Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 6 / 2025 , 1:06 από news_room
Μια πρώτη εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δείχνει ότι τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ σε τρεις από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεν κατέστρεψαν τα βασικά στοιχεία του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και κατά πάσα πιθανότατα το καθυστέρησαν μόνο για μερικούς μήνες, μετέδωσε απόψε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο τρία πρόσωπα που έχουν ενημερωθεί για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με το CNN, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ χαρακτήρισε «κατηγορηματικά λανθασμένη» αυτήν την «υποτιθέμενη εκτίμηση».
Στάρμερ – Μακρόν – Μερτς: Ήρθε η ώρα της διπλωματίας
Οι ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας δήλωσαν απόψε ότι τώρα είναι «η ώρα της διπλωματίας», καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Χάγη.
«Οι ηγέτες συζήτησαν την ασταθή κατάσταση στη Μέση Ανατολή» ανέφερε το γραφείο του Στάρμερ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Όλοι συμφώνησαν ότι «τώρα είναι η ώρα για τη διπλωματία και η ώρα για να έρθει το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
