18 °C Athens, GR
25/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Σύμη: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του Κωδωνοστασίου του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Ιωάννου Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό του Σύδνεϋ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Εύχομαι η πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου να βρει και άλλους μιμητές» Μπάιντεν: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου Πυροσβεστική: Ο εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας Παρίσι – Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του προγράμματος Εθελοντισμού Την Υπουργό Παιδείας δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Πνευματικών στη Μητρόπολη Εδέσσης Την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επισκέπτεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Κίνα: Αντιμέτωπη με σοβαρή επισιτιστική κρίση εν μέσω μαζικών πλημμυρών

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 9 / 2020 , 1:30 από

Ακόμα και όταν η Κίνα αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις λόγω μαζικών πλημμυρών μετά την πανδημία, η χώρα αντιμετωπίζει ένα άλλο πρόβλημα σοβαρής επισιτιστικής κρίσης.

Σύμφωνα με μια έκθεση στους The New York Times τον περασμένο μήνα, οι έντονες βροχοπτώσεις είναι φυσιολογικές στη Νότια Κίνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά φέτος έπεσαν σκληρότερα και περισσότερο από το συνηθισμένο, κατακλύζοντας τις καλλιέργειες.

Ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία για να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων που προκάλεσε εικασίες ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή επισιτιστική κρίση.

Το Πεκίνο μέχρι στιγμής μπόρεσε να εξασφαλίσει προμήθειες τροφίμων εισάγοντας τεράστιες ποσότητες προϊόντων από άλλες χώρες και απελευθερώνοντας δεκάδες εκατομμύρια τόνους από στρατηγικά αποθέματα, ανέφερε το CNN τον περασμένο μήνα.

“Οι αναλυτές της κινεζικής χρηματιστηριακής εταιρείας Shenwan Hongyuan, εν τω μεταξύ, υπολόγισαν πρόσφατα ότι η Κίνα θα μπορούσε να χάσει τροφή αξίας 11,2 εκατομμυρίων τόνων σε σύγκριση με πέρυσι, δεδομένης της ζημιάς των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στα μέσα Ιουλίου. Αυτό θα ισοδυναμούσε με το 5% των ρύζι που παράγει η Κίνα “, ανέφερε η έκθεση CNN.

Η σημασία της εθνικής εκστρατείας της Κίνας για να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων μπορεί να εκτιμηθεί από το γεγονός ότι αυτό προωθήθηκε από τον Πρόεδρο Xi Jinping.

Λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία της εκστρατείας “Clean Your Plate” το 2013, η έκδοση 2.0 έρχεται, σύμφωνα με μια έκθεση των Global Times.

Σύμφωνα με την αναφορά, η έκδοση 2.0 καλεί το κοινό να σταματήσει να σπαταλάει φαγητό.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Πρόεδρος Xi Jinping, δήλωσε ότι η σπατάλη τροφίμων είναι σοκαριστική και στενοχωρημένη και ότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί περαιτέρω η ευαισθητοποίηση του κοινού για το ζήτημα, να καλλιεργηθούν λιτές συνήθειες και να αναπτυχθεί ένα κοινωνικό περιβάλλον όπου τα απόβλητα είναι επαίσχυντα και η λιτότητα είναι καλή.

Η Κίνα κατέφυγε στη λογοκρισία για την προώθηση αυτής της εκστρατείας. Μια άλλη έκθεση της Global Times, ανέφερε ότι οι κινεζικές εγχώριες πλατφόρμες σύντομων βίντεο δεσμεύθηκαν να «ρυθμίσουν τις ζωντανές ροές που δείχνουν ανταγωνιστική κατανάλωση». να σταματήσει η σπατάλη τροφίμων.

Η έκθεση των New York Times τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι «οι πλημμύρες του τρέχοντος έτους δεν ξετυλίχθηκαν ως μια φυσική καταστροφή, με τεράστιες απώλειες ζωών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά μάλλον ως μια αργή, ανελέητη σειρά μικρότερων, των οποίων τα συνδυασμένα διόδια έχουν αυξηθεί σταθερά ακόμη και καθώς οι επίσημες εκθέσεις έχουν επικεντρωθεί στις προσπάθειες ανακούφισης της κυβέρνησης. ”

Πηγή:beijingnews

Δείτε επίσης για το θέμα του επισιτισμού της Κίνας:

Κίνα:Το απόθεμα των κινεζικών σιτηρών επαρκεί για να τροφοδοτήσει τον πληθυσμό για ένα χρόνο και περισσότερο

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κυπριακό: Η Λ. Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Κυπριακό: Η Λ. Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 2 / 2021 , 21:46 από news_room Τη προσήλωση των ΗΠΑ στη διευθέτηση του Κυπριακού ζητήματος στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας εξέφρασε η υποψήφια πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ. Η υποψήφια πρέσβης προχώρησε σε αυτή την τοποθέτηση απαντώντας σε ερώτηση του γερουσιαστή […]

IAEA: «Βαθιά ανησυχία» για ύπαρξη πυρηνικού υλικού σε αδήλωτη ιρανική τοποθεσία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 2 / 2021 , 23:21 από news_room Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» για πιθανή ύπαρξη πυρηνικού υλικού σε μια αδήλωτη ιρανική τοποθεσία, αναφέρει μια έκθεση της IAEA. Το Ιράν επιβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα την έναρξη ισχύος του περιορισμού των επιθεωρήσεων της IAEA επί […]

Pin It on Pinterest