27 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026 Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Συγκέντρωση και Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι οδηγοί ΤΑΞΙ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 2 / 2026 , 12:51 από news_room

ΑΘΗΝΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2026| Συγκέντρωση και Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι οδηγοί ΤΑΞΙ των Αθηνών.

Οι οδηγοί όπου ανακοίνωσαν 3ήμερη απεργία στις 16 Φεβρουαρίου έχουν κάνει σαφές με την 3ήμερη απεργιακή κινητοποίησή τους το πως πρόκειται να αγωνιστούν μέχρι να εισακουστούν τα αιτήματά τους από τον Υπουργό Μεταφορών Χρήστο Δήμα και την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Ειδικότερα οι οδηγοί συγκεντρώθηκαν στις 10:30 έξω απο τα γραφεία του ΣΑΤΑ στην οδό Μάρνης και αυτή την ώρα ξεκίνησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πορεία από την οδό Μάρνης θα κατευθυνθεί στην Πατησίων ακολούθως σταδίου, Βασ. Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού. Μέτρα για την ομαλή κυκλοφορία θα λάβει η Τροχαία Αθηνών και οδηγοί πρέπει να ενημερώνονται για τυχόν δρόμους που θα παραμείνουν κλειστοί ενώ θα δυσκολευτεί η κίνησή τους πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου.

Σχετικά με τα αιτήματα των οδηγών:

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια του κλαδικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε προχθες στην Αθήνα και της απόφασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί που προκήρυξε 48ωρη απεργία για την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), αποφάσισε κατά πλειοψηφία :

α. Τριήμερη απεργία των ταξί στην Αττική, από Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 ( από τις 6:00 π.μ.) έως και Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου (στις 6:00 π.μ).

β. Απεργία διαρκείας (από την συζήτηση του νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής μέχρι και την ψήφισή του στην Ολομέλεια), εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που κατέθεσε το ΣΑΤΑ.

Επίσης, για τις ημέρες της τριήμερης απεργίας αποφασίστηκε:

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου: Συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στη συμβολή Σπ. Πάτση και Λ. Αθηνών και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου: Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στη συμβολή Αντιγόνης και Λ. Αθηνών και πορεία προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου: Συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10:30 π.μ. και πορεία (χωρίς αυτοκίνητα) προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα κύρια αιτήματα του κλάδου είναι:

– Παράταση της υποχρεωτικής μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

– ‘Αμεση απόσυρση του άρθρου 52 του ερανιστικού νομοσχεδίου, που πλήττει θανάσιμα τον κλάδο.

Όλες οι ρυθμίσεις που περιέχονται σε αυτό, ευνοούν σκανδαλωδώς τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό (Ε.Ι.Χ). Το ΣΑΤΑ ζητά να μην συμπεριληφθούν αυτές οι διατάξεις στο τελικό κείμενο που θα κατατεθεί στην Βουλή.

– Ποινικό μητρώο γενικής χρήσης για την έκδοση και ανανέωση ειδικής κάρτας οδήγησης ταξί.

«Το ΣΑΤΑ τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι, οι ταξιτζήδες αρνούνται να γίνουν θύματα των κυβερνητικών πειραματισμών. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και το μέλλον του επαγγέλματός μας!» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Έκλεσε το Σύνταγμα

Μικροένταση προκλήθηκε με οδηγό τουριστικού van στη συμβολή των οδών Γεωργίου του Α’ και της Σταδίου όταν απεργοί οδηγοί είδαν να αποβιβάζει κόσμο απο το βάν.

Ο Πρόεδρος των ΤΑΞΙ Θ. Λυμπερόπουλος έξω απο τη Βουλή των Ελλήνων προέβη σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Ο Θύμιος λυμπερόπουλος σημείωσε: Η Δημοκρατία όσο έχει υπουργό τον Κυρανάκη κινδυνεύει. Είναι ο μοναδικός που έχει βγεί απο τη Κυβέρνηση να πεί το πώς: Σε όποιον δεν αρέσει αυτά που φτιάχνω φύγετε απο το επάγγελμα. Έναν πολιτικό απατεώνα, ποιον; αυτόν που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων είτε της ΚΔΑΠ είναι των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και να μην δέχεται κουβέντα.  Αν ο Μητσοτάκης δεν καταλάβει ότι αυτός ο Υπουργός καταχράζεται την Δημοκρατία και πουλάει έναν ολόκληρο κλάδο αλίμονό τους όλους. Αν βρεθεί βουλευτής και ψηφίσει αυτό το Ν/Σ για εμάς είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των οικογενειών μας. Αν δεν πάρουν αποφάσεις να τον αποσύρουν και να αποσύρουν το Ν/Σ, ή εμείς θα δώσουμε και το αίμα μας” .

Να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα για άμεσγ παραίτηση της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργού Μεταφορών.

13:59

Στην Ηρώδου του Αττικού έφθασε ο Πρόεδρος και η κεφαλή της πορείας φωνάζοντας το σύνθημα: Το ΤΑΞΙ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

14:13

5μελής αντιπροσωπεία με τον Πρόεδρο της ΣΑΤΑ αυτή την ώρα μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για να έχει συνάντηση με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου.

14:50

Άνοιξαν οι γύρω δρόμοι απο το Σύνταγμα και η Βασ. Σοφίας ενώ παραμένει κλειστή η Ηρώδου του Αττικού.

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Σχετικά Άρθρα

Νέα Οδός: “Go Green” στην πράξη, με «πράσινο» στόλο οχημάτων

Νέα «πράσινα», οικολογικά ηχοπετάσματα στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 24 / 8 / 2021 , 22:59 από news_room Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Έργου Παραχώρησης και με γνώμονα την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στις δραστηριότητές της, η Νέα Οδός υλοποίησε ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα έργο, στα πρότυπα πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Πρόκειται για την αντικατάσταση […]

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 8 / 2020 , 13:27 από Τήν Τετάρτην, 6ην /19ην Αὐγούστου 2020, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ. Κατά τήν ἡμέραν ταύτην ἡ Ἐκκλησία, ἀκολουθοῦσα τάς Εὐαγγελικάς διηγήσεις (Ματθ. 17, 1-3), (Λουκ. 9, 28-36), (Μάρκ. 9, 2-13), ἀναμιμνῄσκεται ὅτι ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός ὀλίγον πρό […]