20 °C Athens, GR
16/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία Αττικής Ο Πατριάρχης του Γένους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών – Το πρόγραμμα της επισκέψεως του στην Αθήνα Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της πραγματοποίησε η Ελληνική Ένωση Market Access Ο Αλέξιος και ο Ιωάννης, δύο αδέρφια γόνοι παλαίας αριστοκρατικής οικογένειας, ιδρυτές της Ι.Μ. Παντροκράτορος Αγίου Όρους Ο Άρραφος Χιτώνας Του Kυρίου μας Ιησού Χριστού απο την Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη Συνάντηση Νίκου Δένδια με ομογενείς στην Βοστώνη

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στο Παρίσι

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στο Παρίσι

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 25 / 9 / 2022 , 23:44 από news_room

Με συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με την Γαλλίδα ομόλογο του κα Catherine Colonna ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, το απόγευμα, η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, στο Παρίσι.

Οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και εξέταση πρακτικών τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως η εκπαίδευση, το εμπόριο, η ενέργεια, η ασφάλεια και η άμυνα. Όσον αφορά στη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου, ο κ. Κασουλίδης ενημέρωσε την κα Colonna για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας, μέσω των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες και προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών, επανέλαβε την πλήρη στήριξη της χώρας της στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού υπό το συμφωνημένο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στο ίδιο πλαίσιο εξέφρασε ανησυχία για την όξυνση της τουρκικής ρητορικής, η οποία εντείνει το κλίμα αστάθειας στην περιοχή.

Η κα Colonna και ο κ. Κασουλίδης συζήτησαν, επίσης, για την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και των επιπλοκών που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στο ζήτημα της ενεργειακής τροφοδότησης. Επί τούτου, αντάλλαξαν απόψεις για τη συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ, αξιολογώντας επιμέρους πτυχές των θεματικών πακέτων περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις σε Συρία, Λίβανο και Λιβύη, όπου οι δύο Υπουργοί αξιολόγησαν την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και διαπίστωσαν τη σημασία διατήρησης της σταθερότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με το πέρας της συνάντησης, οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου – Γαλλίας υπέγραψαν διμερή συμφωνία που αφορά την εκκένωση υπηκόων από περιοχές κρίσεων που γειτνιάζουν με την Κύπρο. Μια συμφωνία που αναδεικνύει το ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος για τις χώρες της ΕΕ.

Ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με την Υφυπουργό Ευρώπης κα Laurence Boone με την οποία συζήτησε θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινής ευρωπαϊκής μας ατζέντας, όπως η πρωτοβουλία της Γαλλίας για σύσταση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η επικείμενη σύνοδος αρχηγών των MED 9 καθώς και το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις προοπτικές που μπορεί να προσφέρει στις προσπάθειες της ΕΕ για ενεργειακή διαφοροποίηση.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο σήμερα Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στο Παρίσι

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση Κυπριακών Ταχυδρομείων για παράδοση δεμάτων το Σάββατο 2/1/2021

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 31 / 12 / 2020 , 16:12 από news_room Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, λόγω του συσσωρευμένου όγκου δεμάτων που έχει παραληφθεί τις τελευταίες μέρες, ανακοινώνουν ότι για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, τα Επαρχιακά Γραφεία Δεμάτων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, θα λειτουργήσουν το Σάββατο, 2/1/2021 από τις 9.00 π.μ. μέχρι 1.00 μ.μ., όπου θα […]

ΗΠΑ Πέθανε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ

ΗΠΑ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 7 / 2021 , 5:41 από news_room Ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο πρώην πανίσχυρος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπό την προεδρία του Τζορτζ Ουόκερ Μπους, το «γεράκι» των πολέμων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, πέθανε σε ηλικία 88 ετών στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του. Απόστρατος πιλότος του […]