19 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Επιμνημόσυνη Δέηση τέλεσε στο ταφικό μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 0:01 από news_room

Επιμνημόσυνη Δέηση – τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων προστασίας –  τέλεσε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου, (ημερομηνία θανάτου του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως το 1827) στο ταφικό μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη  που βρίσκεται στο Νέο Φάληρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Στεφάνι κατέθεσαν, μεταξύ άλλων,  ο Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ.Σταυρούλα Αντωνάκου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής κ.Στέφανος Μίλεσης ο οποίος μιλώντας για «την προσωπικότητα, τα στρατηγήματα και τις πράξεις» του Γ.Καραϊσκάκη, αναφέρθηκε με έμφαση στους «τρεις πυλώνες που αποτέλεσαν τις βάσεις της επιτυχίας του. Στη δικαιοσύνη, στη συναδελφικότητα και στην πίστη στο Θεό» όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «στηριζόμενος σε αυτές τις τρεις θεμελιώδεις αξίες κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες και να ανάψει ξανά τη μισοσβησμένη φλόγα της Επανάστασης στη Ρούμελη και σε ολάκερη την Ελλάδα».

Η λιτή αυτή εκδήλωση μνήμης ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Σήμερα στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η μάχη των Αθηνών και η συμβολή του Γεωργίου Καραϊσκάκη και του Ιωάννου Μακρυγιάννη» την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε από τον ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, καθώς και από τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=mErCW4pQR_0 .

Η Ημερίδα θα αρχίσει με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο κ.Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων και συγγραφέας, ο κ.Χαράλαμπος Μηνάογλου, Δρ Σύγχρονης Ιστορίας και Διευθυντής του Λυκείου της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής και ο κ.Στέφανος Μίλεσης, Ιστορικός Ερευνητής. Θα συντονίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Νήφων Καπογιάννης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Τόσο η τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου, όσο και η ημερίδα που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς το απόγευμα, εντάσσονται στο πλαίσιο των Εορτασμών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

 

Σχετικά Άρθρα

Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α.

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 7 / 2021 , 16:13 από news_room Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης και ο Αν. ΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της άμεσης και καίριας επίλυσης των ζητημάτων που έχουν ανακύψει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, κατέθεσαν τροπολογία με […]

Μητρόπολη Καισαριανής: Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Βύρωνα (Φωτορεπορτάζ)

Μητρόπολη Καισαριανής: Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Βύρωνα (Φωτορεπορτάζ)

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 4 / 2023 , 22:19 από news_room Μητρόπολη Καισαριανής: Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης στην Αγία Τριάδα Βύρωνα (Φωτορεπορτάζ) Με την συμμετοχή πλήθους ευλαβών πιστών από την ενορία τελέστηκε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη εσπέρας, 11 Απριλίου 2023 η ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Βύρωνος. Της ακολουθίας […]