20 °C Athens, GR
19/05/2024

Τελευταια Νέα
Η Λέρος είναι προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης (Φωτορεπορτάζ) Λαμπρός εσπερινός της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στον Άλιμο (Φωτορεπορτάζ) Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση απονομής υποτροφιών Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παγκόσμιο Φόρουμ Διαλόγου του KAICIID Με επιτυχία η εκδήλωση λήξης των κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς (Φωτορεπορτάζ) Φόρος τιμής στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης, στο Σύδνεϋ (Εικόνες) Μητροπολίτης Ντένβερ εξελέγη ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος Αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πεκίνο: Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024

mousiki_olympiada_eidiseis_nea_kypros_cyprus_nea_politismos_kyprou_music_

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 4 / 2024 , 5:44 από news_room

Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου (Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, Γραφείο Μουσικής), σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας, διοργανώνει την 6η Διεθνή Μουσική Ολυμπιάδα, στην Αγία Νάπα, στις 18-20 Απριλίου 2024.

Η πρώτη Μουσική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε το 2012 στο Ταλίν της Εσθονίας και από τότε πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια. Στόχος της διεθνούς αυτής δράσης είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης διεθνών επαφών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στη μουσική και αισιοδοξεί να συμβάλει στην επίτευξη διεθνών και ευρωπαϊκών στόχων, όπως η συμβολή στην ειρήνη, η ανάπτυξη αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των λαών, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ο σεβασμός της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα είναι ανοικτές για το κοινό οι ακόλουθες εκδηλώσεις – συναυλίες, καθώς και το διαγωνιστικό μέρος:

Τελετή Έναρξης:

Πέμπτη, 18 Απριλίου, στις 19:30, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Θάλασσα στην Αγία Νάπα.

Διαγωνιστικό Μέρος:

Διαγωνισμός Φωνητικής Εκτέλεσης: Παρασκευή, 19 Απριλίου, από τις 15:30 και μετά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιώργος Σεφέρης στην Αγία Νάπα (περιορισμένος αριθμός ακροατών).

Διαγωνισμός Σύνθεσης: Σάββατο, 20 Απριλίου, στις 10.00 – 12.00 και 13.00 – 14.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιώργος Σεφέρης στην Αγία Νάπα (περιορισμένος αριθμός ακροατών).

Τελετή Λήξης:

Σάββατο, 20 Απριλίου, στις 19:30, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Είσοδος ελεύθερη.

Π.Α. μέχρι την Πέμπτη 18.4.2024 και ώρα 14:00 το αργότερο, στο τηλ. 22800698 ή στο e-mail [email protected]

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την 6η Διεθνή Μουσική Ολυμπιάδα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www.imuo2024.org.

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προσκάλεσε την Κίνα και τη Ρωσία στο διαδικτυακό, παγκόσμιο Φόρουμ για το Κλίμα

ΗΠΑ : Ο Μπάιντεν προσκάλεσε την Κίνα και τη Ρωσία στο διαδικτυακό, παγκόσμιο Φόρουμ για το Κλίμα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 22:41 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προσκάλεσε τους προέδρους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στις πρώτες Παγκόσμιας Συνομιλίες για το Κλίμα που θα οργανώσει η κυβέρνησή του, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press. Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι οι συνομιλίες αυτές θα […]

Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Φανάρι

Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Φανάρι

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 5 / 2024 , 15:21 από news_room Ο Πατριάρχης των εν Τουρκία Αρμενίων στο Φανάρι Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Τρίτη του Πασχά, 7 Μαΐου 2024, με εγκαρδιότητα τον Μακ. Πατριάρχη των εν Τουρκία Αρμενίων κ. Sahak Masalyan και την τιμία συνοδεία του. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε […]