26 °C Athens, GR
28/09/2022

Κίνα: Αντιμέτωπη με σοβαρή επισιτιστική κρίση εν μέσω μαζικών πλημμυρών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 9 / 2020 , 1:30 από

Ακόμα και όταν η Κίνα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις λόγω μαζικών πλημμυρών μετά την πανδημία, η χώρα αντιμετωπίζει ένα άλλο πρόβλημα σοβαρής επισιτιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση στους The New York Times τον περασμένο μήνα, οι έντονες βροχοπτώσεις είναι φυσιολογικές στη Νότια Κίνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά φέτος έπεσαν σκληρότερα και περισσότερο από το συνηθισμένο, κατακλύζοντας τις καλλιέργειες.

Ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία για να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων που προκάλεσε εικασίες ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή επισιτιστική κρίση.

Το Πεκίνο μέχρι στιγμής μπόρεσε να εξασφαλίσει προμήθειες τροφίμων εισάγοντας τεράστιες ποσότητες προϊόντων από άλλες χώρες και απελευθερώνοντας δεκάδες εκατομμύρια τόνους από στρατηγικά αποθέματα, ανέφερε το CNN τον περασμένο μήνα.

“Οι αναλυτές της κινεζικής χρηματιστηριακής εταιρείας Shenwan Hongyuan, εν τω μεταξύ, υπολόγισαν πρόσφατα ότι η Κίνα θα μπορούσε να χάσει τροφή αξίας 11,2 εκατομμυρίων τόνων σε σύγκριση με πέρυσι, δεδομένης της ζημιάς των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στα μέσα Ιουλίου. Αυτό θα ισοδυναμούσε με το 5% των ρύζι που παράγει η Κίνα “, ανέφερε η έκθεση CNN.

Η σημασία της εθνικής εκστρατείας της Κίνας για να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων μπορεί να εκτιμηθεί από το γεγονός ότι αυτό προωθήθηκε από τον Πρόεδρο Xi Jinping.

Λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία της εκστρατείας “Clean Your Plate” το 2013, η έκδοση 2.0 έρχεται, σύμφωνα με μια έκθεση των Global Times.

Σύμφωνα με την αναφορά, η έκδοση 2.0 καλεί το κοινό να σταματήσει να σπαταλάει φαγητό.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Πρόεδρος Xi Jinping, δήλωσε ότι η σπατάλη τροφίμων είναι σοκαριστική και στενοχωρημένη και ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω η ευαισθητοποίηση του κοινού για το ζήτημα, να καλλιεργηθούν λιτές συνήθειες και να αναπτυχθεί ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου τα απόβλητα είναι επαίσχυντα και η λιτότητα είναι καλή.

Η Κίνα κατέφυγε στη λογοκρισία για την προώθηση αυτής της εκστρατείας. Μια άλλη έκθεση της Global Times, ανέφερε ότι οι κινεζικές εγχώριες πλατφόρμες σύντομων βίντεο δεσμεύθηκαν να «ρυθμίσουν τις ζωντανές ροές που δείχνουν ανταγωνιστική κατανάλωση». να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων.

Η έκθεση των New York Times τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι «οι πλημμύρες του τρέχοντος έτους δεν ξετυλίχθηκαν ως μια φυσική καταστροφή, με τεράστιες απώλειες ζωών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά μάλλον ως μια αργή, ανελέητη σειρά μικρότερων, των οποίων τα συνδυασμένα διόδια έχουν αυξηθεί σταθερά ακόμη και καθώς οι επίσημες εκθέσεις έχουν επικεντρωθεί στις προσπάθειες ανακούφισης της κυβέρνησης. ”

Πηγή:beijingnews

Δείτε επίσης για το θέμα του επισιτισμού της Κίνας:

Κίνα:Το απόθεμα των κινεζικών σιτηρών επαρκεί για να τροφοδοτήσει τον πληθυσμό για ένα χρόνο και περισσότερο

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ισραήλ: Ελικόπτερο της αεροπορίας ναυτικού κατέπεσε στη θάλασσα – Δύο νεκροί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 12:15 από news_room Δύο ισραηλινοί πιλότοι σκοτώθηκαν κι ένας τρίτος στρατιωτικός τραυματίστηκε όταν συνετρίβη χθες Δευτέρα στρατιωτικό ελικόπτερο που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο, προσθέτοντας πως διενεργείται έρευνα για το δυστύχημα. Το ελικόπτερο, τύπου Ατάλεφ, […]

Χιλή: Τα σκυλιά στην υπηρεσία των τεστ για τον νέο κορονοϊό

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 12 / 2020 , 11:46 από news_room Μια ειδική επιχειρησιακή ομάδα των καραμπινιέρων της Χιλής ανέλαβε δράση στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο. Αποτελείται από Γκόλντεν Ριτρίβερ, Λαμπραντόρ και τους χειριστές τους. Τα ειδικά εκπαιδευμένα τετράποδα κάθονται αν μυρίσουν τον νέο κορονοϊό σε κάποιον επιβάτη. Επιβραβεύονται με μια […]

Pin It on Pinterest