκαλαφούρη, Μαιευτήρα Χειρουργό – Γυναικολόγο. 1 μ.μ.: Η Χριστίνα Παπή συζητά με τη χημικό και διδάκτορα Περιβαλλοντικής Χημείας, Ελένη Πρίφτη.   Συνεδρίαση 10
2 μ.μ.: Στρογγυλό τραπέζι: Βιγκανισμός, άθληση και ο μύθος της πρωτεΐνης
Η Νταϊάνα Φακιολά συζητάει για τη φυτοφαγία στον αθλητισμό με τους Κωνσταντίνα Τουμάνιου (προπονήτρια Crossfit), Αλέξανδρο Φωτεινό (πρωταθλητή στο Δυναμικό Τρίαθλο), Παναγιώτη Παναρίτη (δρομέα μεγάλων αποστάσεων), Ηλία Μαλεσιάδα (Crossfit και δρομέα στο βουνό) για τα πλεονεκτήματα της φυτοφαγίας στον αθλητισμό.
Κυριακή 24/1/2021, απόγευμα Συνεδρίαση 11

3 μ.μ. Πολιτικές παρεμβάσεις των μελών του Πανελλαδικού. Γνωρίζουμε τα μέλη του Πανελλαδικού και τους στόχους τους για το κίνημα.
Συνεδρίαση 12
5 μ.μ. Συνέντευξη τύπου Οι επικεφαλής του Κόμματος για τα Ζώα επικοινωνούν με εκπροσώπους του τύπου. Τους επικεφαλής μας ρωτούν οι:
– Γιώργος Καραμέρος (Flash.gr) - Μαρία Ρεμπούτσικα (ΕΡΑ) - Πάνος Σάκκας (LIFO) - Σταματίνα Σταματάκου (Σκάι) - Μαρία Γεωργίου (Greek Vegan Magazine) - Μυρτώ Τζώρτζου (PetPET.news) Επιφυλάσσεται για τη συμμετοχή του λόγω ενδεχόμενων επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Γιάννης Ευσταθίου (STAR)

Το συνέδριο θα παρουσιάσει η Λυδία Ψιλοβίκου-Κέιβ.

Σχετικά Άρθρα

Χ. Θεοχάρης: Έχουμε ένα ολοκληρωμένο, ώριμο και επαγγελματικό σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 16:50 από news_room Για τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα για την ασφάλεια των τουριστών, φέτος το καλοκαίρι, μίλησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του βρετανικού Sky News. Μάλιστα εξέφρασε την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα ενταχθεί στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου […]

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Χαιρετισμό στην 9η Απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» απεύθυνε ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 21:32 από news_room Ο ΠτΔ κος Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην εκδήλωση για την απονομή του βραβείου «Nemitsas 2021» όπου και απεύθυνε χαιρετισμό. Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην 9η απονομή του Βραβείου «NEMITSAS 2021» του Ιδρύματος «Τάκης και Λούκη Νέμιτσας»: Είναι με […]