21 °C Athens, GR
24/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Παραδόθηκε στο επιβατικό κοινό η γραμμή του τραμ «Μπάτης» – ΣΕΦ

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 1 / 2021 , 7:54 από news_room

Τη διαδρομή με τραμ στη νέα γραμμή έκαναν σήμερα ο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο υφ. Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης

Γ. Πατούλης«Συμβάλλουμε έμπρακτα στη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών της Αττικής με σύγχρονα μέσα, υψηλών προδιαγραφών. Συνεχίζουμε πιστοί στο όραμα μας για να φτιάξουμε μία «πράσινη» Αττική»

 

εικόναΤο τμήμα της γραμμής του ΤΡΑΜ από την Αγία Σκέπη-Φάληρο έως τον κόμβο του ΣΕΦ, το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 5.5 εκ. ευρώ και παραδόθηκε στο επιβατικό κοινό, επιθεώρησαν σήμερα ο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο υφ. Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε συρμό του τραμ και έκαναν τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Συνολικά δόθηκε σε λειτουργία το τμήμα της γραμμής Μπάτης-ΣΕΦ.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Ν.Χαιρέτας και ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

 

Η ανακατασκευή της γραμμής, έγινε στο πλαίσιο των έργων υποδομών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (φάση Α’), που εκτελεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Η γραμμή είχε ήδη παραδοθεί στη ΣΤΑΣΥ στις 11 Ιανουαρίου, προκειμένου να γίνει δοκιμαστική λειτουργία και οι τελικοί έλεγχοι.

Ειδικότερα ανακατασκευάσθηκε ριζικά το τμήμα της γραμμής του ΤΡΑΜ από το ΣΕΦ μέχρι την Αγία Σκέπη – Φάληρο (από Χ.Θ. 1+000  εως Χ.Θ. 2+820).Επίσης ανακατασκευάστηκε τμήμα της γραμμής μήκους 120μ. πλησίον της στάσης «Αγία Σκέπη» και τοποθετήθηκε νέα διαγώνιος πριν από τη στάση «Τροκαντερό» (Χ.Θ. 3+940)

Το μήκος της γραμμής είναι 3χλμ και το σύνολο των γραμμών που κατασκευάσθηκαν είναι 6 χλμ (Διπλή κατεύθυνση).

Η νέα σύγχρονη γραμμή βρίσκεται σε νέα, χαμηλότερη θέση προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία στις χαμηλές περιοχές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας. Αυτό επετεύχθη, μέσω υπόγειας διάβασης κατασκευασμένης αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό και ελευθερώνοντας δύο επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας στην παλιά παραλιακή Εθν. Μακαρίου που είχαν καταληφθεί κατά την αρχική κατασκευή του.

Για την ανακατασκευή της γραμμής, χρησιμοποιήθηκε το σύγχρονο σύστημα επιδομής RhedaCity που αφενός εξασφαλίζει μεγάλη ελαστικότητα για μειωμένο θόρυβο και απορρόφηση κραδασμών και αφετέρου επιτρέπει την μελλοντική αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση της τροχιάς σε εξαιρετικά χαμηλούς χρόνους.

Η τελική επίστρωση της τροχιάς από σταθεροποιημένη γη παρουσιάζει αρτιότατο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα συντήρησης.

Να σημειωθεί πως παράλληλα οι ενδιάμεσες στάσεις Μοσχάτο, Καλλιθέα Τζιτζιφιές ανακαινίσθηκαν και συντηρήθηκαν πλήρως.

 

Δηλώσεις:

 

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια να μετακινούνται οι πολίτες της Αττικής με ασφαλή και σύγχρονα μέσα, όπως είναι το τραμ. Σήμερα βρεθήκαμε εδώ μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπ. Υποδομών και Μεταφορών τους κυρίους Καραμανλή και Κεφαλογιάννη για την παράδοση του τμήματος της γραμμής του ΤΡΑΜ από την Αγία Σκέπη στο Φάληρο έως τον κόμβο του ΣΕΦ, συνολικού μήκους και στις δύο κατευθύνσεις 6χλμ,  η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές της τεχνολογίας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους περίπου 5,5 εκ. ευρώ.

