7 °C Athens, GR
27/01/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Εγκαινιάστηκε στην “καρδιά” των Βρυξελλών το κτήριο που προσέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ Πλούσιο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για του μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο & Μάρτιο 378 τα αξιόποινα περιστατικά που τελέστηκαν σε χώρους Θρησκευτικού χαρακτήρα το 2021 – Στα 2913 από το 2015 Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην αμφισβήτηση προλογισμού στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Τρείς Επισκόπους ανύψωσε σε Μητροπολίτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο Α’ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός Ανακοίνωση για την πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Ελπίζουμε το Νοσοκομείο του Βαλουκλή να αποκατασταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί για όσους έχουν ανάγκη» Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου Το μετρό «ανεβαίνει» δυτικά προάστια Κηδεύτηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος στο Βατικανό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Μπραχαμίου Στο 10% ο πληθωρισμός, στο 40% όμως οι αυξήσεις στα τρόφιμα σε Super Market και Εστίαση Τον Μητροπολίτη Αντώνιο Ζάχλε δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ESM, Pierre Gramegna ΗΠΑ: Οργή των Δημοκρατικών για τουφέκι σχεδιασμένο ειδικά για παιδιά Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στο Φανάρι Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν τέσσερις τάφοι των φαραώ και μια μούμια Η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και μέλη του σωματείου “Φίλοι του Τάματος του Έθνους” στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λαμπρά τα ονομαστήρια του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου «Πολύ κακό για το τίποτα»: Η διαχρονική κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μια απολαυστική αναβίωση από τον σκηνοθέτη Simon Godwin ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Η εορτή του Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου στον συνοικισμό Μακαρίου Γ’

Οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά τις συνεδρίες των Επιτρόπων Νομικών και Μεταφορών της Βουλής

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 6 / 2020 , 12:37 από

Τις τροπολογίες των Κομμάτων ως προς το νομοσχέδιο που το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κατέθεσε για τροποποίηση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των περί Εξωδίκων Προστίμων Νόμου, συζήτησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια άτυπης συνεδρίας, τα μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η διαμόρφωση σύγκλησης ώστε να προωθείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος ένα εμπλουτισμένο νομοσχέδιο.

Σε δηλώσεις του μετά από το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Σαββίδης, χαιρετίζοντας το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης που επιδείχτηκε από τα μέλη της Επιτροπής Νομικών, επεσήμανε ότι «έγινε, για άλλη μια φορά, μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, όπου αντηλλάγησαν απόψεις μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας, κι είναι με χαρά που διαπιστώνω την ομοψυχία που επικράτησε ως αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης.

Έχουμε καταλήξει όπως γίνουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στο εμπλουτισμένο νομοσχέδιο που είχα παρουσιάσει στα Κόμματα την περασμένη Παρασκευή. Αυτές, είναι:
• Οι τέσσερις κατηγορίες υποστατικών βάσει του εμβαδού του ωφέλιμου χώρου εξυπηρέτησης πελατών, θα γίνουν πέντε.
• Προνοούνται εξώδικα πρόστιμα για πρώτη και δεύτερη ή συνεχιζόμενη παράβαση, οπόταν και απαλείφεται η πρόνοια για την τρίτη παράβαση.
• Τα πρόστιμα αρχίζουν από 500 ευρώ για την πρώτη παράβαση στα μικρότερα υποστατικά, ενώ στα υποστατικά τα οποία είναι άνω των 500 τ.μ. ωφέλιμου χώρου εξυπηρέτησης πελατών, το εξώδικο πρόστιμο για την πρώτη παράβαση θα ανέρχεται στις 8.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση σε 16.000 ευρώ.
• Επιπλέον, έχει διαφοροποιηθεί ελαφρώς το δικαίωμα διοικητικής αναστολής λειτουργίας επιχείρησης, έτσι ώστε με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, να μπορεί να αναστέλλεται η λειτουργία μιας επιχείρησης, η οποία παραβιάζει τους νόμους, τους κανονισμούς ή τα διατάγματα, για περίοδο που να μην υπερβαίνει τις πέντε μέρες. Στη συνέχεια, εάν κριθεί ότι η περίοδος αναστολής λειτουργίας θα πρέπει να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες, θα πρέπει να ακολουθήσει διαδικασία μέσω δικαστηρίου. Διατηρείται στον Νόμο και το δικαίωμα δικαστικής διαδικασίας για έκδοση διατάγματος αναστολής εργασιών.»

