28 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από σήμερα στην Αττική

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από σήμερα στην Αττική

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 1 / 2024 , 5:35 από news_room

Επαγγελματισμό και σοβαρότητα απ’ όλους ζήτησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας, μετά την ολοκλήρωση διαδοχικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτική Προστασία. Νωρίτερα, χθές Κυριακή 28/1/24  συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενώ ακολούθησε και σύσκεψη Διυπουργικής Επιτροπής με θέμα την επιδείνωση του καιρού και τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Σήμερα 29/1 Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τυχόν απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Αποφασίστηκε: 

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από απόψε στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών – Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από τη Δευτέρα στην Αττική

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τις 10 το βράδυ της Κυριακής (28/1), ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων από την 22:00΄ώρα σήμερα 28-01-2024 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από το 5ο χλμ (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως το 34ο της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

-Οχήματα οδικής βοήθειας.

-Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.

-Οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29/1) τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.

Περαιτέρω, λόγω της επικείμενης εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων τη Δευτέρα (29-01-2024) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα) ενδέχεται να ισχύσει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων σε τμήματα των Εθνικών Οδών.

Για το λόγο αυτό, η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς βαρέων οχημάτων να επιλέγουν εναλλακτική διαδρομή για τη μετάβασή τους από τη Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα μέσω εναλλακτικών οδών της Δυτικής Ελλάδας.

Επιπρόσθετα η ΕΛΑΣ συνιστά στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.

Τέλος, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται να:

-φροντίζουν για τον εφοδιασμό των οχημάτων τους με κατάλληλα αντιολισθητικά μέσα, καθώς και ικανή ποσότητα καυσίμων,

-να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν,

-να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες,

-να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,

-να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Περισσότερες συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και αναλυτική – επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, για όλη την επικράτεια.

Χιονίζει στα ορεινά της Εύβοιας – Δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την Τετάρτη τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου – Αγίας ‘Αννας και Λίμνης

Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα ορεινά της Εύβοιας και ήδη χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής στα χωριά Σέτα και Στενή, ενώ οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Το σύνολο των δυνάμεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων έχουν τεθεί σε επιφυλακή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται και τα μηχανήματά στη νότια Φθιώτιδα και στους δήμους Καμένων Βούρλων και Λοκρών, ενώ στο Μαρτίνο έχουν συγκεντρωθεί πολλά εκχιονιστικά για να παρέμβουν όταν χρειαστεί.

Όπως ανακοινώθηκε, τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Λίμνης θα παραμείνουν προληπτικά κλειστά από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν γίνεται διά ζώσης μάθημα λόγω κακοκαιρίας, οι τάξεις λειτουργούν διαδικτυακά.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας, ανάλογα με την επέκταση των φαινομένων θα ληφθούν αποφάσεις από το πρωί.

 

Σχετικά Άρθρα

Δύο συλλήψεις ανηλίκων 13 & 15 ετών για κλοπές – Έκλεβαν Μοτοσικλέτες

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 2 / 2021 , 20:13 από news_room Προς εξιχνίαση βρίσκονται αρκετές υποθέσεις κλοπών μοτοσικλετών και κλοπών από αυτοκίνητα, που διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πρωτεύουσα, μετά από σχετική παραδοχή δύο ανηλίκων, που εντοπίστηκαν να επιβαίνουν κλοπιμαίας μοτοσικλέτας, χθες βράδυ στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, γύρω στις 11μ.μ. χθες, περίπολο της Αστυνομίας, εντόπισε […]

Στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ο πρώτος Τόμος για τα 100 χρόνια της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Αυστραλίας arxiepiskopos makarios Kytherian Association of Australia adologala.gr news blogs

Στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ο πρώτος Τόμος για τα 100 χρόνια της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 6 / 2024 , 17:12 από news_room Η ιστορία των κυθηραϊκής καταγωγής μεταναστών στην Αυστραλία συνιστά ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο της συλλογικής ιστορίας του Ελληνισμού στους Αντίποδες. Σημαντικές πτυχές αυτού του κεφαλαίου αναδεικνύονται μέσα από το βιβλίο υπό τον τίτλο: «EKATO: Kytherian Association of Australia 1922-2022 – The First Fifty Years». Πρόκειται […]