25 °C Athens, GR
13/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου στην Ιερά Μονή του στη Νέα Μάκρη Αττικής Πανηγυρίσε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής Αρδανίου της Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στα αποκαλυπτήρια Μνημείου για τη Μάχη της Κρήτης στην Πέρθη Το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας περί των διακονισσών στην Αφρική ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγία Μαύρα Ηλιουπόλεως Την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Στη διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία θα παραστεί ο Βαρθολομαίος Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Λιτανεύτηκε η Ζωοδόχος Πηγή στους Τράχωνες του Αλίμου Ταϊλάνδη: 61 νεκροί εξαιτίας της ακραίας ζέστης από την αρχή της χρονιάς

Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές

Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 4 / 2024 , 18:38 από news_room

Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές

Το όμορφο νησί της Λέρου, που  βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων έχει τις δικές του ιδιαίτερες ομορφιές και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο από κανέναν επισκέπτη ο οποίος θα βρεθεί για να απολαύσει το Ελληνικό καλοκαίρι σε κάποιο από τα πολλά νησιά της Ελλάδας.

Όπως και άλλα νησιά, έτσι και στη Λέρο ο επισκέπτης θα απολαύσει τις διακοπές του σε ένα ήσυχο περιβάλλον, και χωρίς να έχει να ανησυχήσει για παροχές εν συγκρίσει με κάποιο άλλο νησί. Η Λέρος αν και απέχει αρκετά από τον Πειραιά είναι προορισμός που αξίζει να τον επισκεφθεί κάποιος. Η Λέρος το όμορφο αυτό μικρό νησί το οποίο περιτριγυρίζεται από μικρά όμορφα νησάκια όπως οι Λειψοί οι Αρκιοί, αλλά και μεγαλύτερα όπως η Πάτμος και η Κάλυμνος θα γίνει σίγουρα ο καλύτερος προορισμός κάθε επισκέπτη και φέτος το καλοκαίρι.

Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές

Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές

Η Λέρος δεν έχει να ζηλέψει σε παροχές καταλυμάτων, διατροφής και υπηρεσιών υγείας. Στη Λέρο οι φιλόξενοι κάτοικοι της θα σε καλωσορίσουν με ένα μεγάλο χαμόγελο, και θα σου προσφέρουν πλούσια παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της Λεριακής διατροφής που περιλαμβάνουν, το μέλι, τους ξηρούς καρπούς, τη παραδοσιακή Σουμάδα, ενώ το μεσημεριανό τραπέζι θα γεμίσει με πιάτα θαλασσινών, μικρών ψαριών όπως το μαριδάκι, η γόπα η σαρδέλα, ο γαύρος και για τους δυνατότερους ψαροφαγάδες που είναι λάτρεις των φρέσκων μεγάλων ψαριών θα βρούν στις τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια ψάρια αιγαίου πελάγους αφού σίγουρα οι καταστηματάρχες θα θελήσουν να ευχαριστήσουν κάθε επισκέπτη προσφέροντας τους φρέσκα μεγάλα ψάρια κατευθείαν από τους ψαράδες του νησιού οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη πείρα στο ψάρεμα.

Για να επιλέξεις τη Λέρο θα πρέπει να είσαι λάτρης του καλό φαγητού αλλά και λάτρης της φύσης. Το νησί προσφέρει πλήθος διαφορετικών δράσεων-εξορμήσεων για κάθε φυσιολάτρη. Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί με το ποδήλατο του σε διαμορφωμένους χωματόδρομους μέσα στα βουνά του νησιού και να θαυμάσει την μαγευτική θέα στο Αιγαίο αλλά μπορεί να ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες να απολαύσει τα πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του νησιού με τον τοπικό σύλλογο που προβάλλει στα πέρατα της οικουμένης τον Λεριακό Πολιτισμό.

Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές

Αυτός που επιθυμεί το καλοκαίρι του να αποκτήσει φέτος νόημα θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθεί το νησάκι της Λέρου για να ζήσει ξέγνοιαστες διακοπές σε ένα φιλόξενο περιβάλλον με πλούσια εδέσματα, πολιτισμό και φυσικά όμορφες παραλίες με τα όμορφα νερά τους, που περικλείουν το νησί, που σίγουρα θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να τις λατρέψουν.

Αδιαμφισβήτητα η Λέρος είναι το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι αφού κρύβει και έναν μεγάλο ιστορικό πλούτο όπως το Πολεμικό Μουσείο το Κάστρο της Παναγίας στο Παντέλι, το Αερόφωνο κα, και μπορεί να κάνει τον εγχώριο τουρίστα να το επισκεφθεί και σε άλλες χρονικές περιόδους εκτός του καλοκαιριού.

Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές

Πηγή: adologala.gr Ε.Κ.

Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ κατάφερε να προηγείται στην παγκόσμια «κούρσα» των εμβολιασμών κατά της Covid-19

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 1 / 1 / 2021 , 23:02 από news_room Καθώς η μία χώρα μετά την άλλη ξεδιπλώνουν τα εμβολιαστικά προγράμματά τους, κάνοντας ένα αγώνα δρόμου κατά του κορονοϊού, μια μάλλον απρόσμενη χώρα φαίνεται να προηγείται σε αυτή την «κούρσα»: το Ισραήλ. Έως αυτό το σαββατοκύριακο αναμένεται να έχει εμβολιάσει πάνω από το 10% […]

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 6 / 2021 , 2:20 από news_room Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και από τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Οδός Κεντρικής Ελλάδας και Νέα Οδός», Ροδιανό Αντωνακόπουλο. Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη […]