25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Κύπρος : Σχολεία με πλήρη Ψηφιακό Εξοπλισμό από το Υπουργείο Παιδείας

Κύπρος : Σχολεία με πλήρη Ψηφιακό Εξοπλισμό από το Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 12 / 2020 , 18:22 από news_room

Το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει για τον πλήρη ψηφιακό εξοπλισμό των σχολείων, καλύπτει τις ανάγκες παιδιών που δεν διαθέτουν τα μέσα και ενθαρρύνει την απόκτηση και χρήση συσκευών από εκπαιδευτικούς

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) εφαρμόζει σχέδιο ενθάρρυνσης εκπαιδευτικών για απόκτηση και χρήση προσωπικού φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή για τις ανάγκες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το σχέδιο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αίτηση μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Ως εκ τούτου, όσοι δεν ενδιαφέρονται δεν χρειάζεται να το δηλώνουν δημόσια.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν από καιρό ενημερωθεί για το σχέδιο ενθάρρυνσης και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Τουναντίον, αυτή η πολιτική ήταν και εισήγηση της ΟΛΤΕΚ. Ταυτόχρονα, ανταποκρίνεται στις κατ’ επανάληψη δημόσιες δηλώσεις του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ για τη συμβολή εκπαιδευτικών με χρήση των προσωπικών συσκευών τους.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό των σχολείων είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση έχει προ καιρού διαθέσει όλους τους απαραίτητους πρόσθετους πόρους, εγκρίνοντας δαπάνες αρκετών εκατομμυρίων.

Είναι επίσης γνωστό -και οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να το γνωρίζουν- ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και υλοποιείται προγραμματισμός πλήρους εξοπλισμού των σχολείων. Το έργο αυτό προχωρά σε δυο άξονες:

  • προωθείται, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σχέδιο για τον εξοπλισμό έξι χιλιάδων αιθουσών διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, μέσα από διαδικασία διαγωνιστικών προσφορών,
  • στη βάση υφιστάμενης διαδικασίας προσφορών-πλαισίου το ΥΠΠΑΝ έχει φροντίσει και διαφοροποίησε κάποια δεδομένα σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά και προχωρά σε προμήθεια αρχικά 2.200 συσκευών mini-PC, που θα παραδοθούν μετά τις αργίες των Χριστουγέννων. Πρόσθετοι 1.600 φορητοί Η/Υ θα παραδοθούν από τον προμηθευτή που εξασφάλισε την προσφορά, στη συνέχεια.

Εξάλλου, από την αρχή του σχολικού έτους το ΥΠΠΑΝ έχει συνάψει συμφωνία και αναβαθμίζεται συνεχώς η σύνδεση στο Διαδίκτυο σε όσα σχολεία υπήρχε ανάγκη. Η εμπειρία των μέτρων που λήφθηκαν πρόσφατα στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου έδειξε ότι όλα τα λύκεια και τεχνικές σχολές διέθεταν την απαιτούμενη σύνδεση για σκοπούς τηλεκπαίδευσης.

Παρά τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες του Δημοσίου και τις ιδιαίτερες συνθήκες ελλείψεων στην αγορά, το ΥΠΠΑΝ προσάρμοσε το σχεδιασμό επιταχύνοντας κατά το δυνατόν τον εξοπλισμό των σχολείων.

Για την εξέλιξη αυτού του προγραμματισμού τηρούνται διαρκώς ενήμερες και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι, από την προηγούμενη σχολική χρονιά για τις ανάγκες τηλεκπαίδευσης το ΥΠΠΑΝ έχει διανείμει δωρεάν συσκευές σε μαθητές/μαθήτριες που δεν διαθέτουν προσωπικό εξοπλισμό. Στα σχολεία διατίθενται από την έναρξη του σχολικού έτους σχεδόν 7,5 χιλιάδες ηλεκτρονικές συσκευές. Μέσα από μια προσέγγιση κοινωνικής πολιτικής εξοπλίζονται όχι μόνο τα παιδιά εκείνα που προέρχονται από οικογένειες που είναι λήπτες κρατικών επιδομάτων (ΕΕΕ και άλλα), αλλά υπερτετραπλάσιος μαθητικός πληθυσμός από τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες. Ενώ πρόσθετα το ΥΠΠΑΝ έχει εξασφαλίσει και διαθέτει σχεδόν δυο χιλιάδες πακέτα σύνδεσης στο Διαδίκτυο για όσα παιδιά δεν έχουν σύνδεση στο σπίτι, όπως έγινε και την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Bou Habib

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Bou Habib

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 4 / 2022 , 11:53 από news_room Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Εξοχότατε Υπουργέ Bou Habib, αγαπητέ Abdallah, Είναι πραγματικά με μεγάλη χαρά που φιλοξενώ σήμερα στη Λευκωσία τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Λιβάνου κ. Abdullah Bou Habib. […]

Θαλάσσια Σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας - adologala nea kypros eidiseis nea enimerosi

Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας σχετικά με την Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 1 / 2021 , 7:48 από news_room Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα του ΚΥΠΕ, σχετικά με το κοινό Δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «ο διαγωνισμός ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου που προκηρύχθηκε από το […]