Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 10 / 2025 , 14:54 από news_room
Παρουσία πλήθους πιστών η πρώτη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Βαρνάβα
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ, ΓΚΥΖΗ – ΑΘΗΝΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 | Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επισκόπου Χριστουπόλεως Βαρνάβα (Θεοχάρη). Από νωρίς το πρωί και παρά το βροχερό της ημέρας, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε από την ενορία του Αγίου Ελευθερίου στην οποία διακόνησε και θα συνεχίσει, ο νέος επίσκοπος Χριστουπόλεως, για να λειτουργηθεί και να συμμετάσχει στην Θεία Ευχαριστία.
Την Κυριακάτική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Βαρνάβας ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, συμμετεχόντων των Ιερέων της Ενορίας.
Ο θεοφιλέστατος κ. Βαρνάβας στον Θείο Λόγο του αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή αλλά επίσης υπογράμμισε λόγω της ανάληψης της θέσεως του επισκόπου το πώς η ηγετική θέση του επισκόπου δεν είναι μία απλή προαγωγή κάποιου άγαμου κληρικού, αλλά είναι μία σημαντική ανάληψη ευθύνης την οποία όπως και τόνισε ο κ. Βαρνάβας την αποδέχτηκε και συνέχισε περί του θέματος αυτού ότι πρόκειται να παραμείνει ο ίδιος όπως ακριβώς τον γνωρίσαν μέσα στα χρόνια της διακονίας του στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου και υπογράμμισε επίσης το πώς είναι εξίσου σημαντικό οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης όπως αυτή του επισκόπου να συνεχίζουν να διακονούν τον συνάνθρωπο, πράγμα που όπως ανέφερε πρόκειται να τηρήσει και ο ίδιος ο νέος βοηθός επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και Πρωτοσύγκελος αυτής.
Πηγή – Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης





