30 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE

Η Air Canada επανεκκινεί τις πτήσεις της προς την Αθήνα για τη θερινή περίοδο 2026

Η Air Canada επανεκκινεί τις πτήσεις της προς την Αθήνα για τη θερινή περίοδο 2026

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 3 / 2026 , 22:06 από news_room

Η Air Canada επανεκκινεί και επεκτείνει το εποχικό πρόγραμμά της μεταξύ Αθήνας και Καναδά για τη θερινή περίοδο 2026, προσφέροντας καθημερινές πτήσεις προς Μόντρεαλ και Τορόντο. Φέτος το πρόγραμμα ξεκινά λίγες εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι. Κατά την αιχμή της θερινής περιόδου, οι πτήσεις Μόντρεαλ – Αθήνα θα πραγματοποιούνται έως και 10 φορές εβδομαδιαίως, ενώ οι πτήσεις Τορόντο – Αθήνα έως και 11 φορές εβδομαδιαίως.

«Η Air Canada είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που επανεκκινεί τις πτήσεις της προς την Αθήνα για τη θερινή περίοδο 2026, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη ευκολία στους ταξιδιώτες μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Αμερικής», δήλωσε ο Stefano Casaregola, Regional Manager για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. «Οι πτήσεις μας ενισχύουν μια σημαντική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Καναδά – συνδέοντας οικογένειες, στηρίζοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα και ενθαρρύνοντας την πολιτισμική ανταλλαγή.»

Η επανεκκίνηση των πτήσεων συμπίπτει με την επίσημη αναγνώριση του Μαρτίου από τον Καναδά ως «Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς» (Hellenic Heritage Month), τιμώντας τις βαθιές ιστορικές ρίζες, την πολιτισμική παρακαταθήκη και τη διαρκή συμβολή των Ελληνοκαναδών σε ολόκληρη τη χώρα.

Με το διευρυμένο πρόγραμμά μας, τις τρεις κατηγορίες θέσεων και τις απρόσκοπτες συνδέσεις μέσω Μόντρεαλ και Τορόντο, η Air Canada παραμένει η προτιμώμενη επιλογή για ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.

Οι πτήσεις προς και από την Αθήνα είναι προγραμματισμένες ώστε να προσφέρουν εύκολες ανταποκρίσεις μέσω Μόντρεαλ και Τορόντο προς προορισμούς σε ολόκληρο τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική.»

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Air Canada επανεκκινεί και ενισχύει το πρόγραμμά της προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη θερινή περίοδο 2026. Η καναδική αγορά συνεχίζει να καταγράφει ισχυρή δυναμική, με την Αθήνα να κερδίζει διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις των Καναδών ταξιδιωτών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι φέτος το πρόγραμμα ξεκινά έναν μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη μείωση της εποχικότητας. Ευχαριστούμε θερμά τον αεροπορικό μας συνεργάτη για την εμπιστοσύνη του και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη στήριξη των αναπτυξιακών του σχεδίων στην αγορά της Αθήνας.»

Οι επιβάτες που συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω Μόντρεαλ ή Τορόντο, επωφελούνται επίσης από τις εγκαταστάσεις προελέγχου εισόδου των ΗΠΑ (U.S. Pre-Clearance) στον Καναδά, που επιτρέπουν ταχύτερη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων και άφιξη στις ΗΠΑ ως επιβάτες εσωτερικής πτήσης.

Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Boeing 787 Dreamliner και Boeing 777 της Air Canada, τα οποία προσφέρουν τρεις κατηγορίες θέσεων:

Air Canada Signature Class με πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα (lie-flat), αναβαθμισμένες γαστρονομικές επιλογές και υπηρεσίες προτεραιότητας

Premium Economy με ευρύτερα καθίσματα και ενισχυμένη υπηρεσία γευμάτων Economy Class με δωρεάν γεύματα και ατομικές οθόνες ψυχαγωγίας

Σχετικά με την Air Canada

Η Air Canada, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Καναδά και ιδρυτικό μέλος της Star Alliance, προσφέρει τακτικές πτήσεις προς περισσότερα από 180 αεροδρόμια στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και διεθνώς σε έξι ηπείρους.

Σχετικά Άρθρα

Σωκράτης Φάμελλος, παραίτηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Αριστερά, πολιτικές εξελίξεις, Ελλάδα, αντιπολίτευση, πολιτική

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 7 / 2026 , 22:10 από news_room Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Σωκράτης Φάμελλος Την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, διευκρινίζοντας ότι παραμένει τόσο βουλευτής όσο και μέλος του κόμματος. Στη δήλωσή του υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα αναπαράγονται «τα […]

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία katastrofes_plimires_ispania_eidiseis_nea

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 10 / 2024 , 18:42 από news_room Στους 72 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στη νοτιοανατολική Ισπανία, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Από αυτούς, οι 70 προέρχονται από την περιοχή της Βαλένθια, η οποία επλήγη περισσότερο. «Μέχρι […]