18 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Δέκα μεγάλα ευρωπαϊκά δημόσια MME συστρατεύονται στη μάχη κατά της παραπληροφόρησης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 23:09 από news_room

Για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, δέκα μεγάλα ευρωπαϊκά δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανάμεσα τους η France Télévisions, θα κοινοποιούν διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιεχόμενο που θα μεταφράζεται σε διάφορες γλώσσες, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που παρουσιάστηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU).

Αυτή η «καινοτόμα» ψηφιακή συνεργασία θα επιτρέπει στα «δημόσια μέσα ενημέρωσης να ξεπερνούν γλωσσικά εμπόδια και να καθιστούν διαθέσιμες αξιόπιστες πληροφορίες στο κοινό τους, που παράγονται από πολυάριθμους ευρωπαίους εταίρους», τόνισε σε ανακοίνωσή της η EBU, η μεγαλύτερη συμμαχία δημόσιων μέσων ενημέρωσης στον κόσμο.

Στην πρωτοβουλία αυτή, εκτός από την France Télévisions, συμμετέχουν η γερμανική (BR-ARD), η βελγική (RTBF), η ισπανική (RTVE), η φινλανδική (YLE), η ιρλανδική (RTE), η ιταλική (RAI), η πορτογαλική (RTP) και η ελβετική (SWI swissinfo.ch). Άλλα μέσα ενημέρωσης θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, όπως και το γαλλο-γερμανικό κανάλι ARTE, ανέφερε λεπτομερώς η EBU.

Συγκεκριμένα, τα «συμμετέχοντα μέσα ενημέρωσης θα παρέχουν περιεχόμενο πληροφοριών (άρθρα, βίντεο κ.λπ.) σε έναν ψηφιακό κόμβο, όπου θα μεταφράζονται αυτόματα σε διάφορες γλώσσες χρησιμοποιώντας καινοτόμα εργαλεία και διαδικασίες», υπογραμμίζεται.

Στη συνέχεια, οι αρχισυντάκτες θα είναι υπεύθυνοι για την «επιλογή των θεμάτων που ενδιαφέρουν περισσότερο το κοινό τους για να τα δημοσιεύσουν χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο προτάσεων ενσωματωμένο στον ιστότοπό τους», ένα εργαλείο του οποίου η «εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2021».

«Πανδημία Covid-19», «κλιματική αλλαγή», «μεταναστευτικές ροές… το μεταφρασμένο περιεχόμενο «θα προσφέρει μια πανευρωπαϊκή οπτική γωνία στα κύρια επίκαιρα θέματα», τόνισε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

Η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει επίσης «ένα σοβαρό αντίβαρο στην παραπληροφόρηση και σε ένα πολωτικό λόγο που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξέφρασε την ελπίδα η Ένωση, υποστηρίζοντας μια «ευρωπαϊκή δημόσια ψηφιακή σφαίρα βασισμένη σε κοινές αξίες και συμφέροντα».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με «επιχορήγηση της ΕΕ», που δόθηκε μετά από «μια επιτυχημένη πιλοτική φάση, κατά τη διάρκεια της οποίας 14 μεγάλα δημόσια μέσα ενημέρωσης παρέδωσαν περισσότερα από 120.000 άρθρα, διαθέσιμα για μια περίοδο οκτώ μηνών».

«Άλλα δημόσια μέσα ενημέρωσης της EBU πρέπει» εν τέλει να συμμετάσχουν, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των διαθέσιμων γλωσσών, σύμφωνα με την EBU, η οποία υπενθυμίζει ότι τα ευρωπαϊκά δημόσια μέσα ενημέρωσης απασχολούν περισσότερους από 40.000 δημοσιογράφους και ξοδεύουν 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για την πληροφόρηση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επικεφαλής της France Televisions και πρόεδρος της EBU, Ντελφίν Ερνότ, επαίνεσε ένα έργο που θα διευκολύνει ιδίως την «εξακρίβωση γεγονότων πέρα από τα σύνορα και θα ενισχύσει την ανάγκη λογοδοσίας των πολιτικών ηγετών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 12 / 2021 , 22:12 από news_room Τό φιλανθρωπικό ἔργο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Καστορίας ἐν ὄψει τῆς ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων. Δέματα ἀγάπης  Τήν Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 διανεμήθηκαν ἀπό τίς Τράπεζες Τροφίμων τοῦ Γενικοῦ Φιλοπτώχου Ταμείου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Καστορίας τά δέματα γιά τούς οἰκονομικά ἀδύναμους ἀδελφούς μας. Φωτογραφίες στον λογαριασμό […]

Ανοικτός διάλογος με μαθητές στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Ανοικτός διάλογος με μαθητές στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 2 / 2022 , 2:44 από news_room Στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με μαθητές και μαθήτριες Λυκείων, η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τη Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία […]