20 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Άρχων Αθανάσιος Μαρτίνος στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης Αυστραλίας Μακάριος: «Μην είστε άφιλοι, να έχετε φίλους όπως είχε ο Χριστός» Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Yonkers της Νέας Υόρκης

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Yonkers της Νέας Υόρκης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 16 / 12 / 2023 , 14:23 από news_room

Στις 14 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος πραγματοποίησε μια ποιμαντική επίσκεψη στην κοινότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στο Yonkers της Νέας Υόρκης της οποίας το κοινοτικό κέντρο καταστράφηκε ολοσχερώς από μια πυρκαγιά νωρίς το πρωί της Τρίτης .

Η εκκλησία και το κέντρο αγοράστηκαν φέτος για να δημιουργηθεί ένας οίκος λατρείας για μια κοινότητα Ιορδανών Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών που μέχρι πρόσφατα τελούσαν ακολουθίες στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Σωτήρος μας στο Ράι της Νέας Υόρκης.

Παρόντες στην επίσκεψη με τον Σεβασμιώτατο κ. Ελπιδοφόρο ήταν ο Αρχιεπισκοπικός Περιφερειάρχης π. Ηλίας Βίλλης, ιερέας της ενορίας π. Σωτήριος Μπαρούντι, Αρχιδιάκονος Διονύσιος Παπίρης και πολλά μέλη της κοινότητας.

Ο Rewan Alrabadi, μέλος του Ενοριακού Συμβουλίου, προσέφερε εγκάρδια σχόλια στον Αρχιεπίσκοπο . Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε δηλώνοντας ότι η Αρχιεπισκοπή είναι πάντα εδώ για την κοινότητα και θα τη στηρίξει με ό,τι χρειαστεί για την ανοικοδόμηση.

Ακολουθεί η ομιλία του Rewan Alrabadi

Θα ήθελα να ξεκινήσω με αυτό το εδάφιο Ησαΐας 41:10: «Μη φοβάσαι, γιατί είμαι μαζί σου. Μην αποθαρρύνεσαι γιατί είμαι ο Θεός σου. Θα σε δυναμώσω και θα σε βοηθήσω. Θα σε κρατήσω ψηλά με το νικηφόρο δεξί μου χέρι.”

Ο εντιμότατε Αρχιεπίσκοπε μας κ. Ελπιδοφόρε,

Εκ μέρους της ενορίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε λέγοντας ένα ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ σήμερα. Στις 12 Δεκεμβρίου 2023, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, όλη η τροχιά του μέλλοντος της εκκλησίας μας άλλαξε για πάντα. Όταν πληροφορηθήκαμε τα τρομερά νέα για το τι είχε συμβεί στο οικοδομικό τμήμα της εκκλησίας μας, υπήρχε μόνο μια λέξη για να περιγράψει το συναίσθημα: καταστροφή. Καθώς μαζευτήκαμε όλοι μετά τη φωτιά και είδαμε την ευπάθεια, τα δάκρυα και τη θλίψη της ενορίας μας, ξέραμε ότι αυτή θα ήταν μια μέρα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Καθώς οι ερωτήσεις, οι δημοσιογράφοι, οι ψίθυροι των θεατών και οι σειρήνες από την αστυνομία και την πυροσβεστική γέμιζαν τον αέρα γύρω μας, ξέραμε ότι εκείνη η στιγμή απαιτούσε ένα πράγμα: προσευχή. Καθώς ευχαριστούμε τον πατέρα Ηλία, τον πατέρα Γεώργιο και τον πατέρα Σωτήρη για την υποστήριξή τους και για το πώς μας οδήγησαν στην προσευχή τις πρώτες πρωινές ώρες, αυτή η προσευχή επαναλαμβάνεται στο μυαλό μας καθώς είναι αυτό που ξεκίνησε το μονοπάτι της θεραπείας ως κοινότητα. Ο στίχος με τον οποίο ξεκίνησα έχει απήχηση ως ενορία επειδή πρέπει να κρατήσουμε τον λόγο του Θεού και να αρνηθούμε να τον αφήσουμε, ειδικά σε δύσκολες στιγμές. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε πάντα: ο Θεός ποτέ δεν θα μας απογοητεύσει ούτε θα μας εγκαταλείψει, και μαζί του πρώτος σε κάθε ένα από τα σημεία της ζωής μας, θα προστατεύσουμε. Ο Θεός είναι το καταφύγιό μας και η πηγή της δύναμής μας, και πάντα παρούσα βοήθεια σε προβλήματα. Καθώς υπομείναμε πολλά εμπόδια και αποτυχίες κατά τη διάρκεια της ίδρυσης της εκκλησίας μας, θυμηθήκαμε κάθε βήμα που κάναμε μαζί και ευχαριστούμε τον Θεό που μας επέτρεψε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Όταν λένε «υπάρχει ομορφιά στην απλότητα», αυτό είναι εμφανές σε εμάς καθώς προσευχόμασταν σε έναν απλό κλειστό χώρο για να κρατήσουμε την πίστη μας ζωντανή. Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι ο χώρος στον οποίο προσευχόμασταν καθώς περιμέναμε την ανακαίνιση και την ολοκλήρωση της εκκλησίας μας στον επάνω όροφο, χάθηκε λόγω αυτής της πυρκαγιάς.

