18 °C Athens, GR
22/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής O Μπάιντεν αφήνει ξανά να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος το 2024 Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς

Δέκα μεγάλα ευρωπαϊκά δημόσια MME συστρατεύονται στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 23:09 από news_room

Για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, δέκα μεγάλα ευρωπαϊκά δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανάμεσα τους η France Télévisions, θα κοινοποιούν διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιεχόμενο που θα μεταφράζεται σε διάφορες γλώσσες, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που παρουσιάστηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Αυτή η «καινοτόμα» ψηφιακή συνεργασία θα επιτρέπει στα «δημόσια μέσα ενημέρωσης να ξεπερνούν γλωσσικά εμπόδια και να καθιστούν διαθέσιμες αξιόπιστες πληροφορίες στο κοινό τους, που παράγονται από πολυάριθμους ευρωπαίους εταίρους», τόνισε σε ανακοίνωσή της η EBU, η μεγαλύτερη συμμαχία δημόσιων μέσων ενημέρωσης στον κόσμο.

Στην πρωτοβουλία αυτή, εκτός από την France Télévisions, συμμετέχουν η γερμανική (BR-ARD), η βελγική (RTBF), η ισπανική (RTVE), η φινλανδική (YLE), η ιρλανδική (RTE), η ιταλική (RAI), η πορτογαλική (RTP) και η ελβετική (SWI swissinfo.ch). Άλλα μέσα ενημέρωσης θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, όπως και το γαλλο-γερμανικό κανάλι ARTE, ανέφερε λεπτομερώς η EBU.

Συγκεκριμένα, τα «συμμετέχοντα μέσα ενημέρωσης θα παρέχουν περιεχόμενο πληροφοριών (άρθρα, βίντεο κ.λπ.) σε έναν ψηφιακό κόμβο, όπου θα μεταφράζονται αυτόματα σε διάφορες γλώσσες χρησιμοποιώντας καινοτόμα εργαλεία και διαδικασίες», υπογραμμίζεται.

Στη συνέχεια, οι αρχισυντάκτες θα είναι υπεύθυνοι για την «επιλογή των θεμάτων που ενδιαφέρουν περισσότερο το κοινό τους για να τα δημοσιεύσουν χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο προτάσεων ενσωματωμένο στον ιστότοπό τους», ένα εργαλείο του οποίου η «εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2021».

«Πανδημία Covid-19», «κλιματική αλλαγή», «μεταναστευτικές ροές… το μεταφρασμένο περιεχόμενο «θα προσφέρει μια πανευρωπαϊκή οπτική γωνία στα κύρια επίκαιρα θέματα», τόνισε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

Η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει επίσης «ένα σοβαρό αντίβαρο στην παραπληροφόρηση και σε ένα πολωτικό λόγο που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξέφρασε την ελπίδα η Ένωση, υποστηρίζοντας μια «ευρωπαϊκή δημόσια ψηφιακή σφαίρα βασισμένη σε κοινές αξίες και συμφέροντα».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με «επιχορήγηση της ΕΕ», που δόθηκε μετά από «μια επιτυχημένη πιλοτική φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας 14 μεγάλα δημόσια μέσα ενημέρωσης παρέδωσαν περισσότερα από 120.000 άρθρα, διαθέσιμα για μια περίοδο οκτώ μηνών».

«Άλλα δημόσια μέσα ενημέρωσης της EBU πρέπει» εν τέλει να συμμετάσχουν, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των διαθέσιμων γλωσσών, σύμφωνα με την EBU, η οποία υπενθυμίζει ότι τα ευρωπαϊκά δημόσια μέσα ενημέρωσης απασχολούν περισσότερους από 40.000 δημοσιογράφους και ξοδεύουν 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για την πληροφόρηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επικεφαλής της France Televisions και πρόεδρος της EBU, Ντελφίν Ερνότ, επαίνεσε ένα έργο που θα διευκολύνει ιδίως την «εξακρίβωση γεγονότων πέρα από τα σύνορα και θα ενισχύσει την ανάγκη λογοδοσίας των πολιτικών ηγετών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΔΟΛΟΓΑΛΑ

Αρχιεπισκοπικές: Μεγάλο προβάδισμα στον Λεμεσού Αθανάσιο δείχνει η Δημοσκόπηση του ADOLOGALA.GR

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 12 / 2022 , 18:18 από news_room Ολοκληρώσαμε χθές 30 Νοεμβρίου 2022 την δημοσκόπηση που ξεκινήσαμε στο μέσον του μηνός Νοεμβρίου σχετικά με το ποιός θεωρείται πως είναι καταλληλότερος για νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου. Στην Δημοσκόπηση μας το «Άδολο Γάλα» έλαβε δείγμα ψήφων από το ερωτηματολόγιο που […]

Στο edupass.gov.gr η δήλωση των self-test για τους μαθητές των δημοσίων σχολείων, από σήμερα Δευτέρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 11 / 2021 , 2:41 από news_room Στο edupass.gov.gr η δήλωση των self-test για τους μαθητές των δημοσίων σχολείων, από σήμερα Δευτέρα Από σήμερα, 1η Νοεμβρίου, έως και το Σάββατο 6 του μήνα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά […]

Pin It on Pinterest