Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 1 / 2024 , 5:59 από news_room
Ο γιος του ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων και της Coretta Scott King πέθανε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια μετά από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη
Ο Dexter Scott King, ο μικρότερος γιος του Martin Luther King Jr και της Coretta Scott King, πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη.
Το King Center στην Ατλάντα, του οποίου ο Dexter King υπηρέτησε ως πρόεδρος, είπε ότι ο 62χρονος γιος του ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων πέθανε τη Δευτέρα στο σπίτι του στην Καλιφόρνια μετά από μάχη με τον καρκίνο του προστάτη. Η σύζυγός του, Leah Weber King, είπε σε μια δήλωση ότι πέθανε «ειρηνικά στον ύπνο του».
Ο Ντέξτερ Κινγκ ονομάστηκε για την εκκλησία των Βαπτιστών της Λεωφόρου Ντέξτερ στην Αλαμπάμα, όπου ο πατέρας του υπηρέτησε κάποτε ως πάστορας, και ήταν μόλις επτά ετών όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε το 1968. Ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά των Κινγκς.
Ως ενήλικας, ο Dexter King έγινε δικηγόρος και επικεντρώθηκε στην προστασία της κληρονομιάς του πατέρα του καθώς και στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας της οικογένειας King. Εκτός από το ότι υπηρέτησε ως πρόεδρος του King Center, ήταν επίσης ο πρόεδρος του κτήματος King.
Η Coretta Scott King πέθανε το 2006, ακολουθούμενη από το μεγαλύτερο παιδί των Kings, Yolanda King, το 2007.
«Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη στεναχώρια που νιώθω από την απώλεια ενός άλλου αδερφού», είπε σε μια δήλωση η Bernice A King, ο μικρότερος αδερφός του Dexter King.
Ο μεγαλύτερος αδελφός του Dexter King, Martin Luther King III, είπε: «Το ξαφνικό σοκ είναι καταστροφικό. Είναι δύσκολο να έχεις τα σωστά λόγια σε μια τέτοια στιγμή. Ζητούμε τις προσευχές σας αυτή τη στιγμή για ολόκληρη την οικογένεια του King.”
Ο δήμαρχος της Ατλάντα, Αντρέ Ντίκενς, είπε ότι στάθηκε με την πόλη του «και τόσους πολλούς σε όλο τον κόσμο στο πένθος για την απώλεια του Ντέξτερ Σκοτ Κινγκ».
«Η βαθιά και ακλόνητη αγάπη του για την οικογένειά του τον τοποθέτησε ως φύλακα της κληρονομιάς του πατέρα και της μητέρας του», είπε ο Ντίκενς.
Ο Ντίκενς είπε ότι ο Ντέξτερ Κινγκ κατείχε διάφορους τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των πτυχιούχων του Κολεγίου Μορχάουζ, ανθρωπιστή, ακτιβιστή για τα πολιτικά δικαιώματα και ακόμη και ηθοποιού.
«Ωστόσο, πάνω από όλα, ήταν ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης», είπε ο Ντίκενς, ο οποίος εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στους διάφορους επιζώντες του Ντέξτερ Κινγκ.
Πηγή: theguardian.com – Φωτογραφία: Helen Comer/The Jackson Sun μέσω AP
