Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 30 / 5 / 2026 , 16:35 από news_room
Τον Εξοχότατο Πρέσβη κ. Γεώργιο Deek υποδέχθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ.
Ο κ. Γεώργιος Deek, μέλος του αραβόφωνου ελληνορθόδοξου ποιμνίου από την Ιόππη, έχει διατελέσει Πρέσβης του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν και σήμερα υπηρετεί ως Ειδικός Απεσταλμένος του Ισραήλ για τον Χριστιανικό Κόσμο (Israel Special Envoy to the Christian World).
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Deek για ζητήματα που αφορούν την παρουσία και τη μαρτυρία των χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους, καθώς και για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τις σχέσεις του χριστιανικού κόσμου με το κράτος του Ισραήλ.
Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε δεχθεί την κ. Ελισάβετ Κουλίνσκυ, η οποία εργάζεται στον τομέα του ρωσόφωνου ποιμνίου του Πατριαρχείου.
Επίσης, την Τρίτη 26 Μαΐου 2026, ο Μακαριώτατος είχε υποδεχθεί τον κ. Mark Falconer, επικεφαλής ομάδας έξι προσκυνητών και επισκεπτών της Αγίας Πόλεως της Ιερουσαλήμ, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε για το προσκυνηματικό τους ταξίδι στους Αγίους Τόπους.


