Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 4 / 2026 , 16:46 από news_room
Η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας κ. Ιωάννη, συνήλθε σήμερα 28 Απριλίου 2026 και εξέλεξε ομόφωνα με ψήφους τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο (Τοντρίν) ως Επίσκοπο της Ιεράς Επισκοπής Αμαντίας, ο οποίος, σύμφωνα με το Καταστατικό της Εκκλησίας, θα είναι μέλος της Ιεράς Συνόδου.
Η χειροτονία του νεοεκλεγέντος επισκόπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαΐου 2026, στον Ιερό Ναό του Αναστάντα Χριστού, στα Τίρανα.
Σύντομο βιογραφικό
Ο νεοεκλεγείς επίσκοπος Αμαντίας, Ιγνάτιος, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1978 στη Γκραντίστα της Ντιβιάκας.
Το 1998 παρακολούθησε σπουδές στην Θεολογική Ακαδημία «Η Ανάσταση του Χριστού» στον Άγιο Βλάσιο του Δυρραχίου. Από το 2003 έως το 2017 διετέλεσε κατηχητής και ιεροκήρυκας στις πόλεις και τα χωριά της Ιεράς Μητρόπολης Μπεράτ, Βλώρας και Κανίνας. Τον Απρίλιο του 2017 ακολούθησε το κάλεσμα της πλήρους μοναστικής αφοσίωσης και παραδόθηκε στον μοναχό και ιεροδιακονικό βίο από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Βέρατ, Βλόρα και Κανίνα, Ιγνάτιο, τον οποίο υπηρέτησε με αφοσίωση.
Την 1η Ιουνίου 2025, ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης τον ανύψωσε σε Αρχιμανδρίτη.
Όλη την περίοδο αυτή υπηρέτησε με υψηλό φρόνημα τα καθήκοντα του και τις αρμοδιότητες του στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας
Εκτός από τη μητρική του γλώσσα την Αλβανική, μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Ελληνικά, ενώ διαβάζει Γερμανικά.






