24 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως Την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέα Windsor επισκέφτηκε o Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών

Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024

mousiki_olympiada_eidiseis_nea_kypros_cyprus_nea_politismos_kyprou_music_

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 4 / 2024 , 5:44 από news_room

Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου (Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, Γραφείο Μουσικής), σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας, διοργανώνει την 6η Διεθνή Μουσική Ολυμπιάδα, στην Αγία Νάπα, στις 18-20 Απριλίου 2024.

Η πρώτη Μουσική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε το 2012 στο Ταλίν της Εσθονίας και από τότε πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια. Στόχος της διεθνούς αυτής δράσης είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης διεθνών επαφών στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης στη μουσική και αισιοδοξεί να συμβάλει στην επίτευξη διεθνών και ευρωπαϊκών στόχων, όπως η συμβολή στην ειρήνη, η ανάπτυξη αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των λαών, η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, η προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και ο σεβασμός της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα είναι ανοικτές για το κοινό οι ακόλουθες εκδηλώσεις – συναυλίες, καθώς και το διαγωνιστικό μέρος:

Τελετή Έναρξης:

Πέμπτη, 18 Απριλίου, στις 19:30, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Θάλασσα στην Αγία Νάπα.

Διαγωνιστικό Μέρος:

Διαγωνισμός Φωνητικής Εκτέλεσης: Παρασκευή, 19 Απριλίου, από τις 15:30 και μετά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιώργος Σεφέρης στην Αγία Νάπα (περιορισμένος αριθμός ακροατών).

Διαγωνισμός Σύνθεσης: Σάββατο, 20 Απριλίου, στις 10.00 – 12.00 και 13.00 – 14.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γιώργος Σεφέρης στην Αγία Νάπα (περιορισμένος αριθμός ακροατών).

Τελετή Λήξης:

Σάββατο, 20 Απριλίου, στις 19:30, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Είσοδος ελεύθερη.

Π.Α. μέχρι την Πέμπτη 18.4.2024 και ώρα 14:00 το αργότερο, στο τηλ. 22800698 ή στο e-mail [email protected]

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την 6η Διεθνή Μουσική Ολυμπιάδα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://www.imuo2024.org.

Σχετικά Άρθρα

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Σοβαρή παραβίαση των διεθνών πρακτικών» η κατάρριψη του μπαλονιού

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 2 / 2023 , 9:01 από news_room Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας καταδίκασε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να καταρρίψει το κινεζικό μπαλόνι που εισήλθε τις προηγούμενες ημέρες στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας ότι δεν εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς. Παράλληλα, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για «υπερβολική αντίδραση και σοβαρή παραβίαση των διεθνών […]

Oikoumenical_patriachate_news_easter_pasha_ellinon_elliniko_eidiseis_fanari_oikoumenikos_patriarxis_adologala_2024

Πασχάλιο Μήνυμα, Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, για την Ανάσταση και το Πάσχα 2024

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 5 / 2024 , 9:18 από news_room Πασχάλιο Μήνυμα, Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, για την Ανάσταση και το Πάσχα 2024 † Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΡΙΝ, ΕΙΡΗΝΗΝ […]