24 °C Athens, GR
04/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Χειροτονήθηκε ο Επίσκοπος Ξανθουπόλεως Παϊσιος – Adologala.gr Ποιμαντικές & Λειτουργικές επισκέψεις Μητροπολίτη Καστορίας Καλλίνικου – Adologala.gr Το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας, την ανώτατη Προεδρική Τιμή των Η.Π.Α. θα λάβει ο π. Άλεξ Καρλούτσος – Adologala.gr Εξεδήμησεν προς Κύριον η Γερόντισσα & Κτιτόρισα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης, Ιουστίνη Μοναχή – Adologala.gr Πρόεδρος Αναστασιάδης: Χρέος στην παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη η εξεύρεση λύσης του Κυπριακού Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια – Δύο Αστυνομικοί Τραυματίες – Νεκρός ένας Δράστης – Δήλωση του Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδηλώσεις των Γεν. Προξενείων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Τσεχίας Αμερικής Ελπιδοφόρος: “Πράξη αναγέννησης και ελευθερίας” η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται το ξεπάγωμα κεφαλαίων Αμερικής Ελπιδοφόρος: Πολλοί από τους αδερφούς μας δεν μπόρεσαν να καταδικάσουν τη σκληρότητα αυτού του άδικου πολέμου

Επαναβεβαίωση υποστήριξης ΗΠΑ σε Κύπρο στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 8 / 2020 , 18:42 από

NewsDesk 18:40:02

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, ενώ ο κ. Χέιλ επαναβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη της Αμερικής στη διαδικασία η οποία διευκολύνεται από τον ΟΗΕ για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ.

Σε ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ, στη Λάρνακα, αναφέρεται ότι συζήτησαν «την αυξανόμενη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, περιλαμβανομένων (των εξελίξεων) στον Λίβανο».

Ο Υφυπουργός των ΗΠΑ, εξέφρασε την «επιθυμία της Αμερικής για αυξημένη συνεργασία στην ανάπτυξη υδρογονανθράκων ως ένα μέσο για την παροχή διαρκούς ενεργειακής ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο».

«Επαναβεβαίωσε την αμερικανική υποστήριξη για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους, περιλαμβανομένων των υδρογονανθράκων, οι οποίοι βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο και την αποκλειστική οικονομική ζώνη της και ότι αυτοί οι πόροι θα διαμοιραστούν ισότιμα μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας», σημειώνεται.

Αναφέρεται περαιτέρω στην ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ ότι «επαναβεβαίωσε την εμβάθυνση της συνεργασίας και τις κοινές αξίες μεταξύ Αμερικής και Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Επικρότησε την επέκταση της διμερούς συνεργασίας ασφάλειας, ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τη θαλάσσια ασφάλεια και ασφάλεια των συνόρων και την πρόληψη της εμπορίας προσώπων», αναφέρεται.

Αναφέρθηκε, επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, στη δήλωση τον Ιούλιο του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για την πρόθεση του Υπουργείου να παρέχει Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κυπριακή Δημοκρατία, με την επιφύλαξη έγκρισης των σχετικών κονδυλίων από το Κογκρέσο, ως σύμβολο της εμβάθυνσης της συνεργασίας.

Οι δύο αξιωματούχοι, συμπληρώνεται, «συζήτησαν επίσης τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου».

«Εξέφρασαν υποστήριξη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο. Ο Υφυπουργός επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Αμερικής, στην κυπριακή διαδικασία, η οποία διευκολύνεται από τον ΟΗΕ, για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης, βασισμένη σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ-Kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Επαναβεβαίωση υποστήριξης ΗΠΑ σε Κύπρο στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Χέιλ

Σχετικά Άρθρα

Επιστολή Ν. Δένδια στον Οσμάνι για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 3:06 από news_room Επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι (Bujar Osmani) απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αφορμή την συμμετοχή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, στην οποία υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη, […]

Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 3 / 2021 , 23:05 από news_room Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε στις 14:00 το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Τον πρωθυπουργό της Ρωσίας […]

Pin It on Pinterest