Ο κ. Σαββίδης διευκρίνισε επίσης πως «ο Νόμος θα προβλέπει ότι εκεί κι όπου μέλος της Αστυνομίας διαπιστώσει την ύπαρξη παράβασης από επιχείρηση, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος, αφού βεβαιωθεί ότι ενδείκνυται να εκδοθεί το διάταγμα της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, θα δώσει εντολές σε μέλη της Αστυνομίας ώστε να προχωρήσουν στην εκτέλεση του διατάγματος, αφού επιδοθεί επί τόπου σχετική γραπτή ειδοποίηση προς τον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή της επιχείρησης, η οποία θα προβλέπεται στον Νόμο.» Η ειδοποίηση θα έχει άμεση ισχύ και πρόκειται για «μια διαδικασία την οποία κι εμείς ζητούσαμε αλλά και οι πολίτες την ζητούσαν», είπε, τονίζοντας, ωστόσο, πως «επιδίωξή μας δεν είναι να κλείνουμε επιχειρήσεις. Επιδίωξη και σκοπός είναι, εκεί και όπου διαπιστώνεται μια παράβαση η οποία άπτεται θεμάτων δημόσιας υγείας, να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρχει παραβίαση των νόμων, των κανονισμών και των διαταγμάτων, έτσι ώστε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε την πιθανή επαναφορά του ιού στην κοινότητα.»

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Νομικών, για την εποικοδομητική συζήτηση και για το γεγονός ότι καταλήξαμε σε ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι καθολικά αποδεκτό από όλους», είπε καταληκτικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Σε σχέση με τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατά την οποία έγινε η κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης νόμου για ταυτοποίηση των κατόχων καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, ο κ. Σαββίδης, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως «σήμερα συζητήθηκε μια άλλη, πολύ σημαντική πρόταση νόμου που αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και είναι αυτή της υποχρέωσης της ταυτοποίησης των κατόχων καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για μια πρόταση νόμου, η οποία, παρότι κατατέθηκε πριν από χρόνια, εντούτοις δεν προχώρησε. Αναλαμβάνοντας, παρακάλεσα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών όπως θέσει τη διαδικασία της Βουλής ώστε να μπορέσει να συζητηθεί κι αυτή η πρόταση νόμου, και είναι με χαρά που βλέπω ότι η Επιτροπή ανταποκρίθηκε. Σήμερα, έγινε η κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης αυτής. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα κι ελπίζω ότι θα ψηφιστεί σύντομα, διότι το νομοθέτημα αυτό προσθέτει στον σημαντικό νόμο που ψηφίστηκε σε σχέση με την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αφού, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της ανωνυμίας στις προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Θέλω εκ νέου να ευχαριστήσω τους εισηγητές της πρότασης νόμου όσο και την Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που το έχει θέσει ως προτεραιότητα και φαίνεται ότι η συζήτηση προχωρά με ικανοποιητική συναίνεση. Θα ήταν ευχής έργο η πρόταση νόμου να ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι.»

Ακολουθήστε μας :
  • Source: Οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά τις συνεδρίες των Επιτρόπων Νομικών και Μεταφορών της Βουλής

Σχετικά Άρθρα

Εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης από την Αρχή Λιμένων Κύπρου για τους πυρόπληκτους στην Ελλάδα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 22:02 από news_room Η Αρχή Λιμένων Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη εκστρατείας συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, για σκοπούς αποστολής τους στους κατοίκους των περιοχών που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει τις […]

Στην Στρατιωτική Παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς

Στην Στρατιωτική Παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 10 / 2021 , 22:14 από news_room Στην Στρατιωτική Παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συμμετείχε στις  εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της […]

Pin It on Pinterest