23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Κατάθεση Στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της Χώρας στο Πολυτεχνείο – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 11 / 2020 , 15:25 από

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετά την κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο δήλωσε:

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η αφετηρία της μεταπολιτευτικής μας δημοκρατίας. Μία κορυφαία πράξη αντίστασης, ένα σύμβολο πολιτικής ελευθερίας και αυτοκαθορισμού, που δεν καθόρισε μόνο μία γενιά και τους αγωνιστές της, στους οποίους σήμερα οφείλουμε την πιο υψηλή τιμή, αλλά την πιο προοδευτική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.

Το Πολυτεχνείο μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες. Μας υπενθυμίζει ότι οι νέοι είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας.

Η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Το μήνυμα που εκπέμπει, όμως, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι καθολικό: η δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης.

Η υπέρβαση της ατομικότητάς μας  για το κοινό καλό, τη δημόσια υγεία και την αλληλεγγύη, είναι, σήμερα, ο δικός μας αγώνας.

Μητσοτάκης: Η ελευθερία συμπληρώνεται από υπευθυνότητα | Athens Voice

Από το Κίνημα Αλλαγής: Στεφάνι κατέθεσε στον χώρο του Πολυτεχνείου, με την ευκαιρία της 47ης επετείου της εξέγερσης των φοιτητών, αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τους Μανώλη Χριστοδουλάκη, Παύλο Χρηστίδη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κατά τις δηλώσεις του στις κάμερες, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως τιμούμε την «επέτειο της ηρωικής εξέγερσης, με σεβασμό στις ιδιαίτερες συνθήκες».

Το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά:

Φ. Γεννηματά: “Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, μας περιμένει υγιείς και δυνατούς” | The Indicator«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου είναι διαφορετική. Η πανδημία και η γενική καραντίνα εμποδίζουν τις εκδηλώσεις μνήμης. Θα είμαστε όμως εκεί διαφορετικά», επισημαίνει, σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κ. Γεννηματά τονίζει πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι στο μυαλό και στην καρδιά των προοδευτικών ανθρώπων.

«Είναι το σινιάλο Ελευθερίας από τη φοιτητική εξέγερση. Είναι η σπίθα της νεανικής αμφισβήτησης στα κατεστημένα. Είναι η πίστη στη συλλογική δράση και στην αξία του μαζικού κινήματος. Είναι η εμπιστοσύνη στις αξίες της Δημοκρατίας. Με αυτά πρέπει να προχωράμε πάντα», προσθέτει η κ. Γεννηματα και υπογραμμίζει: «Ιδιαίτερα σήμερα, που ένα καθεστώς φόβου και αβεβαιότητας απειλεί “το ψωμί”, “την παιδεία”, “την ελευθερία” μας. Απειλεί, πάνω απ’ όλα τη ζωή μας».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθύνει έκκληση ότι αυτός ο φόβος δεν θα πρέπει να αφήσουμε «να μας διχάσει ούτε να μας στερήσει την ελπίδα. Αλλά να μας δυναμώσει, για να σταθούμε μαζί, αποφασισμένοι και ενωμένοι, με μπροστάρηδες τους νέους. Με τη σκέψη σε αυτούς που δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν».

«Με όπλα τις αξίες, τις ιδέες μας και τον αγώνα μας για μία όρθια, περήφανη και δίκαιη κοινωνία. Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, μας περιμένει υγιείς και δυνατούς», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά την Κατάθεση Στεφάνου στο Πολυτεχνείο:

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δουλειά, μόρφωση, υγεία”, εξακολουθούν να συγκλονίζουν και σήμερα τις καρδιές της ελληνικής νεολαίας, του ελληνικού λαού, που δίνουν τη μάχη τους και σήμερα και κάθε μέρα, ενάντια σε μια αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με το συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος.

Η απαγόρευση της ελληνικής αστυνομίας και με εντολή της κυβέρνησης, για απαγόρευση συνάθροισης πάνω από 3 άτομα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, καταγγέλλεται από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας. Ακόμα και μέσα στη ΝΔ, πολύ περισσότερο σε οπαδούς της όχι τόσο σε στελέχη της, ακόμη και στο ΚΙΝΑΛ, που δεν έχουν υπογράψει το κοινό κείμενο – καταγγελία αυτής της εγκληματικής, απαράδεκτης και επικίνδυνης απόφασης του κ. Χρυσοχοϊδη, το καταγγέλλουν και έρχονται τέτοια μηνύματα και στο ΚΚΕ και παντού.

Ο ελληνικός λαός, άσχετα από την ανασφάλεια που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης, γιατί δεν πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτά τα χρόνια, είναι στο πλευρό αυτών που αγωνίζονται και με το πνεύμα και με την ψυχή και την καρδιά στους δρόμους του αγώνα, στους δρόμους της Αθήνας, στους δρόμους όλης της Ελλάδας. Γι’ αυτό το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στον αιώνα τον άπαντα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη διαδήλωση του ΚΚΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία, είπε:

Κάνουν το αυτονόητο. Είναι συμβολική κίνηση νέων ανθρώπων του ελληνικού λαού -όπως βλέπετε είναι συγκεκριμένα άτομα- ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σ’ αυτά που υπέφερε η χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Κατάθεση στεφάνου από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο ΕΑΤ - ΕΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ - Ατέχνως

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ρωσίας Κύριλλος: Καλώ όλο το πλήρωμα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να αναπέμψει θερμή προσευχή υπέρ ταχείας αποκαταστάσεως της ειρήνης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 2 / 2022 , 7:21 από news_room Στις 24 Φεβρουαρίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ Κύριλλος απηύθυνε έκκληση στους ιεράρχες, ποιμένες, μονάζοντες και όλα τα πιστά τέκνα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στην έκκληση αναφέρεται: Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι, αγαπητοί πατέρες, αδελφοί και αδελφές, Με μεγάλη συνοχή […]

Ποινή φυλάκισης 23 ετών σε υπόθεση ναρκωτικών βάρους 628 κιλών

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 8 / 2 / 2022 , 7:57 από news_room Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που απασχόλησε ποτέ τα κυπριακά Δικαστήρια! Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 23 ετών σε κατηγορούμενο πρόσωπο το οποίο παραδέχθηκε τα αδικήματα εξαγωγής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (MDMA), συνολικού βάρους 628 […]