23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ορθόδοξη οργάνωση καλεί τα παιδιά να ενισχύσουν την πίστη τους μέσω διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 1 / 2021 , 2:16 από news_room

Ένας χριστιανικός ορθόδοξος οργανισμός από το Sidney, το υπουργείο Οικογένειας και Φίλων Αγία Υπομονή ξεκίνησε έναν διαγωνισμό μικρού μήκους ταινιών για παιδιά. Η πρωτοβουλία στοχεύει να ενισχύσει την πίστη τους και να τους κάνει να προβληματιστούν σχετικά με το κύριο μήνυμα του Ευαγγελίου: την αγάπη του Θεού και του γείτονα.

Το “Fruits of the Spirit” είναι το θέμα αυτής της εναρκτήριας έκδοσης. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-18 ετών από τις Ελληνικές Ορθόδοξες Αρχιεπισκοπές της Αυστραλίας.

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να στείλουν ταινίες τριών λεπτών εμπνευσμένες από τα λόγια του Αγίου Αποστόλου Παύλου που γράφτηκαν στην Επιστολή στους Γαλάτες:

«Αλλά ο καρπός του Πνεύματος είναι η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η μακροχρόνια υπομονή, η καλοσύνη, η καλοσύνη, η πίστη, η ευγένεια, ο αυτοέλεγχος. Δεν υπάρχει κανένας νόμος ».

Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες που αποτελούνται κυρίως από τέσσερα μέλη.

Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου και ηγέτες της Εκκλησίας. Τα βραβεία είναι κουπόνια αξίας 300, 200, 100 και αντίστοιχα 50 δολαρίων.

Ανάλογα με τους περιορισμούς COVID, οι ταινίες που κερδίζουν θα προβληθούν είτε σε πραγματικό κόσμο είτε σε εικονικό γεγονός. Λεπτομέρειες θα δοθούν πιο κοντά στην ημερομηνία λήξης του φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Facebook ή γράφοντας ένα email στο [email protected].

Η πρωτοβουλία έγινε σε συνεργασία με την Trisagion Films, τη διοργανώτρια του διεθνούς φεστιβάλ Ορθόδοξων ταινιών Byzanfest .

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αδίκημα»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 1 / 2023 , 16:14 από news_room «Η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί αδίκημα, ορισμένοι επίσκοποι έχουν λανθασμένη θέση», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Ο Αργεντινός πάπας χαρακτήρισε παράλληλα «αμαρτία» τη θέση ορισμένων καθολικών επισκόπων, «οι οποίοι στηρίζουν νόμους που περιθωριοποιούν ή πλήττουν την κοινότητα ΛΟΑΤΚ+». […]

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 4 / 2022 , 16:36 από news_room Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με τη μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προέστη τα μεσάνυχτα του Μ.Σαββάτου της τελετής της Αναστάσεως στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, […]