29 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE

Δύο νέους Μητροπολίτες εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 9 / 2025 , 0:54 από news_room

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, υπό την προεδρία της Αυτού Μακαριότητος, Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Ιωάννου, συνήλθε σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου 2025, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, και προέβη στις ακόλουθες εκλογές:

Εξέλεξε παμψηφεί ως Μητροπολίτη Αργυροκάστρου, τον Σεβασμιώτατο μέχρι τούδε Μητροπολίτη Αμαντίας, κ. Ναθαναήλ. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου θα τελεσθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, στο Αργυρόκαστρο.



Εξέλεξε παμψηφεί ως Μητροπολίτη Κορυτσάς, τον Θεοφιλέστατο μέχρι τούδε Επίσκοπο Κρούγιας, κ. Αναστάσιο. Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου θα τελεσθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00, στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, στην Κορυτσά.
Στη συνέχεια, οι δύο νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες έδωσαν τον Μέγα Μήνυμα στο παρεκκλήσιο του Συνοδικού Κέντρου.

Σύντομα Βιογραφικά των Νέων Μητροπολιτών

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Ναθαναήλ (Στέργιου)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου, κ. Ναθαναήλ (Στέργιου), γεννήθηκε στον Ταξιάρχη Τρικάλων, το έτος 1957. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη μέση σχολή “Αθωνιάδα” στο Άγιον Όρος (1978) και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1982).

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους (1979), χειροτονήθηκε διάκονος (1982) και πρεσβύτερος (1987) από τον Σεβασμιώτατο Επίσκοπο Ροδοστόλου, κ. Χρυσόστομο.

Από το 1991 έως το 2012, διακόνησε ως εφημέριος, πνευματικός πατέρας και ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου, καθώς και ως καθηγητής στο εκκλησιαστικό λύκειο “Τίμιος Σταυρός” στο Αργυρόκαστρο.

Τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε τον αρχιερατικό βαθμό της ιεροσύνης από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και επιφορτίστηκε με τη φροντίδα του νεοδμήτου Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα. Επίσης, διετέλεσε έως σήμερα Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας.

Στις 7 Απριλίου 2016, η Επισκοπή Αμαντίας ανυψώθηκε σε Μητρόπολη και ο Επίσκοπος Ναθαναήλ ορίστηκε Τιτουλάριος Μητροπολίτης της. Είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ιδρύματος “Ορθόδοξη Κλινική Ευαγγελισμός”.

Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Αναστάσιος (Μαμάι)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς, κ. Αναστάσιος (Μαμάι), γεννήθηκε στην Αυλώνα, το έτος 1979. Σπούδασε στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1999), αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο “Ισμαήλ Κεμάλι” της Αυλώνας και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc) (2001-2005). Αργότερα φοίτησε στη Θεολογική Ακαδημία “Ανάσταση του Χριστού” (2017) και στο Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημιακού Κολεγίου LOGOS, όπου έλαβε πτυχίο (BSc) στις Κοινωνικές Θεολογικές Σπουδές και Θρησκευτικές Επιστήμες (2023).

Τα έτη 2005-2009 κατείχε σημαντικές θέσεις στην Ιταλο-Αλβανική Τράπεζα και από το 2009 έως το 2017 είχε διευθυντικές θέσεις στην Union Bank. Από το 2006 έως το 2014 διετέλεσε μέλος του Κληρικολαϊκού Συμβουλίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας και στενός συνεργάτης του αειμνήστου Μητροπολίτου Βερατίου, Αυλώνας και Κανίνων, κ. Ιγνατίου.

Χειροτονήθηκε διάκονος στις 22 Ιανουαρίου 2018 από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Αναστάσιο, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 20 Οκτωβρίου 2019 και έλαβε τον τίτλο του Αρχιμανδρίτου στις 9 Αυγούστου 2020.



Από το 2017 έως σήμερα συμβάλλει στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των οικονομικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας της Αλβανίας. Είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος “LOGOS”, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος “Ορθόδοξη Κλινική Ευαγγελισμός”. Επίσης, είναι σύμβουλος στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα “Πνοή Αγάπης” και από τις 3 Δεκεμβρίου υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Τιράνων και Δυρραχίου. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα, ομιλεί ελληνικά και ιταλικά.

Σχετικά Άρθρα

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 19χρονος στο Γαλάτσι

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 19χρονος στο Γαλάτσι

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 31 / 1 / 2025 , 17:55 από news_room Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Γαλάτσι ένας 19χρονος, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την Τρίτη και αναζητούνταν από την οικογένεια του ενώ είχε εκδοθεί και σχετικό missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού. Τον άτυχο 19χρονο εντόπισε στα Νταμάρια Γαλατσίου ένας ανήλικος που […]

Οικονομία - ESM: Στο κλαμπ των ισχυρών της Ευρωζώνης τα ελληνικά ομόλογα, σε ρεκόρ 15ετίας για το περιθώριο τους

Οικονομία – ESM: Στο κλαμπ των ισχυρών της Ευρωζώνης τα ελληνικά ομόλογα, σε ρεκόρ 15ετίας για το περιθώριο τους

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 1 / 2026 , 12:12 από news_room Στο «κλαμπ» των ισχυρών της Ευρωζώνης συγκαταλέγει τα Ελληνικά κρατικά ομόλογα ο ESM (Εuropean Stability Mechanism), ο μεγαλύτερος δανειστής της χώρας. Όπως αναφέρει σε έκθεση του που δημοσιεύεται σήμερα στο blog του, κατά τη διάρκεια της κρίσης οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων ξεπέρασαν […]