26 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026 Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία

Το Γ.Ν.Α. ” Ο Ευαγγελισμός” για την διακομιδή αναίσθητης νεαρής κοπέλας – Το περιστατικό

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 10 / 2025 , 14:38 από news_room

Αναφορικά με την διακομιδή νεαρής γυναίκας στο ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», γνωστοποιούνται τα κάτωθι:

Στην εφημερία της 18ης-19ης Οκτωβρίου 2025 και προσεγγιστικά περί ώρα 1.30 πρωινή (της 19ης-10-2025) διακομίστηκε μέσω ΕΚΑΒ στη γενική εφημερία του ΓΝΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ νεαρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων ταυτότητας και ασυνόδευτη, η οποία είχε ανευρεθεί αναίσθητη σε εξωτερικό χώρο κέντρου διασκέδασης (club) στην περιοχή Γκάζι.

Κατά το χρόνο εισαγωγής της νεαρής κοπέλας στο Καρδιολογικό ΤΕΠ του Νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι ήταν απνοϊκή, άσφυγμη, χωρίς αυτόματη ηλεκτρική δραστηριότητα, με κόρες ματιών σε μυδρίαση.

Οι εφημερεύοντες ιατροί του Καρδιολογικού ΤΕΠ προέβησαν άμεσα καρδιαναπνευστική αναζωογόνηση  σύμφωνα με το πρωτόκολλο (πρόσθετα έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση από την εφημερεύουσα αναισθησιολόγο) επί προσεγγιστικά 1 ½ ώρα από την εισαγωγή της.

Εκ των εφημερευόντων ιατρών υπήρξε ενημέρωση της Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας Βάρδιας για την άφιξη της ανωτέρω ασθενούς με την υπόδειξη για κλήση του αρμόδιου Αστυνομικού Τμήματος προς ενεργοποίηση της διαδικασίας αναζήτησης στοιχείων της νεαρής γυναίκας, δεδομένου ότι το περιστατικό συνιστούσε εξωνοσοκομειακή ανακοπή αγνώστων στοιχείων και απουσία συνοδού.

Με οδηγία της εφημερεύουσας και επιληφθείσας του περιστατικού καρδιολόγου πραγματοποιήθηκε από το νοσηλευτή βάρδιας κλήση προς το ΑΤ Συντάγματος, με χρήση του τηλεφωνικού δέκτη του νοσηλευτή βάρδιας,  μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια των προσπαθειών Καρδιοναπνευστικής αναζωογόνησης προσήλθαν οι γονείς, οι οποίοι προέβησαν στην αναγνώριση της κόρης τους.

Από το Νοσοκομείο τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, ενημερώθηκαν οι γονείς και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία διενέργειας νεκροψίας νεκροτομής, όπως λαμβάνει χώρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης: Η Αστυνομία ενημερώθηκε από το νοσοκομείο για τον θάνατο του 16χρονου κοριτσιού

«Η Αστυνομία ενημερώθηκε από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για τον θάνατο του 16χρονου κοριτσιού», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στην Αστυνομία που αναφέρει ότι δεν ενημερώθηκε για το περιστατικό, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τις έρευνες.

Μιλώντας στο Action 24, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΕΚΑΒ να ενημερώσει τις Αρχές για οποιοδήποτε περιστατικό. Είπε ακόμα πως οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν τα αίτια θανάτου της 16χρονης.

«Το κορίτσι μεταφέρθηκε άμεσα από το ΕΚΑΒ. Από την τηλεφωνική κλίση μέχρι την άφιξη πέρασαν 7 λεπτά. Το ΕΚΑΒ πήγε άμεσα. Παρελήφθη πρακτικά νεκρό. Ήταν άσφυγμο με μυδρίαση, ουσιαστικά είχε πεθάνει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε πως οι γιατροί του Ευαγγελισμού «έπεσαν πάνω του, ακολουθώντας το πρωτόκολλο. Έλεγξα το βράδυ ο ίδιος τα βήματα που έκαναν, έγιναν όλα όπως έπρεπε να γίνουν. Και η προσπάθεια αναζωογόνησης και η διασωλήνωση και οι φαρμακευτικές ουσίες για να πάρει μπρος η καρδιά. Έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επαναφέρουν ένα κορίτσι που ουσιαστικά είχε πεθάνει πριν πάει στο νοσοκομείο».

Σχετικά με την ενημέρωση της Αστυνομίας, «η προσπάθεια επικοινωνίας και ενημέρωσης έγινε από το νοσοκομείο. Δεν έχει καμία ευθύνη το ΕΚΑΒ για την ενημέρωση. Η αστυνομία ενημερώθηκε όταν παρελήφθη το περιστατικό και φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Το τι έγινε από εκεί και πέρα ως προς την αξιολόγηση της σοβαρότητας του περιστατικού, δεν μπορώ να σας το πω», είπε.

Από το νοσοκομείο τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, ενημερώθηκαν οι γονείς και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων, τόνισε ο υπουργός.

