25 °C Athens, GR
29/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 και 5,6 Ρίχτερ Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «τεράστιες» διαστάσεις Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη Τιμήθηκε η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ Ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης της Ι.Α. Αμερικής Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά τις συνεδρίες των Επιτρόπων Νομικών και Μεταφορών της Βουλής

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 6 / 2020 , 12:37 από

Τις τροπολογίες των Κομμάτων ως προς το νομοσχέδιο που το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κατέθεσε για τροποποίηση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των περί Εξωδίκων Προστίμων Νόμου, συζήτησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια άτυπης συνεδρίας, τα μέλη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί. Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν η διαμόρφωση σύγκλησης ώστε να προωθείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση με τη μορφή του κατεπείγοντος ένα εμπλουτισμένο νομοσχέδιο.

Σε δηλώσεις του μετά από το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Σαββίδης, χαιρετίζοντας το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης που επιδείχτηκε από τα μέλη της Επιτροπής Νομικών, επεσήμανε ότι «έγινε, για άλλη μια φορά, μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, όπου αντηλλάγησαν απόψεις μέσα σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας, κι είναι με χαρά που διαπιστώνω την ομοψυχία που επικράτησε ως αποτέλεσμα αυτής της σύσκεψης.

Έχουμε καταλήξει όπως γίνουν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στο εμπλουτισμένο νομοσχέδιο που είχα παρουσιάσει στα Κόμματα την περασμένη Παρασκευή. Αυτές, είναι:
• Οι τέσσερις κατηγορίες υποστατικών βάσει του εμβαδού του ωφέλιμου χώρου εξυπηρέτησης πελατών, θα γίνουν πέντε.
• Προνοούνται εξώδικα πρόστιμα για πρώτη και δεύτερη ή συνεχιζόμενη παράβαση, οπόταν και απαλείφεται η πρόνοια για την τρίτη παράβαση.
• Τα πρόστιμα αρχίζουν από 500 ευρώ για την πρώτη παράβαση στα μικρότερα υποστατικά, ενώ στα υποστατικά τα οποία είναι άνω των 500 τ.μ. ωφέλιμου χώρου εξυπηρέτησης πελατών, το εξώδικο πρόστιμο για την πρώτη παράβαση θα ανέρχεται στις 8.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση σε 16.000 ευρώ.
• Επιπλέον, έχει διαφοροποιηθεί ελαφρώς το δικαίωμα διοικητικής αναστολής λειτουργίας επιχείρησης, έτσι ώστε με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, να μπορεί να αναστέλλεται η λειτουργία μιας επιχείρησης, η οποία παραβιάζει τους νόμους, τους κανονισμούς ή τα διατάγματα, για περίοδο που να μην υπερβαίνει τις πέντε μέρες. Στη συνέχεια, εάν κριθεί ότι η περίοδος αναστολής λειτουργίας θα πρέπει να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες, θα πρέπει να ακολουθήσει διαδικασία μέσω δικαστηρίου. Διατηρείται στον Νόμο και το δικαίωμα δικαστικής διαδικασίας για έκδοση διατάγματος αναστολής εργασιών.»

Ο κ. Σαββίδης διευκρίνισε επίσης πως «ο Νόμος θα προβλέπει ότι εκεί κι όπου μέλος της Αστυνομίας διαπιστώσει την ύπαρξη παράβασης από επιχείρηση, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ο οποίος, αφού βεβαιωθεί ότι ενδείκνυται να εκδοθεί το διάταγμα της άμεσης αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης, θα δώσει εντολές σε μέλη της Αστυνομίας ώστε να προχωρήσουν στην εκτέλεση του διατάγματος, αφού επιδοθεί επί τόπου σχετική γραπτή ειδοποίηση προς τον ιδιοκτήτη ή διαχειριστή της επιχείρησης, η οποία θα προβλέπεται στον Νόμο.» Η ειδοποίηση θα έχει άμεση ισχύ και πρόκειται για «μια διαδικασία την οποία κι εμείς ζητούσαμε αλλά και οι πολίτες την ζητούσαν», είπε, τονίζοντας, ωστόσο, πως «επιδίωξή μας δεν είναι να κλείνουμε επιχειρήσεις. Επιδίωξη και σκοπός είναι, εκεί και όπου διαπιστώνεται μια παράβαση η οποία άπτεται θεμάτων δημόσιας υγείας, να βεβαιωθούμε ότι δεν θα υπάρχει παραβίαση των νόμων, των κανονισμών και των διαταγμάτων, έτσι ώστε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε την πιθανή επαναφορά του ιού στην κοινότητα.»

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Νομικών, για την εποικοδομητική συζήτηση και για το γεγονός ότι καταλήξαμε σε ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι καθολικά αποδεκτό από όλους», είπε καταληκτικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Σε σχέση με τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κατά την οποία έγινε η κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης νόμου για ταυτοποίηση των κατόχων καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, ο κ. Σαββίδης, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως «σήμερα συζητήθηκε μια άλλη, πολύ σημαντική πρόταση νόμου που αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και είναι αυτή της υποχρέωσης της ταυτοποίησης των κατόχων καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για μια πρόταση νόμου, η οποία, παρότι κατατέθηκε πριν από χρόνια, εντούτοις δεν προχώρησε. Αναλαμβάνοντας, παρακάλεσα τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών όπως θέσει τη διαδικασία της Βουλής ώστε να μπορέσει να συζητηθεί κι αυτή η πρόταση νόμου, και είναι με χαρά που βλέπω ότι η Επιτροπή ανταποκρίθηκε. Σήμερα, έγινε η κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης αυτής. Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα κι ελπίζω ότι θα ψηφιστεί σύντομα, διότι το νομοθέτημα αυτό προσθέτει στον σημαντικό νόμο που ψηφίστηκε σε σχέση με την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αφού, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της ανωνυμίας στις προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Θέλω εκ νέου να ευχαριστήσω τους εισηγητές της πρότασης νόμου όσο και την Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που το έχει θέσει ως προτεραιότητα και φαίνεται ότι η συζήτηση προχωρά με ικανοποιητική συναίνεση. Θα ήταν ευχής έργο η πρόταση νόμου να ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι.»

  • Source: Οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά τις συνεδρίες των Επιτρόπων Νομικών και Μεταφορών της Βουλής

Σχετικά Άρθρα

Επ. Διοικήσεως: Σε πρακτικό επίπεδο παρατηρούνται συχνά παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Επ. Διοικήσεως: Σε πρακτικό επίπεδο παρατηρούνται συχνά παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 12 / 2023 , 13:34 από news_room Έναρξη εκπαιδευτικής ημερίδας με θέμα «Από την Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ: Εφαρμογή και προκλήσεις» Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, χαιρέτισε σήμερα έναρξη της Εκπαιδευτικής Ημερίδας για την προώθηση της εφαρμογής του Χάρτη Θεμελιωδών […]

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ-ΠΑΦΟΥ-MITROPOLITIS-PAFOY

Πάφου Γεώργιος: «Δεν πρέπει να φύγουμε από τη σταθερή υποστήριξη μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 11 / 2022 , 16:47 από news_room Πάφου Γεώργιος: «Δεν πρέπει να φύγουμε από τη σταθερή υποστήριξη μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το επιβάλουν οι Ιεροί Κανόνες και οι Οικουμενικές Σύνοδοι» Από τις 9 το πρωί έως τις 11 κατατέθηκαν στο γραφείο του Γενικού Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών με γραπτή ενυπόγραφη επιστολή, η […]