24 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

ΗΠΑ: Αίρονται οι περιορισμοί από την 8η Νοεμβρίου για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 21:56 από news_room

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους υπηκόους, αρχής γενομένης από την 8η Νοεμβρίου, στα χερσαία σύνορα και τα αεροπορικά ταξίδια.

«Η νέα πολιτική των ΗΠΑ στα ταξίδια, που απαιτεί τον εμβολιασμό για τους ξένους ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ, θα τεθεί σε ισχύ την 8η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σε ένα δελτίο τύπου, όπου διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία της άρσης αυτής, η οποία είχε γνωστοποιηθεί από τον περασμένο μήνα.

Οι περιορισμοί στους επιβάτες μη αναγκαίων ταξιδιών στα χερσαία σύνορα επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία Covid-19.

Οι περιορισμοί σε βάρος πολιτών που δεν είχαν την αμερικανική υπηκοότητα εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στους αεροπορικούς ταξιδιώτες από την Κίνα τον Ιανουάριο του 2020, από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και κατόπιν επεκτάθηκαν σε δεκάδες άλλες χώρες.

Οι ΗΠΑ είχαν μείνει πίσω σε σχέση με πολλές άλλες χώρες στην άρση τέτοιου είδους περιορισμών και οι σύμμαχοί τους χαιρέτισαν την κίνηση. Οι αμερικανικοί περιορισμοί είχαν αποκλείσει την είσοδο στη χώρα στους ταξιδιώτες από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, μεταξύ αυτών δεκάδες χιλιάδες ξένους με συγγενείς ή επιχειρηματικές διασυνδέσεις στις ΗΠΑ.

Από την 8η Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους ξένους αεροπορικούς ταξιδιώτες από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ελλάδα, όπως επίσης από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Για τους αεροπορικούς ταξιδιώτες, οι ΗΠΑ θα ζητούν, επιπλέον του πιστοποιητικού εμβολιασμού κι ενός τεστ τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, τη θέσπιση από τις αεροπορικές εταιρείες ενός συστήματος ιχνηλάτησης των επαφών.

Για τους χερσαίους ταξιδιώτες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η άρση των περιορισμών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Από την 8η Νοεμβρίου, θα μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα του Καναδά ή του Μεξικού οι επιβάτες που θα έρχονται για λόγους που κρίνονται μη αναγκαίοι, για παράδειγμα οικογενειακοί ή τουριστικοί, υπό την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι. Τα άτομα που θα ταξιδεύουν για επιτακτικούς λόγους, για παράδειγμα οι οδηγοί φορτηγών, θα εξαιρούνται.

Όμως, από τον Ιανουάριο, η υποχρέωση εμβολιασμού θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που διέρχονται από τα χερσαία σύνορα, όποιο κι αν είναι το κίνητρο εισόδου τους στις ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σε νέα Ισχύ από τη Μεγάλη Πέμπτη : Επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις – Παραμένει το sms

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 28 / 4 / 2021 , 23:52 από news_room Τα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από τα επόμενα εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας για την λοίμωξη Covid-19. Συγκεκριμένα, όπως είπε, επιτρέπονται, από αύριο, οι διαδημοτικές μετακινήσεις, […]

Το πρώτο σποτ για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση από την Ι.Α. Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 1 / 2021 , 22:28 από news_room Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά στην Ομογένεια και την ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία το πρώτο επίσημο τηλεοπτικό σποτ που αφορά στο επετειακό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων/δράσεων της Εθνικής Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το συγκεκριμένο σποτ προσφέρεται στην […]