24 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως Την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέα Windsor επισκέφτηκε o Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 4 / 2024 , 16:05 από news_room

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine – Greece» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), ) κατά το διήμερο 6 & 7 Απριλίου 2024, σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σωματικής Δραστηριότητας και της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας. Το Συνέδριο χαρακτήριζε η ευρύτητα των θεματικών ενοτήτων σχετικά με το ρόλο της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων νόσων και συμμετείχαν σε αυτό περισσότεροι από 400 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, προσκεκλημένοι ομιλητές διεθνούς κύρους και εξέχοντες θεσμικοί εκπρόσωποι του παγκόσμιου δικτύου Exercise is Medicine®.

Βασικό θέμα του Συνεδρίου αποτέλεσε η ανάδειξη της σπουδαιότητας της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και θεραπεία χρόνιων νόσων. Προσυνεδριακές δράσεις, κλινικά φροντιστήρια, παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών και κλινικών μελετών και επιστημονικές συζητήσεις υψηλού επιπέδου παρείχαν ένα εξαιρετικά παραγωγικό περιβάλλον για την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και προτάσεων μεταξύ επιστημόνων της υγείας και της άσκησης, ερευνητών και εκπαιδευτικών. Μεταξύ των κύριων συμπερασμάτων του Συνεδρίου ήταν η σημασία της ανάπτυξης και εδραίωσης ενός δικτύου εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών υγείας, των επιστημόνων της άσκησης και της κοινωνίας, για την προώθηση της άσκησης στην κλινική πρακτική και τη συνταγογράφηση της από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου «Exercise is Medicine-Greece» και Πρόεδρος του Συνεδρίου, Αν. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστάσιος Φιλίππου δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση ολοκληρώνουμε τις Εργασίες το 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου ” Exercise is Medicine”. Το Συνέδριο αποτέλεσε μια διαρκή πηγή έμπνευσης και εξαιρετική ευκαιρία γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των συνέδρων, επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας και άσκησης, στο πλαίσιο ενός διεπιστημονικού και κοινωνικού διαλόγου για την αξιοποίηση της σωματικής άσκησης στην υγεία. Οι θεματικές του Συνεδρίου, πλαισιωμένες από διακεκριμένους ομιλητές στο πεδίο της έρευνας και εφαρμογής της άσκησης σε κλινικούς πληθυσμούς, καθώς και από εξέχοντες θεσμικούς εκπροσώπους του παγκόσμιου δικτύου Exercise is Medicine® και επιστημονικών φορέων της χώρας μας, ανέδειξαν τις προτεραιότητες για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την ενσωμάτωση της άσκησης στην κλινική πρακτική, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής μας, και στη μείωση του κόστους υγείας στους Έλληνες πολίτες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Συνέδρους για την εντυπωσιακή και ιδιαίτερα αποδοτική συμμετοχή τους και διατηρούμε μόνιμα ανοιχτούς τους διαύλους συνεργασίας του Εθνικού Κέντρου «Exercise is Medicine-Greece» με όλους, επιστήμονες, θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας και επιστημονικούς φορείς, στην κοινή μας προσπάθεια για την προώθηση της σωματικής άσκησης ως βασικού παράγοντα υγείας και ποιότητας ζωής.»

Εξόχως σημαντική ήταν η συμμετοχή και η ομιλία στο Συνέδριο του Program Officer of Exercise is Medicine® του American College of Sports Medicine, Καθηγητή Mark Stoutenberg. Η ομιλία του, που ήταν και η εναρκτήρια του Συνεδρίου, πραγματεύθηκε διεξοδικά το πολύ σημαντικό θέμα: “Promoting Physical Activity Through Clinic-Community Linkages: The Role of Exercise is Medicine in Greece”. Όπως ο ίδιος ανέφερε:
«Tο Exercise is Medicine® είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία για να θεσπιστεί η Σωματική Δραστηριότητα ως μέρος ενός προτύπου υγειονομικής περίθαλψης. Το όραμα του Exercise is Medicine® είναι να καθιερωθεί η αξιολόγηση των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας και η προώθηση της άσκησης ως ένα πρότυπο στην κλινική πρακτική, συνδέοντάς την με την συνολική υγειονομική περίθαλψη. Κανένας ασθενής δεν πρέπει να φεύγει από τον ιατρό του χωρίς αξιολόγηση του επιπέδου της σωματικής δραστηριότητάς του και συνταγογράφηση άσκησης με παραπομπή σε πιστοποιημένο επιστήμονα της άσκησης για περαιτέρω καθοδήγηση και επίβλεψη. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του Εθνικού Κέντρου «Exercise is Medicine – Greece» είναι η υποστήριξη της Πολιτείας και η αναγνώριση της άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει αναπτύξει συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη θεσμοθέτηση της σωματικής άσκησης ως συμπληρωματικής θεραπείας χρόνιων νόσων».

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Exercise is Medicine» χαιρέτησαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεράσιμος Σιάσος, το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, κ. Αθανασία Σμυρνιώτου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, καθώς και οι Κοσμήτορες των ΣΕΦΑΑ της χώρας. Το Συνέδριο απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες και αναμένεται να αποτελέσει θεμέλιο και ισχυρή αφετηρία για μελλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις με σκοπό την προαγωγή της σωματικής άσκησης στην Υγεία και την ενσωμάτωση της σωματικής δραστηριότητας στον καθημερινό τρόπο ζωής.

Το Συνέδριο πλαισιώθηκε από ποικίλες προσυνεδριακές δράσεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των:

TECHNOGYM
Alpha Pilates Systems
Broken Hill Publishers Ltd
COCO-MAT-HOTEL
Dr Anytime
Genesis Pharma
GSA FOOD SERVICE
HNFC Academy
King George Hotel Athens
New York College
OANIS PHARMACEUTICAL
Ostracon
Physiomart
Serinth
TATOI Club
TCS TOOLBOX CONSULTING SERVICES IKE
Τράπεζα Πειραιώς
Ιατρικές Εκδόσεις Π.Χ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Karabinis Medical A.E.

Χορηγός επικοινωνίας: Ελ culture

Λίγα λόγια για το Εθνικό Κέντρο «Exercise is Medicine-Greece»:

Το Εθνικό Κέντρο Exercise is Medicine–Greece (https://exerciseismedicine.gr/) είναι ο εθνικός εκπρόσωπος και μέλος του παγκόσμιου δικτύου με την επωνυμία Exercise is Medicine®, στόχος του οποίου είναι η προώθηση της σωματικής άσκησης στο γενικό πληθυσμό και η ενσωμάτωσή της στα εθνικά συστήματα υγείας των χωρών. Στο ίδιο πνεύμα, το ελληνικό Εθνικό Κέντρο στοχεύει στην προαγωγή της άσκησης και την ενσωμάτωσή της στην κλινική πρακτική, συμβάλλοντας στη βελτίωση της δημόσιας υγείας και τη μείωση του κόστους της στους Έλληνες πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Δημητριάδος Ιγνάτιος «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Κινδυνεύει ο θεσμός της Οικογένειας στην πατρίδα μας»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 26 / 10 / 2023 , 22:17 από news_room Με λαμπρότητα, η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου. Την παραμονή της εορτής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, όπου τον πλαισίωσαν οι Κληρικοί της […]

Εισήγηση του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου στην εκδήλωση «Η Παιδεία της Κύπρου μέσα στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Περιβάλλον»

Εισήγηση του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου στην εκδήλωση «Η Παιδεία της Κύπρου μέσα στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό & Διεθνές Περιβάλλον»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 14 / 4 / 2022 , 1:02 από news_room Η παιδεία της Κύπρου μέσα στο ευρυτέρο Ευρωπαϊκό και Διεθνές περιβάλλον Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, 19.00 Αίθουσα Εκδηλώσεων Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Ευχαριστώ ιδιαίτερα την εταιρεία Συμβουλευτικών και Ερευνητικών Υπηρεσιών «Λαοδίκη» καθώς και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών γιατί με όρισαν να είμαι ένας από […]