13 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Ένας 69χρονος άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού σκοτώνοντας τουλάχιστον τρείς ανθρώπους

Ένας 69χρονος άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού σκοτώνοντας τουλάχιστον τρείς ανθρώπους

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 23 / 12 / 2022 , 16:05 από news_room

Του Ανταποκριτή του adologala.gr στην Γαλλία, Adrien Fillon. 

Ένας 69χρονος άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού (10η περιφέρεια), σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2022. Ένα άτομο βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόλυτη έκτακτη ανάγκη, ένα άλλο βρίσκεται σε σχετική έκτακτη ανάγκη. Ο άνδρας, γαλλικής καταγωγής, τραυματίστηκε και συνελήφθη από την αστυνομία. «Μια τρομερή τραγωδία συνέβη εδώ», είπε ο Rémi Feraud, δήμαρχος της 10ης περιφέρειας. Ο Gérald Darmanin, υπουργός Εσωτερικών, μεταβαίνει αυτή τη στιγμή στο Παρίσι, ανέφερε σε tweet. Αναμένεται να μιλήσει για την κατάσταση γύρω στις 3 το μεσημέρι(Ώρα Γαλλίας)*.

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας είχε στόχο ένα κοντινό κουρδικό πολιτιστικό κέντρο. Το αρχηγείο της αστυνομίας συνέστησε αυστηρά στους ανθρώπους να αποφύγουν την περιοχή. Ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν παρακολουθεί τα γεγονότα καθώς εξελίσσονται. «Είδα ένα μαύρο όπλο, το χέρι του άντρα φαινόταν να τρέμει», είπε ένας μάρτυρας στο κανάλι BFMTV. «Είδαμε κόσμο να τρέχει», πρόσθεσε ένας άλλος. Έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία, εκούσια ανθρωποκτονία και επιδεινούμενη βία. Ένα ερασιτεχνικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το BFMTV δείχνει τον άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία, προερχόμενος από κομμωτήριο.

Η Μαρίν Λεπέν, η ακροδεξιά πολιτικός, δήλωσε στο Twitter ότι «οι σκέψεις μας πηγαίνουν στις οικογένειες όσων επλήγησαν από αυτή την τρομερή τραγωδία». «Δεν αναγνωρίζω τη χώρα μου, τη Γαλλία μου», είπε ένας ακροατής στο ραδιόφωνο RTL το μεσημέρι. Η Κλεμεντίν Οτέν, αριστερός βουλευτής, είπε στο Twitter ότι «η ακροδεξιά χτύπησε ξανά».

Σχετικά με τον 69χρονο σύμφωνα με πληροφορίες, πέρυσι, επιτέθηκε σε μετανάστες σε ένα στρατόπεδο, στο Μπέρσι, με σπαθί και τέθηκε υπό κράτηση. Στις 12 Δεκεμβρίου αφέθηκε ελεύθερος. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin, ο οποίος βρισκόταν στο Tourcoing νωρίτερα σήμερα για επίσκεψη, ζήτησε από τον Πρόεδρο Emmanuel Macron να επιστρέψει στο Παρίσι. Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελίζαμπεθ Μπορν κατήγγειλε «μια αποτρόπαια πράξη».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Darmanin πρόσθεσε ότι ο σκοπευτής είναι «μέλος σκοπευτικής λέσχης, ο οποίος δήλωσε πολλά όπλα». Ο δράστης είναι άγνωστος στις υπηρεσίες πληροφοριών και σαφώς έδρασε μόνος του. «Τα κίνητρά του ήταν εναντίον αγνώστων», είπε ο κ. Darmanin στον Τύπο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ασφάλεια για τη γαλλική κουρδική κοινότητα. Ο υπουργός Εσωτερικών επέμεινε στο γεγονός ότι «πρέπει να επιτραπεί στους Κούρδους να διαδηλώσουν με ασφάλεια», μετά την επίθεση, τα θύματα της οποίας ήταν Κούρδοι.

Φωτογραφία: Διαδίκτυο

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Προώθηση τελετών για νέους Αμερικανούς πολίτες εν μέσω πανδημίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 4 / 7 / 2020 , 15:32 από Στην Αμερική, μπορείτε να πάρετε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε εν κίνηση – μέσω, τώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ χαρούμενου λόγου: Ο όρκος της πίστης για να γίνει πολίτης των ΗΠΑ. Τρελό όπως φαίνεται, έτσι ξεκινά το αμερικανικό όνειρο. Οι μετανάστες που έχουν συμπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις ιθαγένειας πλησιάζουν […]

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι επισκέφθηκε η ΠτΔ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 8 / 2021 , 3:26 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις καταστροφικές […]