28 °C Athens, GR
21/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χωρίς αγάπη και πνεύμα θυσίας και προσφοράς, τίποτε το αγαθόν δεν μπορεί να γίνει στον κόσμο» Κυριακή των Μυροφόρων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Σε Ρώμη και Φλωρεντία η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, στις 22 και 23 Μαΐου Λαμπρός εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γλυφάδας Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί Συνάντηση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ. Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του Πρόσκληση παρέδωσε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη 20 Μαϊου Παγκόσμια ημέρα κλινικών μελετών

Πεκίνο: Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Πεκίνο: Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 16 / 5 / 2024 , 16:19 από news_room

Πεκίνο: Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ

ΠΕΚΙΝΟ, 16 Μαΐου — Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην Κίνα για κρατική επίσκεψη, στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.

Ο Λι είπε ότι τα τελευταία χρόνια, υπό τη στρατηγική καθοδήγηση των δύο αρχηγών κρατών, η Κίνα και η Ρωσία αναπτύσσουν διμερείς σχέσεις στη βάση της μη συμμαχίας, της μη σύγκρουσης και δεν στοχεύουν κανένα τρίτο μέρος. Πρόσθεσε ότι η πρακτική συνεργασία τους σε διάφορους τομείς προωθείται σταθερά, οι ανταλλαγές ανθρώπων με ανθρώπους και υποεθνικές ανταλλαγές έχουν ανθίσει και η δημόσια υποστήριξη για φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών παγιώνεται όλο και περισσότερο, θέτοντας παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης και νίκης -να κερδίσει τη συνεργασία μεταξύ μεγάλων χωρών.

Σημειώνοντας ότι φέτος σηματοδοτεί την 75η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Ρωσίας, ο Λι είπε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία για να ακολουθήσει τη στρατηγική καθοδήγηση των δύο αρχηγών κρατών, να εδραιώσει και να προωθήσει τη μακροχρόνια φιλία τους, να εμβαθύνει τη συνεργασία σε διάφορα προωθούν την κοινή ανάπτυξη της Κίνας και της Ρωσίας, ωφελούν καλύτερα τους δύο λαούς και συμβάλλουν στην οικοδόμηση μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.

Ο Λι είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την περαιτέρω συνέργεια και την εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Πρωτοβουλίας Belt and Road και της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, την προώθηση της περιφερειακής ολοκλήρωσης και την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης, την ενίσχυση της ελευθέρωσης και διευκόλυνσης του εμπορίου και την εμβάθυνση της συνεργασίας σε τέτοιους τομείς όπως οικονομία, εμπόριο, ενέργεια και συνδεσιμότητα.

Οι δύο πλευρές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τα Χρόνια Πολιτισμού Κίνας-Ρωσίας ως ευκαιρία για περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας στους τομείς του πολιτιστικού τουρισμού, του αθλητισμού, της νεολαίας, της ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης και ενισχύουν συνεχώς την αμοιβαία κατανόηση και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών, είπε ο Λι.

Ο Πούτιν είπε ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας βασίζονται στην αμοιβαία ισότητα, το αμοιβαίο όφελος και τα αποτελέσματα που θα ωφεληθούν και συνάδουν με τα συμφέροντα των δύο χωρών και των δύο λαών.

Σημειώνοντας ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κίνα για να εκλάβει τον εορτασμό της 75ης επετείου από τη σύναψη των διμερών διπλωματικών σχέσεων ως ευκαιρία για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, το εμπόριο , η ενέργεια, η γεωργία και η κατασκευή υποδομών, κάνουν τα Χρόνια Πολιτισμού Ρωσίας-Κίνας επιτυχημένα, εμβαθύνουν τις ανταλλαγές ανθρώπων με τους ανθρώπους και τις πολιτιστικές ανταλλαγές και ωθούν τη συνολική στρατηγική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας συντονισμού για τη νέα εποχή σε νέο επίπεδο.

Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Κινέζο ομόλογο του στο Παλάτι του Λαού 

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποδέχθηκε σήμερα τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν με φόντο τιμητικό άγημα και μπάντα που ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δυο χωρών μπροστά στο Παλάτι του Λαού στην αχανή πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν θερμή χειραψία, όπως έδειξαν πλάνα που μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στο σκέλος της συνάντησης με τα ΜΜΕ παρόντα, ο κ. Σι διαβεβαίωσε τον κ. Πούτιν πως η χώρα του εννοεί να διατηρήσει «πάντα» σχέση καλής γειτονίας, φιλίας και συνεργασίας βασισμένης στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Τόνισε πως το επίπεδο όπου βρίσκεται η σχέση δεν κατακτήθηκε εύκολα και πρέπει να γίνει προσπάθεια για να διατηρηθεί.

Ο πρόεδρος της Κίνας πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να ενισχύσει τη σχέση με τη Ρωσία, να συνεργαστεί μαζί της για την ανάπτυξη και την αναζωογόνηση των δυο κρατών, καθώς και την προώθηση της «ειρήνης» και περισσότερης «δικαιοσύνης» σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Πούτιν εξήρε την «πρακτική συνεργασία» των δυο χωρών, η οποία «δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε».

Σχετικά Άρθρα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 1 / 2023 , 21:06 από news_room Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο Αρχονταρίκι της Μονής πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για τους […]

Ελληνικό Σχέδιο – Δημήτρης Παπαδημητρίου «O ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ» Μέρος Τρίτο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 4 / 2021 , 14:28 από news_room   ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΚΛΟΣ «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ» «O ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ» – ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ WE STAY CLOSE, NOT CLOSED Συντονιστείτε στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση Live YouTube premiere: Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 | 21:00 Διάρκεια: 60’ «Ο Μεγάλος Αιρετικός»: Το Τρίτο Μέρος ενός […]