Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης για θέματα του Αγίου Όρους Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΝΔ για την επίθεση στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου Ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Άσκηση «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ – 21» – Adologala.gr Γκάνα: 5 εκατομμύρια δέντρα ξεκίνησαν να φυτεύονται για την καταπολέμηση της καταστροφής των δασών Υπόθεση βιασμού 24χρονης διερευνά το ΤΑΕ Πάφου – Adologala.gr Νεκρός εντοπίστηκε 75χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Τρόοδος – Adologala.gr Ισραήλ: Ο κεντρώος Μίκι Λεβί εξελέγη νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου – Adologala.gr Στις Βρυξέλλες έφτασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν – Adologala.gr Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες στο Τελ-Αβίβ γιορτάζουν την αποχώρηση του Νετανιάχου από την εξουσία Επιστολή Ν. Δένδια στον Οσμάνι για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Γραπτή δήλωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:55 από news_room

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών σχετικά με τις παρεμβάσεις σε παραλία από επιχειρηματίες της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς, σημειώνω τα εξής:

1) Όντως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο αυτό το καλοκαίρι επισημάνθηκε τόσο στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου όσο και στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, που αφορά στο πρότυπο αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

2) Μετά από χθεσινή ενημέρωση που έλαβα από τον Ακτοφύλακα της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και που επιβεβαίωσε ο Επαρχιακός Επόπτης, όντως έγιναν εργασίες εντός του Σαββατοκύριακου οι οποίες αφορούσαν σε επιδιόρθωση και επαναφορά υφιστάμενης εγκατάστασης (deck) και όχι επέκτασης, αφού αυτή προσβλήθηκε από έντονο κυματισμό εξαιτίας του χειμώνα.

3) Ήδη από το καλοκαίρι επεσήμανα στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς την ανάγκη επανασχεδιασμού της περιοχής με βάση νέα πρότυπα τόσο σε πολεοδομικά όσο και περιβαλλοντικά κριτήρια, με στόχο την επαναξιολόγηση των αδειών και απομάκρυνση όσων υποστατικών δεν πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης με βάση και το περιβαλλοντικό κεκτημένο. O Δήμαρχος με έχει ενημερώσει ότι, ήδη, ο Δήμος βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης, η οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο, για τον εξωραϊσμό του παραλιακού μετώπου Λατσιού. Συγκεκριμένα, η μελέτη βρίσκεται στην Γ’ Φάση και ο Δήμος, ως η αρμόδια Αρχή, καλείται να δώσει οριστικές λύσεις.

Επαναλαμβάνεται ότι η ανάγκη προφύλαξης της παραλίας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η ανάγκη όλοι μας να κινηθούμε προς την κατεύθυνση πρακτικών, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πόρων της γης και των οικοσυστημικών της υπηρεσιών.

Σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, δηλούν απλά τα χρόνια προβλήματα τα οποία με την απομάκρυνση τεντών, τραπεζοκαθισμάτων, κλπ, απογυμνώνουν τη χρόνια προβληματική κατάσταση που παραμένει ίδια τα τελευταία δέκα χρόνια και με τις επεκτάσεις των deck από όλες τις επιχειρήσεις.

Το Γραφείο μου παρακολουθεί το θέμα από τον περασμένο Ιούνιο προσπαθώντας να δώσει ολιστική λύση σε ένα χρόνιο πολύπλευρο και πολυσύνθετο ζήτημα προσμετρώντας όλες τις συνιστώσες.

Επισημαίνεται ότι εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Βαρκελώνης είναι επιβεβλημένη, αφού προσμετρηθούν οι ιδιαιτερότητες της Κύπρου, και αφού προηγηθεί ειδική συζήτηση σε επιμέρους ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα.

Προς αυτό τον σκοπό απηύθυνα χθες επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας για τη σύσταση ομάδων τεχνοκρατών τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, για να ξεκινήσει επιτέλους δημόσια συζήτηση που θα οδηγήσει σε ωφέλιμη και ουσιαστική εφαρμογή του πολύ σημαντικού πρωτοκόλλου για την ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Μεσογείου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου : Χειροτονία σε Διάκονο του Γαβριήλ Ιορδάνογλου

Ιερά Μητρόπολη Ρόδου : Χειροτονία σε Διάκονο του Γαβριήλ Ιορδάνογλου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 2 / 2021 , 8:09 από news_room Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του κ. Γαβριήλ Ιορδάνογλου. Ο νέος κληρικός γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι […]

Ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 10 / 2020 , 14:36 από adologala.gr Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ανακοινώνει, ότι η κατάσταση της υγείας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας εξελίσσεται σταθερά, καθημερινά προς το καλύτερο. Ανταποκρίνεται πολύ καλά στις φυσιοθεραπείες και συνεργάζεται άριστα με τους θεράποντες ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Γνωρίζουμε την αγάπη […]

Pin It on Pinterest