Καθώς αισθάνομαι ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, πρέπει να κοιτάξουμε στη φωτεινή πλευρά ότι δεν χάσαμε ζωές, όλα μπορούν να αντικατασταθούν και το πιο σημαντικό πράγμα στα μάτια μου. Για όσους παρακολούθησαν ώρες σε αυτό το κτίριο, για όσους προσεύχονταν κάθε Sudnay εκεί, για όσους αφιέρωσαν τον χρόνο τους και την υποστήριξή τους και το πιο σημαντικό για όσους βοήθησαν να γίνουν όλα δυνατά και πίστεψαν στην ενορία μας, οι συνεισφορές σας είναι παρατηρήσαμε και σας ευχαριστούμε επίσης.

Παρά αυτή την καταστροφή, όταν κάτι φέρνει μια κοινότητα κοντά και το πιο σημαντικό πιο κοντά στον Θεό, αυτό είναι μια ευλογία. Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, τα μόνα πράγματα που σώθηκαν από τη φωτιά ήταν ο σταυρός στην κορυφή του βωμού μας και μια εικόνα του πολιούχου μας Αγίου Γεωργίου. Το εικονίδιο ήταν ανέγγιχτο. Ο σταυρός επέπλεε με το νερό που έσβησε τις φλόγες και είναι κατασκευασμένος από ξύλο, έτσι για τον απλό άνθρωπο έπρεπε να καεί με τις φλόγες να τον περιβάλλουν. Δύο από τα πιο σημαντικά πράγματα για εμάς ως Ορθόδοξους Χριστιανούς, ένας σταυρός και μια εικόνα του Αγίου που παριστάνουμε ως εκκλησία έστησαν ένα φλόγιστρο και ξεπέρασαν αυτές τις φλόγες. Έτσι σκέφτομαι την ενορία μας. Καθώς αντέχουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να διατηρήσουμε την πίστη μας ισχυρή και να μην αφήσουμε τον εχθρό να νικήσει εναντίον μας. Σας ευχαριστούμε για την αμέριστη υποστήριξή σας και σας παρακαλούμε να μας κρατάτε στις προσευχές σας. Η παρουσία σας εδώ σήμερα σημαίνει περισσότερα από οτιδήποτε άλλο για εμάς σε μια εποχή όπως αυτή. Θέλουμε επίσης να αφιερώσουμε χρόνο για να ευχαριστήσουμε τον πατέρα Ηλία και την καταπληκτική ενορία του που μας υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες για να συνεχίσουμε τις προσευχές μας την Κυριακή στην εκκλησία του εκεί. Ο Θεός είναι μαζί μας και είμαστε ευγνώμονες για κάθε δοκιμασία που μας δίνει. Δίνει σε αυτούς που τον αγαπούν περισσότερο, τα μεγαλύτερα εμπόδια. Ευχαριστώ.

Σχετικά Άρθρα

Συνελήφθη 50χρονος στη Λευκωσία - Στην κατοχή του βρέθηκε μεγάλος αριθμός από κλοπιμαία αντικείμενα

Αστυνομική επιχείρηση από Υπηρεσία Αλλοδαπών, εντοπίστηκαν 62 αλλοδαποί στη Νήσου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 1 / 2022 , 22:17 από news_room Συντονισμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης πραγματοποιήθηκε χθες σε υποστατικό στη βιομηχανική περιοχή Νήσου όπου εντοπίστηκαν 62 αλλοδαπά πρόσωπα, εκ των οποίων για τους 60 είναι αιτητές πολιτικού ασύλου, ένα άτομο που υπέβαλε αίτημα ασύλου και ένα πρόσωπο το οποίο συνελήφθη για παράνομη […]

Συμφορά στην Αστυπάλαια - Κάηκε η εκκλησία της Παναγίας και υπέστη ζημιές η Ιερά Εικόνα της

Συμφορά στην Αστυπάλαια – Κάηκε η εκκλησία της Παναγίας και υπέστη ζημιές η Ιερά Εικόνα της

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 22 / 10 / 2023 , 22:59 από news_room Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 22/10 στην μεγάλη ενοριακή Εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια την ώρα της Θείας Λειτουργίας, προκαλώντας μεγάλης έκτασης ζημιές. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από κερί κοντά στο παγκάρι που ακούμπησε σε ύφασμα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πιστών που […]