30 °C Athens, GR
03/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στο Κλίβελαντ για το 48ο Κληρικολαϊκό Συνέδριο Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των πολυκατοικιών: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο – Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, διαμερίσματα και κανονισμούς Αθήνα: Συλλήψεις από την ΔΑΟΕ φιλάθλων για οπαδική βία, ναρκωτικά, εκβιάσεις και εμπρησμούς Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ευλόγησε το ανθρωπιστικό έργο του Ιδρύματος Four Homes of Mercy – Siksek στη Βηθανία Δημογραφικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο εκδήλωσης στο Καλαμάκι Πηλίου Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 27ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου Βενεζουέλα: Οι γιατροί προειδοποιούν για νέα ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση μετά τους φονικούς σεισμούς Γουατεμάλα: Νέες έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς προαναγγέλλει ο γενικός εισαγγελέας

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα πλήττει τις ΗΠΑ

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα πλήττει τις ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 1 / 2024 , 10:15 από news_room

Σφοδρή χειμερινή καταιγίδα έπληξε χθες, Τρίτη, ένα μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας ανεμοστροβίλους στο νότο και στοιχίζοντας εκεί τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Σφοδροί άνεμοι και χιονοθύελλες πλήττουν εξάλλου το βόρειο τμήμα της χώρας και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

Ισχυρές βροχές που προκαλούν πλημμύρες, ισχυροί άνεμοι με ριπές που ξεπερνούν πιθανόν τα 80 χλμ/ώρα και καταιγίδες πλήττουν την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτεών, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία National Weather Service (NWS).

«Μην την υποτιμάτε», προειδοποίησε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι σε συνέντευξή του σε τοπικό μέσο ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας αυτή την καταιγίδα «ασυνήθιστη».

Η επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών έκανε το Air Force 2, το αεροπλάνο της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, να εκτραπεί προς το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες στην πολιτεία της Βιρτζίνια, αντί να προσγειωθεί στη βάση Άντριους στο Μέριλαντ.

Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν νοτιοανατολικές περιοχές, ιδιαίτερα τη Φλόριντα, όπου ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντις κήρυξε 49 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εικόνες από drone δείχνουν ξεριζωμένα δένδρα και κτίρια από τα οποία έχει αποσπαστεί η στέγη.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καταιγίδας στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στη Βόρεια Καρολίνα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε πάρκο με τροχόσπιτα, πολλά από τα οποία υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με αξιωματούχους της κομητείας Κατάουμπα. Στην Τζόρτζια, η πτώση ενός δένδρου πάνω σε όχημα στοίχισε τη ζωή σε άλλον έναν άνθρωπο, σύμφωνα με την αστυνομία της κομητείας του Κλέιτον. Στην Αλαμπάμα, μία ογδοντάχρονη έχασε τη ζωή της όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε το τροχόσπιτό της, σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας του Χιούστον.

– Περισσότερα από 890.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό –

Περισσσότερα από 890.000 νοικοκυριά ήταν χθες, Τρίτη, το βράδυ χωρίς ηλεκτροδότηση, κυρίως στις ανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Poweroutage.us.

Αυτή η χειμερινή καταιγίδα προκάλεσε επίσης σημαντικές χιονοπτώσεις στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας (2 ως 5 εκατοστά την ώρα), οι οποίες φθάνουν σταδιακά στην περιφέρεια των Μεγάλων Λιμνών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Στις βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιήσεις για χιονοθύελλες ανακοινώθηκαν επίσης, για πρώτη φορά σε μια δεκαετία, στις οροσειρές Κασκέιντ και Ολίμπικ, σύμφωνα με τους New York Times.

Οι χιονοθύελλες αναμένεται να συνεχισθουν και σήμερα στις περιοχές αυτές και να οδηγήσουν σε συσσωρεύσεις χιονιού «πολλών» εκατοστών εκεί, σύμφωνα με τη NWS.

Η πόλη της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται επίσης για ισχυρές βροχοπτώσεις συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους από το βράδυ της Τρίτης μέχρι σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

«Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες προγνώσεις της National Weather, αναμένονται τώρα γενικευμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης», έγραψαν οι τοπικές αρχές σε ανακοίνωση επισημαίνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών και ανόδου της στάθμης της θάλασσας στα παράλια.

Η κακοκαιρία αυτή έχει ήδη γίνει αισθητή στην αεροπορική κυκλοφορία, καθώς περισσότερες από 1.300 πτήσεις ματαιώθηκαν και 8.600 σημείωσαν καθυστερήσεις χθες, Τρίτη, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, αυξάνονται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής η συχνότητα και η ένταση των καταιγίδων, οι οποίες είναι δύσκολο πλέον να προβλεφθούν.

ΦΩΤΟ EPA/JUSTIN LANE

Σχετικά Άρθρα

BabyBird σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μπαμπίλη στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 6 / 2021 , 23:26 από news_room «Ανησυχώ για τα παιδιά που θα γεννηθούν ως λύση στο δημογραφικό πρόβλημα. Ανησυχώ για τα παιδιά που θα γεννηθούν ως λύση σε οποιοδήποτε ενήλικο πρόβλημα.» «Γιατί (δεν) κάνουμε παιδιά;» Υποψήφιοι γονείς, μια νέα μητέρα, μια μαία, μια δημογράφος, μια κοινωνιολόγος, ένας νευροεπιστήμονας και μια […]

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 5 / 2024 , 16:49 από news_room Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Αλβανίας, με έδρα την Αθήνα, κ. Σταύρος Αυγουστίδης επέδωσε στις 14 Μαΐου 2024 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Bajram Begaj, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στα Τίρανα. Σε συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. […]