23 °C Athens, GR
17/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία Αττικής

Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους»

Αμερικής Ελπιδοφόρος «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 2 / 2024 , 3:22 από news_room

Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους»

Οι εγγραφές για τα κατασκηνωτικά προγράμματα του Ιονίου Χωριού άνοιξαν – Θα διατεθούν υποτροφίες

Οι εγγραφές για όλα τα καλοκαιρινά προγράμματα του Ιονίου Χωριού είναι πλέον ΑΝΟΙΧΤΕΣ! Το Ionian Village θα προσφέρει και πάλι τρία προγράμματα, που απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου και νέους ενήλικες. Η εγγραφή είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα ionianvillage.org. Υποτροφίες βάσει αναγκών μπορούν να προσφερθούν επικοινωνώντας με το γραφείο μας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και προσφέρονται με σειρά προτεραιότητας.

Συγκεκριμένα, όσον αναφορά τις υποτροφίες, η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και το Ταμείο Υποτροφιών του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου έχει συμπληρώσει το ποσό των $400.000 μέσω του Nameday Gala του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 στη Νέα Υόρκη. Αυτό το Ταμείο, που ιδρύθηκε από τον Σεβασμιώτατο, θα προσφέρει οικονομική βοήθεια βάσει αναγκών σε παιδιά της Αρχιεπισκοπής για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις που προσφέρει η Αρχιεπισκοπή, συμπεριλαμβανομένων των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης και του Ιονίου Χωριού.

«Είμαι ευγνώμων για τη γενναιοδωρία των πιστών μας να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία για τα κατασκηνωτικά προγράμματα της Αρχιεπισκοπής μας», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος. «Οι κατασκηνώσεις μας προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να αναπτύξουν την πίστη τους βγάζοντάς τους από τον τεχνικό κόσμο που κατοικούν συνεχώς και φέρνοντάς τους στη φύση – τον ​​«έρημο τόπο», για τον οποίο μίλησε ο Κύριος. Μέσα από το κάμπινγκ συνδέουμε τη νεολαία μας με τη φύση, με τη δημιουργία, την ίδια και στην περίπτωση του Ιονίου Χωριού, με την Ελλάδα και πολλά ιερά μέρη της Πατρίδας. Οι κατασκηνώσεις μας είναι καταφύγια για τους νέους μας, όπου μαθαίνουν να κατανοούν την Αγία Ορθόδοξη Πίστη μας και τους καταλαβαίνουν οι ίδιοι από τους υπέροχους συμβούλους και εργάτες του στρατοπέδου που καλλιεργούνται για το σκοπό αυτό σε όλη την Αρχιεπισκοπή».

Ο στόχος του Ταμείου είναι διπλός: 1) να παρέχει τρέχοντα κονδύλια για υποτροφίες κατασκήνωσης βάσει αναγκών για το καλοκαίρι του 2024. Κάθε Μητρόπολη θα έχει διαθέσιμα $20.000 για υποτροφίες για τις κατασκηνώσεις της και το Ionian Village, το πρόγραμμα κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής που βρίσκεται στην Ελλάδα, θα έχει 100.000 $ για υποτροφίες και 2) για τη δημιουργία ενός αρχικού ταμείου που θα λειτουργεί ως χορηγία 120.000 $ για το μέλλον των υποτροφιών κατασκήνωσης που αναμένεται να προστεθούν μέσω μελλοντικών εκδηλώσεων συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου έχει συσταθεί Επιτροπή για τη διαχείριση του Ταμείου αποτελούμενη από τον Εθνικό Καγκελάριο της Αρχιεπισκοπής Β. Σεβ. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Elaine Allen, Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων και Νέων του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Stacia Counelis, μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Δρ. Γρηγόριος Παπαδέας, Διευθύντρια του Ιονίου Χωριού Μαρίνα Φλωράτος, Διευθύντρια Υπουργείων Νεότητας και Νέων Ενηλίκων Eva Konstantakos Διευθύντρια Youth Constantakos and Youth Director Παντελιάς.

Για το Καλοκαίρι 2024 προσφέρονται τα εξής προγράμματα:

IV: 6 Ιουνίου – 17 Ιουνίου

Νέοι ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει ένα έτος κολεγίου ή επαγγελματικής σχολής μέχρι την ηλικία των 25 ετών

1η συνεδρία : 25 Ιουνίου – 14 Ιουλίου

Μαθητές που είναι σήμερα στις τάξεις 9 – 12

Συνεδρία δεύτερη : 23 Ιουλίου – 11 Αυγούστου

Μαθητές που είναι σήμερα στις τάξεις 9 – 12

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να διαβάσετε για τα προγράμματά μας, επισκεφτείτε το ionianvillage.org ή τη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις στο ionianvillage.org/faq . Μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε αυτή τη διακονία που αλλάζει τη ζωή σας!

Φωτογραφία: Camp Saint Paul

 

Σχετικά Άρθρα

Τον Μητροπολίτη του θα υποδεχθεί σε λίγο το Περιστέρι

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 11 / 2021 , 16:03 από news_room “Τα Καλά της” έχει βάλει η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου αφού σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η υποδοχή και ενθρόνιση του σεβ.Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου η οποία θα ξεκινήσει στις 16:30 με την υποδοχή του στη κεντρική πλατεία της πόλεως του Περιστερίου και στην οποία θα […]

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού λειτούργησε στον Πάνω Αμίαντο

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού λειτούργησε στον Πάνω Αμίαντο – Παρέστη στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους αγωνιστές του 1955-1959

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 9 / 2022 , 7:00 από news_room Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Πάνω Αμιάντου. Όπου προέστει και του μνημοσύνου των αποβιωσάντων αγωνιστών του 1955-1959. Στο κήρυγμα του ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή […]