16 °C Athens, GR
18/10/2021

Τελευταια Νέα
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Αμφιλόχιου Το ποσό των 636χιλ. Δολαρίων συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας η Ι.Α. Αυστραλίας Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον πανηγυρίζοντα Απόστολο Λουκά Στροβόλου O Πρώτος εορτασμός όλων των Αγίων Ιατρών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Στο Λουξεμβούργο για συμμετοχή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης ΗΠΑ: Αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Λάνκαστερ Υπ. Εργασίας: Πληρωμές 90,3 εκατ. ευρώ σε 141.000 δικαιούχους από σήμερα έως 22/10 Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος τέλεσε το 40ημερο Ιερό Μνημόσυνο του Γέροντος Μητροπολίτη Καμπάλας κυρού Ιωνά Η Κυριακή των Πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος – Μνημόσυνο της Ηρωϊδας Λέλας Καραγιάννη Η χειροτονία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριου στην Μητρόπολη Αθηνών

Τουρκία: Από Ευρώπη περίμεναν από Αμερική τους ήρθε

Κυρώσεις κατά Τουρκίας ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 12 / 2020 , 7:19 από news_room

Του Ε.Κ:

Πολύ καιρό γίνονταν λόγοι από την Ελλάδα και την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για κυρώσεις εις βάρος της γείτονος χώρας της Τουρκίας για τις προκλητικές ενέργειες για τις σεισμογραφικές έρευνες στην Μεσόγειο Θάλασσα που πραγματοποιούνται παράνομα από την Τουρκία από το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Οι συζητήσεις πολλές και ανακοινώσεις περισσότερες που όμως δεν κάλυψαν πλήρως την κοινή γνώμη αφού αν αναλογιστεί κανείς την παράνομη πολιτική της Τουρκίας με σεισμογραφικές έρευνες που έχουν φτάσει κοντά στα Ελληνικά Νησιά έπρεπε οι πιέσεις να γίνουν μεγαλύτερες και πιο επίμονες από τους ευρωπαίους εταίρους μας στην γείτονα χώρα αφού μεταφέρθηκαν να αποφασίσουν… τον επόμενο χρόνο!.

Όλα τα βλέμματα στην Τουρκία ήταν στην σύνοδο κορυφής της Ευρώπης και όχι στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού ωκεανού, στην Αμερική που την ίδια ώρα ελήφθησαν οι αποφάσεις για κυρώσεις στο σημείο μηδέν της θητείας του Ντόναλτ Τράμπ στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έναντι της Τουρκίας. Η Τουρκία φαίνεται να μην το πιστεύει αφού οι κυρώσεις των ΗΠΑ για την Τουρκία είχαν συζητηθεί και είχαν ¨βγει”  από το τραπέζι αλλά τελικά αποφασίστηκαν και όπως και να έχει πλήττουν την Τουρκία.

Το Adologala.gr καλύπτει τα γεγονότα που έχουν συμβεί αλλά προβάλει και την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων με τις κοινές ασκήσεις με γειτονικά κράτη (Αίγυπτο, Κύπρο ) αλλά και την Γαλλία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής που με τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης έχουν φέρει την Ελλάδα  ώς τοποθεσία στην λεκάνη της Μεσογείου και την ευρύτερη περιοχή  ασφάλειας σε αντίθεση με την Τουρκία που προκαλεί και απομονώνεται ολοένα και περισσότερο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα για την προκλητικότητα της Τουρκίας:

Οι Κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία περιλαμβάνουν απαγόρευση έκδοσης από τις ΗΠΑ αδειών εξαγωγών και εξουσιοδοτήσεων στην SSB. Οι κυρώσεις σύμφωνα με την εφημερίδα Kathimerini επιβάλλονται στον πρόεδρο της διεύθυνσης αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), Ισμαϊλ Ντεμίρ και κατά τριών ακόμη μελών του οργανισμού.

Στην δήλωση του ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανέφερε:

«Οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές στην Τουρκία, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και σε πολλές περιστάσεις ότι η αγορά του συστήματος S-400 θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια της αμερικανικής στρατιωτικής τεχνολογίας, καθώς και του προσωπικού της και θα παρείχε σημαντικά κεφάλαια στο ρωσικό αμυντικό τομέα, καθώς και πρόσβαση των Ρώσων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και την αμυντική βιομηχανία.

Η Τουρκία, ωστόσο, αποφάσισε να προχωρήσει στην προμήθεια και τη δοκιμή των S-400, παρότι υπήρχαν διαθέσιμες εναλλακτικές, τα διαλειτουργικά συστήματα του ΝΑΤΟ, ώστε να ικανοποιήσει τις αμυντικές της απαιτήσεις. Η απόφαση αυτή έθεσε εκτός την Τουρκία από το παγκόσμιο πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35.

H σημερινή απόφαση στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν πλήρως την CAATSA και δεν θα ανεχθούν σημαντικές συναλλαγές με τις υπηρεσίες άμυνας και πληροφοριών της Ρωσίας. Καλώ επίσης την Τουρκία να επιλύσει άμεσα το ζήτημα των S-400 σε συντονισμό με τις ΗΠΑ. Η Τουρκία είναι πολύτιμος σύμμαχος και σημαντικός περιφερειακός εταίρος ασφάλειας για τις ΗΠΑ και θέλουμε να συνεχίσουμε την εδώ και δεκαετίες παραγωγική συνεργασία μας στον τομέα της άμυνας, αφαιρώντας το εμπόδιο της κατοχής των S-400 από την Τουρκία, όσο το δυνατόν συντομότερα».

Άμεση ήταν και η απάντηση της Τουρκίας στο θέμα που όπως ανακοίνωσε «η Τουρκία, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της απόφασης». Χαρακτηριστικά, σημειώνει για «ανάλογη απάντηση, όπως και όποτε κρίνει σκόπιμο», προσθέτοντας πως «δεν θα διστάσει να λάβει τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας».

Το Adologala σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο.

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Τουρκία: Από την Ευρώπη το περίμεναν από την Αμερική τους ήρθε!

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή του Ευαγγελισμού και της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην ημικατεχόμενη Λευκωσία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 0:23 από news_room Η μεγάλη δεσποτική και θεομητορική ταυτόχρονα εορτή τού θείου Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου, η οποία φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη τού αγώνα τής Εθνικής παλιγγενεσίας, εορτάστηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα στον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης […]

Με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο Liu Yantao συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 2 / 2021 , 3:40 από news_room Συζητήθηκαν οι εξαγωγές κυπριακών γεωργικών προϊόντων στην Κίνα Συνάντηση με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao, είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής. Η συνάντηση, που αποτέλεσε μια πρώτη ευκαιρία […]

Pin It on Pinterest