21 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε στο ταφικό μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 0:01 από news_room

Επιμνημόσυνη Δέηση – τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων προστασίας –  τέλεσε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου, (ημερομηνία θανάτου του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως το 1827) στο ταφικό μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη  που βρίσκεται στο Νέο Φάληρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στεφάνι κατέθεσαν, μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.Σταυρούλα Αντωνάκου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής κ.Στέφανος Μίλεσης ο οποίος μιλώντας για «την προσωπικότητα, τα στρατηγήματα και τις πράξεις» του Γ.Καραϊσκάκη, αναφέρθηκε με έμφαση στους «τρεις πυλώνες που αποτέλεσαν τις βάσεις της επιτυχίας του. Στη δικαιοσύνη, στη συναδελφικότητα και στην πίστη στο Θεό» όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «στηριζόμενος σε αυτές τις τρεις θεμελιώδεις αξίες κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες και να ανάψει ξανά τη μισοσβησμένη φλόγα της Επανάστασης στη Ρούμελη και σε ολάκερη την Ελλάδα».

Η λιτή αυτή εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Σήμερα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η μάχη των Αθηνών και η συμβολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη και του Ιωάννου Μακρυγιάννη» την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε από τον ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και από τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=mErCW4pQR_0 .

Η Ημερίδα θα αρχίσει με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο κ.Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφέας, ο κ.Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ Σύγχρονης Ιστορίας και Διευθυντής του Λυκείου της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής και ο κ.Στέφανος Μίλεσης, Ιστορικός Ερευνητής. Θα συντονίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τόσο η τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου, όσο και η ημερίδα που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς το απόγευμα, εντάσσονται στο πλαίσιο των Εορτασμών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

 

Σχετικά Άρθρα

Ρουμανίας Δανιήλ Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες

Ρουμανίας Δανιήλ: Οι δεσμοί με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο διατηρούνται εδώ και αιώνες

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 6 / 2023 , 16:48 από news_room Τα λείψανα του Αγίου Θωμά του Αποστόλου και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Ελλάδα για την κτητορική εορτή της Μονής Παντοκράτορα στην κομητεία Τέλεορμαν στη νότια Ρουμανία. Πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την πατριαρχική κατοικία […]

Τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζαν στη Βουλγαρία δέχθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

Τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζαν στη Βουλγαρία δέχθηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 4 / 2022 , 6:29 από news_room Ο μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος δέχθηκε σε επίσημη συνάντηση τον αξιότιμο Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία κ. Hussein Jalal Oglu Husseinov.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Επίσκοπος Μελνίκ Γεράσιμος κ. Χ. Γραμματέας της Ι. Συνόδου […]