29 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΗΠΑ: Αίρονται οι περιορισμοί από την 8η Νοεμβρίου για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 10 / 2021 , 21:56 από news_room

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους ξένους υπηκόους, αρχής γενομένης από την 8η Νοεμβρίου, στα χερσαία σύνορα και τα αεροπορικά ταξίδια.

«Η νέα πολιτική των ΗΠΑ στα ταξίδια, που απαιτεί τον εμβολιασμό για τους ξένους ταξιδιώτες, οι οποίοι μεταβαίνουν στις ΗΠΑ, θα τεθεί σε ισχύ την 8η Νοεμβρίου», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, σε ένα δελτίο τύπου, όπου διευκρινίζει την ακριβή ημερομηνία της άρσης αυτής, η οποία είχε γνωστοποιηθεί από τον περασμένο μήνα.

Οι περιορισμοί στους επιβάτες μη αναγκαίων ταξιδιών στα χερσαία σύνορα επιβλήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία Covid-19.

Οι περιορισμοί σε βάρος πολιτών που δεν είχαν την αμερικανική υπηκοότητα εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στους αεροπορικούς ταξιδιώτες από την Κίνα τον Ιανουάριο του 2020, από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και κατόπιν επεκτάθηκαν σε δεκάδες άλλες χώρες.

Οι ΗΠΑ είχαν μείνει πίσω σε σχέση με πολλές άλλες χώρες στην άρση τέτοιου είδους περιορισμών και οι σύμμαχοί τους χαιρέτισαν την κίνηση. Οι αμερικανικοί περιορισμοί είχαν αποκλείσει την είσοδο στη χώρα στους ταξιδιώτες από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, μεταξύ αυτών δεκάδες χιλιάδες ξένους με συγγενείς ή επιχειρηματικές διασυνδέσεις στις ΗΠΑ.

Από την 8η Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ θα επιτρέπουν την είσοδο στους πλήρως εμβολιασμένους ξένους αεροπορικούς ταξιδιώτες από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία και την Ελλάδα, όπως επίσης από τη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία.

Για τους αεροπορικούς ταξιδιώτες, οι ΗΠΑ θα ζητούν, επιπλέον του πιστοποιητικού εμβολιασμού κι ενός τεστ τρεις ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, τη θέσπιση από τις αεροπορικές εταιρείες ενός συστήματος ιχνηλάτησης των επαφών.

Για τους χερσαίους ταξιδιώτες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η άρση των περιορισμών θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Από την 8η Νοεμβρίου, θα μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα του Καναδά ή του Μεξικού οι επιβάτες που θα έρχονται για λόγους που κρίνονται μη αναγκαίοι, για παράδειγμα οικογενειακοί ή τουριστικοί, υπό την προϋπόθεση να είναι εμβολιασμένοι. Τα άτομα που θα ταξιδεύουν για επιτακτικούς λόγους, για παράδειγμα οι οδηγοί φορτηγών, θα εξαιρούνται.

Όμως, από τον Ιανουάριο, η υποχρέωση εμβολιασμού θα ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες που διέρχονται από τα χερσαία σύνορα, όποιο κι αν είναι το κίνητρο εισόδου τους στις ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Β’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη στο Σύδνεϋ με θέμα τα «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Ιερωσύνη – Η χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτυώσεως απο τον κληρικόν»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 10 / 2025 , 12:54 από news_room Συνεχίζεται η Β’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη στο Σύδνεϋ με θέμα τα «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Ιερωσύνη – Η χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτυώσεως απο τον κληρικόν» Η σύναξη πρόκεται να περατωθεί σήμερα 1η Οκτωβρίου 2025 Έναρξη της Β’ Παναυστραλιανής Ιερατικής Συνάξεως στο Σύδνεϋ «Μέσα […]

Κυριάκος. Μητσοτάκης: Ουδέποτε υποχωρήσαμε από τη δέσμευσή μας να είμαστε κοντά στους πολίτες

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 7 / 2021 , 3:34 από news_room Ανήμερα της συμπλήρωσης δυο ετών από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην σημερινή επέτειο τόνισε ότι «είναι η καλύτερη απόδειξη ότι παρά τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε […]