23 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ΗΠΑ: Αίρονται οι περιορισμοί από την 8η Νοεμβρίου για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 21:56 από news_room

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους υπηκόους, αρχής γενομένης από την 8η Νοεμβρίου, στα χερσαία σύνορα και τα αεροπορικά ταξίδια.

«Η νέα πολιτική των ΗΠΑ στα ταξίδια, που απαιτεί τον εμβολιασμό για τους ξένους ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ, θα τεθεί σε ισχύ την 8η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σε ένα δελτίο τύπου, όπου διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία της άρσης αυτής, η οποία είχε γνωστοποιηθεί από τον περασμένο μήνα.

Οι περιορισμοί στους επιβάτες μη αναγκαίων ταξιδιών στα χερσαία σύνορα επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία Covid-19.

Οι περιορισμοί σε βάρος πολιτών που δεν είχαν την αμερικανική υπηκοότητα εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στους αεροπορικούς ταξιδιώτες από την Κίνα τον Ιανουάριο του 2020, από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και κατόπιν επεκτάθηκαν σε δεκάδες άλλες χώρες.

Οι ΗΠΑ είχαν μείνει πίσω σε σχέση με πολλές άλλες χώρες στην άρση τέτοιου είδους περιορισμών και οι σύμμαχοί τους χαιρέτισαν την κίνηση. Οι αμερικανικοί περιορισμοί είχαν αποκλείσει την είσοδο στη χώρα στους ταξιδιώτες από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, μεταξύ αυτών δεκάδες χιλιάδες ξένους με συγγενείς ή επιχειρηματικές διασυνδέσεις στις ΗΠΑ.

Από την 8η Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους ξένους αεροπορικούς ταξιδιώτες από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ελλάδα, όπως επίσης από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Για τους αεροπορικούς ταξιδιώτες, οι ΗΠΑ θα ζητούν, επιπλέον του πιστοποιητικού εμβολιασμού κι ενός τεστ τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, τη θέσπιση από τις αεροπορικές εταιρείες ενός συστήματος ιχνηλάτησης των επαφών.

Για τους χερσαίους ταξιδιώτες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η άρση των περιορισμών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Από την 8η Νοεμβρίου, θα μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα του Καναδά ή του Μεξικού οι επιβάτες που θα έρχονται για λόγους που κρίνονται μη αναγκαίοι, για παράδειγμα οικογενειακοί ή τουριστικοί, υπό την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι. Τα άτομα που θα ταξιδεύουν για επιτακτικούς λόγους, για παράδειγμα οι οδηγοί φορτηγών, θα εξαιρούνται.

Όμως, από τον Ιανουάριο, η υποχρέωση εμβολιασμού θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που διέρχονται από τα χερσαία σύνορα, όποιο κι αν είναι το κίνητρο εισόδου τους στις ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Πούτιν

Πούτιν προς Δύση: «Φτάνει με τα τεχνάσματα»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 12 / 2021 , 19:33 από news_room Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Δύση για κλιμάκωση της έντασης στην Ευρώπη, αποδίδοντάς την σε «λανθασμένη αποτίμηση» της έκβασης του Ψυχρού Πολέμου, και δεσμεύθηκε ότι η Μόσχα θα δώσει «στρατιωτική και τεχνική απάντηση», αν οι δυτικοί της αντίπαλοι δεν θέσουν τέλος […]

Με επιτυχία η εκδήλωση «Αλεξανδρινά αποτυπώματα στον Άθωνα» στη Νάουσα

Με επιτυχία η εκδήλωση «Αλεξανδρινά αποτυπώματα στον Άθωνα» στη Νάουσα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 6 / 2023 , 9:46 από news_room Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 το πρωί στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Αλεξανδρινά αποτυπώματα στον Άθωνα», την οποία συνδιοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη με την Ενωμένη Ρωμηοσύνη στο πλαίσιο των «ΚΘ’ Παυλείων». Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε […]