28 °C Athens, GR
21/06/2021

Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 2:24 από news_room

Τα Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο

Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο σε συνεργασία με τις Ενωμένες Ελληνοαμερικανικές Εταιρείες της Βόρειας Καλιφόρνιας (UHAS) διοργάνωσε μια εκδήλωση στο Aquatic Park Cove στο Σαν Φρανσίσκο για να τιμήσει τη γιορτή των Θεοφανίων, παρατηρώντας το βάπτισμα του Χριστού στο Ιορδανία. Στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις, ο σεβ. Μητροπολίτης Γεράσιμος του Σαν Φρανσίσκο παρατήρησε: «Ενώ προσευχόμαστε για τον αγιασμό του νερού, προσευχόμαστε επίσης για την Πρωτοχρονιά που είναι πάνω μας, για τη χάρη και το έλεος του Θεού στον κόσμο μας, και ειδικά προσευχόμαστε για την υγεία και την φύλαξη της κοινότητάς μας που έχει καταστραφεί από την πανδημία, την επουλωτική θεραπεία, την ειρήνη και την άνεση. “

 Τα νερά του κόλπου ήταν ευλογημένα για την Πρωτοχρονιά, μετά την οποία ένας σταυρός πετάχτηκε στο νερό από τον Μητροπολίτη Γεράσιμο. Ο Κωνσταντίνος Σαρρηγεωργίδης, Ph.D., ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα και εργάζεται επί του παρόντος στη Silicon Valley, πήδηξε στο νερό και πήρε τον σταυρό, επιστρέφοντας στον Μητροπολίτη Γεράσιμο όπου έλαβε μια ιδιαίτερη ευλογία και έναν αναμνηστικό σταυρό ως ανάμνηση αυτού Εκδήλωση.

Η Γιορτή των Θεοφανίων είναι επίσης η εκδήλωση του Θεού στον κόσμο, επειδή ήταν η αρχή της δημόσιας διακονίας του Κυρίου μας. Στο βάπτισμα του Ιησού, και τα τρία Άτομα εκδηλώθηκαν μαζί: η φωνή του Θεού Πατέρα, που αποκαλεί τον Ιησού «Αγαπημένο Υιό του», βλέπουμε τον ίδιο τον Ιησού και το Άγιο Πνεύμα, «με τη μορφή περιστεριού», κατεβαίνει και στηρίζεται στον Υιό. Στο τέλος της ευλογίας των νερών στο υδάτινο πάρκο Cove, τα περιστέρια απελευθερώθηκαν στον ουρανό, συμβολίζοντας την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος στο βάπτισμα του Ιησού στον Ιορδάνη.

Ο Πρόεδρος της UHAS Τάσο Ζωγράφος υπηρέτησε ως διοργανωτής της εκδήλωσης, καθιερώνοντας αυτήν την πρώτη χρονιά εκδήλωσης με την πρόθεση να γίνει αυτή μια ετήσια γιορτή που θα είναι ανοιχτή στο κοινό τα επόμενα χρόνια. «Είναι κατάλληλο φέτος, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις προκλήσεις που είχαμε πέρυσι για να ευλογούμε τα νερά το 2021, έτσι ώστε ολόκληρη η κοινότητα να επουλωθεί από ό, τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο μας και σας καλωσορίζουμε εδώ σήμερα για αυτόν τον εορτασμό».

Η Metropolis Gerasimos επιβλέπει την Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο. Ως Αρχιεπίσκοπος της δυτικής περιοχής, η δικαιοδοσία του Μητροπολίτη Γεράσιμο περιλαμβάνει περίπου 70 ελληνικές Ορθόδοξες ενορίες και πάνω από 150.000 πιστούς στην Καλιφόρνια, την Αριζόνα, τη Νεβάδα, το Όρεγκον, την Ουάσιγκτον, την Αλάσκα και τη Χαβάη.

Οι Ενωμένες Ελληνοαμερικανικές Εταιρείες της Βόρειας Καλιφόρνιας (UHAS) αντιπροσωπεύουν την ελληνοαμερικανική κοινότητα της Βόρειας Καλιφόρνιας. Αποστολή του είναι να προωθήσει, να διατηρήσει και να προστατεύσει τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική κληρονομιά, καθώς και τις αρχές και τις ιδέες του Ελληνισμού. Το UHAS ενθαρρύνει τις ισχυρές κοινοτικές σχέσεις και προωθεί τον πολιτισμό και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Βοηθούσαν επίσης με την υπηρεσία ήταν ο Χάρις Επίσκοπος Ιωάννης Φωκαίας – Καγκελάριος της Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο. Ο π. Πατήρ Μίλουτιν Τζαντζίτ, ιερέας ενορίας στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Προφήτη Ηλία στη Σάντα Κρουζ, Καλιφόρνια. Ο κ. Κρίστοφερ Χόνδρος από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Ανάστασης στην Κάστρο του Κάστρο, Καλιφόρνια υπηρέτησε ως chanter για την υπηρεσία.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας : Πρόγραμμα κατανυκτικών Εσπερινών 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 3 / 2021 , 22:52 από news_room 9 Μαρτίου 2021 | Από την Κυριακή της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021 και κάθε απόγευμα Κυριακής της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η Εκκλησία μας όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού με τούς ωραιότατους ύμνους του Τριωδίου, που […]

ΗΠΑ: Δύο νεκροί και δέκα αγνοούμενοι σε ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε Κουβανούς μετανάστες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 5 / 2021 , 1:29 από news_room Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε το πλοιάριο που μετέφερε Κουβανούς μετανάστες στα ανοιχτά της Φλόριντας και η αμερικανική ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό δέκα αγνοουμένων, ανέφεραν οι αρχές. «Η ακτοφυλακή διέσωσε οκτώ ανθρώπους και […]

Pin It on Pinterest