ΕΛΑΣ: «Δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ή σε Αστυνομική Υπηρεσία» για τον θάνατο της 16χρονης

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης τα ξημερώματα της Κυριακής 19 Οκτωβρίου έξω από νυχτερινό κέντρο μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Όπως τονίζει στη ανακοίνωση της, η ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό το μεσημέρι της 19ης Οκτωβρίου από τον πατέρα του κοριτσιού που πήγε στο ΑΤ Ομονοίας με την αναγγελία θανάτου της κόρης του από δημόσιο νοσοκομείο ενώ διευκρινίζει ότι «για το περιστατικό δεν προκύπτει προηγούμενη τηλεφωνική ή άλλου είδους ενημέρωση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης ή σε Αστυνομική Υπηρεσία».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, λήφθηκαν καταθέσεις από φιλικά πρόσωπα της 16χρονης, σύμφωνα με τις οποίες, η ανήλικη, όπως και οι ίδιοι, πριν από το συμβάν είχαν προβεί σε κατανάλωση αλκοόλ σε κατάστημα στο Γκάζι.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σε δηλώσεις του, σήμερα το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία, είπε: «Δεν ξέρω, κοιτάξτε, και αυτό πρέπει να ερευνηθεί. Και αυτό το ζήτημα. Δηλαδή, μου λένε οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Ανηλίκων, ότι η υπόθεση αυτή έφτασε την άλλη μέρα το μεσημέρι. Αλλά ας αφήσουμε την έρευνα να το δείξει».

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι είναι «ένα τραγικό περιστατικό. Θυμάστε ότι πριν από λίγους μήνες η κυβέρνηση ψήφισε ειδική νομοθεσία για αυτό το ζήτημα. Για την απαγόρευση διάθεσης αλκοόλ στους ανηλίκους, επίσης, η μη είσοδος των ανηλίκων» ενώ σημείωσε ότι η αστυνομία έχει πολύ μεγάλη παρουσία στους χώρους αυτούς αλλά δεν μπορούν οι αρχές να ελέγχουν όλα τα καταστήματα κάθε μέρα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από την αστυνομία στο κομμάτι των εκβιαστών και των μπράβων της νύχτας, ωστόσο επεσήμανε ότι «έχουμε ένα ζήτημα ελεγκτικών αρχών. Η αστυνομία πόσα μαγαζιά μπορεί να ελέγξει; Χρειάζονται κι άλλες υπηρεσίες. Το ερώτημα είναι γιατί βάζει (σ.σ. ο καταστηματάρχης) μέσα το παιδί».

«Θέλω να σας πω ότι οι ποινές πια είναι πάρα πολύ αυστηρές. Να φανταστείτε ότι έχει ρυθμιστεί και το θέμα αυτών των πάρτι που κάνουν τα παιδιά σε διάφορες αίθουσες μαζί με τους γονείς και χρειάζεται η ενημέρωση της αστυνομίας» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης, ενώ τόνισε ότι αν και έχουν ληφθεί πάρα πολλά μέτρα πρέπει «…και οι γονείς πια να έχουμε το νου μας. Νομίζω ότι πρέπει να αυστηροποιήσουμε λίγο τη συμπεριφορά μας απέναντι στα παιδιά σε ό,τι αφορά τους κινδύνους για τα οποίους τα παιδιά δεν γνωρίζουν».

Τέλος σημείωσε ότι «είναι εγκληματίας ο καταστηματάρχης, ο οποίος πουλάει μπόμπες. Το έγκλημα του ιδιοκτήτη, του υπευθύνου του καταστήματος είναι πρώτον ότι βάζει μέσα το παιδί. Το δεύτερο έγκλημα είναι ότι του δίνει αλκοόλ. Το τρίτο πιθανό έγκλημα είναι ότι μπορεί να του δώσει νοθευμένο αλκοόλ ή και άλλες ουσίες. Και μετά ίσως και ναρκωτικά που μοιράζονται πολλές φορές. Και μάλιστα αυτά τα πολύ επικίνδυνα ναρκωτικά. Πρέπει να διαχειριστούμε λίγο τα παιδιά μας. Είναι πολλές οι προκλήσεις για τα παιδιά».

Σχετικά Άρθρα

Σε πλήρη εφαρμογή για πρώτη φορά ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης του Δημοσίου από τον ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 7 / 2 / 2022 , 16:55 από news_room Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο βελτίωσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης έθεσε, για πρώτη φορά, σε πλήρη εφαρμογή τον ετήσιο κύκλο στελέχωσης. Ο ετήσιος κύκλος στελέχωσης περιλαμβάνει δύο κύκλους κινητικότητας (Ιανουάριος – Μάιος και Οκτώβριος – Δεκέμβριος) σε συνάρτηση με […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την εορτή της 25ης Μαρτίου στο Συνοδικό Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 3 / 2021 , 23:46 από news_room Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00, για τους υπαλλήλους των υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, της Αποστολικής Διακονίας και της Ε.Κ.Υ.Ο. διαδικτυακώς, λόγω των υγειονομικών περιορισμών, η καθιερωμένη από πολλών ετών εκδήλωση για την εορτή της 25ης Μαρτίου, στην Μεγάλη Αίθουσα της […]