33 °C Athens, GR
25/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Διάγγελμα Μπάιντεν: Η σκυτάλη σε νεότερες φωνές, για να σωθεί η Δημοκρατία Το εναλλακτικό μάθημα στη θέση των Θρησκευτικών Δεξίωση για την 50η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ΗΠΑ: «Βέβαιος» ο Νετανιάχου ότι οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς θα πετύχουν Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος Mνημοσυνο στον Προκάτοχο του Πατριάρχη Παρθένιο τον Γ’ τέλεσε ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στον Άγιο Γεώργιο Port Pirie Καλοκαιρινή απόδραση των κατασκηνωτριών της «Γαλιλαίας» της Εκκλησίας των Σερρών Σταύρος Καλαφάτης: «Αντλούμε παράδειγμα από εκείνους που πάλεψαν και πήγαν την Ελλάδα πιο ψηλά»

Γραπτή δήλωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:55 από news_room

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών σχετικά με τις παρεμβάσεις σε παραλία από επιχειρηματίες της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς, σημειώνω τα εξής:

1) Όντως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο αυτό το καλοκαίρι επισημάνθηκε τόσο στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου όσο και στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, που αφορά στο πρότυπο αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

2) Μετά από χθεσινή ενημέρωση που έλαβα από τον Ακτοφύλακα της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και που επιβεβαίωσε ο Επαρχιακός Επόπτης, όντως έγιναν εργασίες εντός του Σαββατοκύριακου οι οποίες αφορούσαν σε επιδιόρθωση και επαναφορά υφιστάμενης εγκατάστασης (deck) και όχι επέκτασης, αφού αυτή προσβλήθηκε από έντονο κυματισμό εξαιτίας του χειμώνα.

3) Ήδη από το καλοκαίρι επεσήμανα στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς την ανάγκη επανασχεδιασμού της περιοχής με βάση νέα πρότυπα τόσο σε πολεοδομικά όσο και περιβαλλοντικά κριτήρια, με στόχο την επαναξιολόγηση των αδειών και απομάκρυνση όσων υποστατικών δεν πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης με βάση και το περιβαλλοντικό κεκτημένο. O Δήμαρχος με έχει ενημερώσει ότι, ήδη, ο Δήμος βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης, η οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο, για τον εξωραϊσμό του παραλιακού μετώπου Λατσιού. Συγκεκριμένα, η μελέτη βρίσκεται στην Γ’ Φάση και ο Δήμος, ως η αρμόδια Αρχή, καλείται να δώσει οριστικές λύσεις.

Επαναλαμβάνεται ότι η ανάγκη προφύλαξης της παραλίας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η ανάγκη όλοι μας να κινηθούμε προς την κατεύθυνση πρακτικών, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πόρων της γης και των οικοσυστημικών της υπηρεσιών.

Σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, δηλούν απλά τα χρόνια προβλήματα τα οποία με την απομάκρυνση τεντών, τραπεζοκαθισμάτων, κλπ, απογυμνώνουν τη χρόνια προβληματική κατάσταση που παραμένει ίδια τα τελευταία δέκα χρόνια και με τις επεκτάσεις των deck από όλες τις επιχειρήσεις.

Το Γραφείο μου παρακολουθεί το θέμα από τον περασμένο Ιούνιο προσπαθώντας να δώσει ολιστική λύση σε ένα χρόνιο πολύπλευρο και πολυσύνθετο ζήτημα προσμετρώντας όλες τις συνιστώσες.

Επισημαίνεται ότι εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Βαρκελώνης είναι επιβεβλημένη, αφού προσμετρηθούν οι ιδιαιτερότητες της Κύπρου, και αφού προηγηθεί ειδική συζήτηση σε επιμέρους ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα.

Προς αυτό τον σκοπό απηύθυνα χθες επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας για τη σύσταση ομάδων τεχνοκρατών τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, για να ξεκινήσει επιτέλους δημόσια συζήτηση που θα οδηγήσει σε ωφέλιμη και ουσιαστική εφαρμογή του πολύ σημαντικού πρωτοκόλλου για την ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Μεσογείου.

Σχετικά Άρθρα

Ιράν-αστυνομία

Ιράν: Οι αρχές εξάρθρωσαν “τρομοκρατικό” δίκτυο που συνδέεται με τη Μοσάντ, μεταδίδει το Irna

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 7 / 2022 , 1:48 από news_room Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εξάρθρωσαν ένα “τρομοκρατικό” δίκτυο που συνδέεται με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, τη Μοσάντ, το οποίο σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον “ευαίσθητης σημασίας χώρων” στο Ιράν, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. “Συνελήφθησαν μέλη ενός τρομοκρατικού δικτύου κατασκοπείας που […]

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος σε 60΄΄ – Η εκκλησία εορτάζει την Ανάληψη του Χριστού

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 9 / 6 / 2021 , 23:46 από news_room Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, σχετικά με τη μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Χριστού. Σωστά ελέχθη για την εορτή της Αναλήψεως ότι πρόκειται για την χαρά του χωρισμού γιατί ένας χωρισμός κρύβει πάντοτε πόνο. Αυτή […]