Παράλληλα με την ανακατασκευή της γραμμής ανακαινίσθηκαν και συντηρήθηκαν πλήρως οι σταθμοί Μοσχάτο, Τζιτζιφιές και της Καλλιθέας.

Σε συνδυασμό με τους 25 νέους συρμούς οι οποίοι παραδίδονται σταδιακά στο κοινό και χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής με το πόσο των 67 εκ. ευρώ, μπορούμε να μιλάμε για σημαντικά αναπτυξιακά έργα υποδομών τα οποία η Περιφέρεια θα συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα.

Βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο υποδομών και την ηγεσία του, τον κ. Καραμανλή και τον κ. Κεφαλογιάννη και συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια, πάντα προς όφελος των πολιτών. Έχουμε πολλά να πράξουμε στο άμεσο μέλλον με στόχο να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για μία «πράσινη» Αττική, μία Περιφέρεια-Πρότυπο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ΣΤΑΣΥ ΑΕ για την άριστη συνεργασία μας αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για την σημαντική δουλειά που έκαναν.

 

Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε, βήμα-βήμα, να γίνονται οι αστικές συγκοινωνίες κάθε μέρα καλύτερες. Το Τραμ έχει κεντρική θέση στο σχεδιασμό μας, αφού όσο περισσότερο ενισχύουμε το δίκτυό του, τόσο περισσότερες και καλύτερες επιλογές μετακίνησης προσφέρουμε στους πολίτες. Έτσι, πριν λίγο καιρό ξεκινήσαμε ξανά τα δρομολόγια του Τραμ στο Σύνταγμα, τώρα ξεκινήσαμε πάλι και τα δρομολόγια στο Φάληρο μέχρι το ΣΕΦ, σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε και την επέκταση προς Πειραιά, ενώ αναβαθμίζουμε τον υπάρχοντα στόλο προσθέτοντας 25 νέους συρμούς. Μάλιστα, σε έναν από αυτούς μπήκαμε και σήμερα και είδαμε ότι χαρακτηρίζονται από ασφάλεια, άνεση, σύγχρονη τεχνολογία και υψηλή αισθητική. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, λοιπόν, και ξέρουμε ότι έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν οι πολίτες.

Τέλος, θέλω και να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες τους, καθώς και για τη χρηματοδοτική συμβολή του ΠΕΠ της Περιφέρειας στην προμήθεια νέων συρμών  και να τους συγχαρώ για όλο το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού παραλιακού μετώπου.

Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Κεφαλογιάννης

«Ο σχεδιασμός μας για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών αρχίζει και βγαίνει στην πράξη. Το Τραμ μπήκε ξανά στις ράγες από το Σύνταγμα προς το ΣΕΦ και τη Βούλα κι έτσι όλο το παραλιακό μέτωπο συνδέεται και πάλι με το κέντρο της Αθήνας. Μια γραμμή που εξυπηρετεί πολλές περιοχές και επιπλέον, αποτελεί και μια όμορφη διαδρομή. Επόμενη στάση για το Τραμ, ο Πειραιάς. Ταυτόχρονα, βελτιώνονται οι συχνότητες στα υπόλοιπα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και προχωρά η ενίσχυση του στόλου της ΟΣΥ, όπου κυκλοφορούν, πλέον, περισσότερα από 1.200 λεωφορεία και τρόλεϊ στους δρόμους της Αθήνας. Κάθε μέρα που περνάει βελτιώνονται οι υπηρεσίες των αστικών συγκοινωνιών προς τους πολίτες».

