23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Γραπτή δήλωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Κλέλιας Βασιλείου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 12 / 2020 , 15:55 από news_room

Μετά από τη χθεσινή ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών σχετικά με τις παρεμβάσεις σε παραλία από επιχειρηματίες της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς, σημειώνω τα εξής:

1) Όντως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο αυτό το καλοκαίρι επισημάνθηκε τόσο στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου όσο και στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, που αφορά στο πρότυπο αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

2) Μετά από χθεσινή ενημέρωση που έλαβα από τον Ακτοφύλακα της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και που επιβεβαίωσε ο Επαρχιακός Επόπτης, όντως έγιναν εργασίες εντός του Σαββατοκύριακου οι οποίες αφορούσαν σε επιδιόρθωση και επαναφορά υφιστάμενης εγκατάστασης (deck) και όχι επέκτασης, αφού αυτή προσβλήθηκε από έντονο κυματισμό εξαιτίας του χειμώνα.

3) Ήδη από το καλοκαίρι επεσήμανα στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς την ανάγκη επανασχεδιασμού της περιοχής με βάση νέα πρότυπα τόσο σε πολεοδομικά όσο και περιβαλλοντικά κριτήρια, με στόχο την επαναξιολόγηση των αδειών και απομάκρυνση όσων υποστατικών δεν πληρούν τα κριτήρια αδειοδότησης με βάση και το περιβαλλοντικό κεκτημένο. O Δήμαρχος με έχει ενημερώσει ότι, ήδη, ο Δήμος βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης, η οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο, για τον εξωραϊσμό του παραλιακού μετώπου Λατσιού. Συγκεκριμένα, η μελέτη βρίσκεται στην Γ’ Φάση και ο Δήμος, ως η αρμόδια Αρχή, καλείται να δώσει οριστικές λύσεις.

Επαναλαμβάνεται ότι η ανάγκη προφύλαξης της παραλίας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η ανάγκη όλοι μας να κινηθούμε προς την κατεύθυνση πρακτικών, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, αλλά και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των πόρων της γης και των οικοσυστημικών της υπηρεσιών.

Σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, δηλούν απλά τα χρόνια προβλήματα τα οποία με την απομάκρυνση τεντών, τραπεζοκαθισμάτων, κλπ, απογυμνώνουν τη χρόνια προβληματική κατάσταση που παραμένει ίδια τα τελευταία δέκα χρόνια και με τις επεκτάσεις των deck από όλες τις επιχειρήσεις.

Το Γραφείο μου παρακολουθεί το θέμα από τον περασμένο Ιούνιο προσπαθώντας να δώσει ολιστική λύση σε ένα χρόνιο πολύπλευρο και πολυσύνθετο ζήτημα προσμετρώντας όλες τις συνιστώσες.

Επισημαίνεται ότι εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Σύμβασης της Βαρκελώνης είναι επιβεβλημένη, αφού προσμετρηθούν οι ιδιαιτερότητες της Κύπρου, και αφού προηγηθεί ειδική συζήτηση σε επιμέρους ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα.

Προς αυτό τον σκοπό απηύθυνα χθες επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας για τη σύσταση ομάδων τεχνοκρατών τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, για να ξεκινήσει επιτέλους δημόσια συζήτηση που θα οδηγήσει σε ωφέλιμη και ουσιαστική εφαρμογή του πολύ σημαντικού πρωτοκόλλου για την ολοκληρωμένη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της Μεσογείου.

Σχετικά Άρθρα

Γιατί εορτάζουμε τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου;

Χριστούγεννα: Γιατί ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο; – Γιατί εορτάζουμε τα Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου;

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 12 / 2021 , 3:10 από news_room Ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρίκορφου Φωκίδος συνεχίζοντας την σειρά των πνευματικών βίντεο του σε αυτό το επεισόδιο μιλά για τα εξής: Χριστούγεννα: Γιατί ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο; Τι εορτάζουμε τα Χριστούγεννα; Γιατί […]

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου χριστουγεννιάτικος συμπαραστάτης σε παιδιά, φοιτητές, ασθενείς και ηλικιωμένους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 13 / 12 / 2021 , 21:06 από news_room Με 3000 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης και συμπαράστασης καθώς και με χρηματικά βοηθήματα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος θα προσφέρει χαμόγελα χαράς και τα φετινά Χριστούγεννα σε πολλά παιδιά, φοιτητές, ασθενείς, ηλικιωμένους και απόρους. Το ειδικό συνεργείο, που έχει καταρτισθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, […]