11 °C Athens, GR
08/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ολοκληρώθηκε η Δεύτερη Ημέρα του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023 Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου Η εορτή του Αγίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου του υμνογράφου στους Αγίους Τόπους Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική» Τα ονομαστήρια του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου στη Λεμεσό Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ)

Επαναβεβαίωση υποστήριξης ΗΠΑ σε Κύπρο στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 8 / 2020 , 18:42 από

NewsDesk 18:40:02

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, ενώ ο κ. Χέιλ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη της Αμερικής στη διαδικασία η οποία διευκολύνεται από τον ΟΗΕ για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ.

Σε ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ, στη Λάρνακα, αναφέρεται ότι συζήτησαν «την αυξανόμενη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, περιλαμβανομένων (των εξελίξεων) στον Λίβανο».

Ο Υφυπουργός των ΗΠΑ, εξέφρασε την «επιθυμία της Αμερικής για αυξημένη συνεργασία στην ανάπτυξη υδρογονανθράκων ως ένα μέσο για την παροχή διαρκούς ενεργειακής ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».

«Επαναβεβαίωσε την αμερικανική υποστήριξη για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους, περιλαμβανομένων των υδρογονανθράκων, οι οποίοι βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο και την αποκλειστική οικονομική ζώνη της και ότι αυτοί οι πόροι θα διαμοιραστούν ισότιμα μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας», σημειώνεται.

Αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ ότι «επαναβεβαίωσε την εμβάθυνση της συνεργασίας και τις κοινές αξίες μεταξύ Αμερικής και Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Επικρότησε την επέκταση της διμερούς συνεργασίας ασφάλειας, ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη θαλάσσια ασφάλεια και ασφάλεια των συνόρων και την πρόληψη της εμπορίας προσώπων», αναφέρεται.

Αναφέρθηκε, επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, στη δήλωση τον Ιούλιο του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για την πρόθεση του Υπουργείου να παρέχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κυπριακή Δημοκρατία, με την επιφύλαξη έγκρισης των σχετικών κονδυλίων από το Κογκρέσο, ως σύμβολο της εμβάθυνσης της συνεργασίας.

Οι δύο αξιωματούχοι, συμπληρώνεται, «συζήτησαν επίσης τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου».

«Εξέφρασαν υποστήριξη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο. Ο Υφυπουργός επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Αμερικής, στην κυπριακή διαδικασία, η οποία διευκολύνεται από τον ΟΗΕ, για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης, βασισμένη σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ-Kathimerini.com.cy

  • Source: Επαναβεβαίωση υποστήριξης ΗΠΑ σε Κύπρο στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ

Σχετικά Άρθρα

Οικουμενικός Πατριάρχης στην εορτή του Αγ. Σεβαστιανού Το μήνυμα των Αγίων στην ζωή μας, είναι διαρκώς επίκαιρο

Οικουμενικός Πατριάρχης στην εορτή του Αγ. Σεβαστιανού: “Το μήνυμα των Αγίων στην ζωή μας, είναι διαρκώς επίκαιρο”

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 12 / 2022 , 19:36 από news_room Τη διαβεβαίωση προς το ανά την Οικουμένη ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας πως ό,τι υποσχέθηκε κατά την εις Επίσκοπον χειροτονία του, τα Χριστούγεννα του 1973, εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο και σήμερα, και θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι τελευταίας του αναπνοής, έδωσε η Α.Θ. Παναγιότης […]

Η συγχωρητική ευχή στους Αγίους Τόπους

Η συγχωρητική ευχή στους Αγίους Τόπους

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 2 / 2023 , 3:36 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς Κυριακῆς τῆς Τυρινῆς, 13ης /26ης Φεβρουαρίου  2023, περί ὥραν 5:00 μ.μ. εἰς τόν μοναστηριακόν Ναόν τῶν ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης καί εἰς τό πλαίσιον τῆς ἀκολουθίας τοῦ Μικροῦ Ἀποδείπνου, ἀνεγνώσθη ἡ Συγχωρητική Εὐχή ὑπό τῆς Α.Θ.Μ. ὡς προετοιμασία διά τήν ἀρχήν τῆς Ἁγίας […]