 

Σχετικά Άρθρα

Παρατηρείται μια σταθερή αδιαλλαξία από πλευράς των Τουρκοκυπρίων είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, όπου συναντήθηκε με τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ, αξιωματούχους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν προέκυψε κάτι μετά την αποψινή πρώτη του συνάντηση με τον κ. Ερσίν Τατάρ μετά από επτά μήνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «θα ευχόμουν. Δυστυχώς, και παρά το γεγονός ότι του πρότεινα πως καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση και εφόσον μιλούμε για τη βάση λύσης του Κυπριακού όπως εδώ και δεκαετίες έχει συμφωνηθεί, να μπουν κάτω οι ανησυχίες της κάθε πλευράς για να δούμε πώς μπορεί να τις αντιμετωπίσουμε. Φαίνεται ότι θέλουν και επιμένουν στην απαράδεκτη θέση ότι θα πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί η κυριαρχική ισότητα και εν συνεχεία να αποπειραθούμε να δούμε αν υπάρχει έδαφος για λύση. Πρότεινα να συζητηθούν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που έχω εισηγηθεί. Οι παρεμβάσεις του Τουρκοκύπριου συνομιλητή ήταν αρκούντως ενδεικτικές για τις προθέσεις τους, δηλαδή μια άρνηση, για να είμαι σύντομος. Και είπα ακόμα ότι θα πρέπει να λάβουν μέτρα, έτσι ώστε να παρεμποδίζονται οι ροές των προσφύγων που παρατηρούμε και που εργαλειοποιούνται, δυστυχώς. Και του το είπα ότι δυστυχώς εργαλειοποιούνται με πολιτικούς στόχους από την Τουρκία. Το αρνήθηκε, ζήτησε να γίνει συζήτηση των εμπειρογνωμόνων τάχα. Του είπα ότι δεν είναι θέμα εμπειρογνωμόνων, είναι θέμα πολιτική βούλησης να παρεμποδιστούν όλες αυτές οι χιλιάδες που κάθε μήνα καταγράφονται εισρέουσες στις ελεύθερες περιοχές. Με θλίβει ειλικρινά διότι παρατηρείται μια σταθερή αδιαλλαξία από πλευράς των Τουρκοκυπρίων». Ερωτηθείς αν μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος τουλάχιστον στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος είπε «πώς μπορεί να υπάρξει κοινό έδαφος όταν οι όροι εντολής που θέτουν πως θα πρέπει να έχει ένας απεσταλμένος του ΓΓ – και εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είναι ειδικός ή προσωπικός, το θέμα είναι οι όροι εντολής – είναι η λήψη τέτοιων μέτρων καλής γειτονίας μεταξύ δύο κρατών, αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδιανόητο να συζητείται κάτι ανάλογο. Βεβαίως η δική μας πλευρά – έχω διαμηνύσει και στον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ χθες προκειμένου να μεταβιβαστεί το μήνυμα και στον ΓΓ – επιμένει στα όσα είχαν συμφωνηθεί στο γεύμα του Σεπτέμβρη, στη Νέα Υόρκη, με τον ΓΓ». Σε ερώτηση αν τα ΗΕ έδειξαν να είναι διατεθειμένα να ασκήσουν πιέσεις στον κ. Τατάρ, αλλά και στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν ξέρω πού αλλού άσκησαν πιέσεις και αναμένετε ότι μπορεί να ασκήσουν πιέσεις». Κληθείς να πει αν τα ΗΕ αντιλαμβάνονται την άρνηση από πλευράς Τουρκοκυπρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «ήταν μπροστά ο κ. Κόλιν Στιούαρτ, και συνεπώς ήταν μάρτυρας των όσων έχουν διαμειφθεί».

Δηλώσεις του ΠτΔ μετά τη συνάντηση του με αξιωματούχους των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στη Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 1:05 από news_room Παρατηρείται μια σταθερή αδιαλλαξία από πλευράς των Τουρκοκυπρίων είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του κατά την άφιξη του στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, όπου συναντήθηκε με τον Βοηθό ΓΓ των ΗΕ, αξιωματούχους της […]

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό & τη Πανδημία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 23:30 από news_room Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό H Τουρκία επιβεβαίωσε χθες με τον ηχηρότερο δυνατόν τρόπο την αμετάθετη θέση της στο Κυπριακό που έχει χαραχθεί ακόμα και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι […]