21 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Αρχιεπισκοπή Καναδά: 25η Επέτειος Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Αρχιεπισκοπή Καναδά: 25η Επέτειος Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 11 / 2023 , 9:48 από news_room

Η Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο λειτουργεί επιτυχώς για είκοσι πέντε (25) χρόνια. Έχει τετραετές πρόγραμμα θεολογικών σπουδών και είναι συμβεβλημένη με το πανεπιστήμιο St. Paul της Ottawa. Το πτυχίο της αναγνωρίζεται από όλες τις θεολογικές σχολές και τα πανεπιστήμια.

Μέχρι τώρα απεφοίτησαν από την Θεολογική Ακαδημία Τορόντο πενήντα εννέα (59) φοιτητές. Εξ αυτών χειροτονήθηκαν τριάντα τέσσερις (34) και υπηρετούν τις Κοινότητές μας στον Καναδά. Η Ι. Αρχιεπισκοπή Καναδά έχει εβδομήντα οκτώ (78) Κοινότητες εκ των οποίων δέκα έξι (16) είναι ιεραποστολικές, δεν έχουν ιερείς και εξυπηρετούνται από τους πλησιέστερους ιερείς.

Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου οι Κοινότητες της περιοχής Μείζονος Μοντρεάλ και οι Φιλόπτωχες Αδελφότητες, με επικεφαλής τους Ιερείς, οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία δείπνο στο Palace Convention Centre το οποίο ορίζει ο κ. Νικόλαος Τσατάς, Άρχων Πρωτονοτάριος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής ήταν ο π. Νικόλαος Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος ο π. Χαράλαμπος Τζίντης και μέλη αυτής, ο π. Χριστιανός Socosan και ο π. Σπυρίδων Βούτος. Συμποσιάρχης της βραδιάς ήταν ο π. Σπυρίδων Βούτος. Παρεκάθησαν εξακόσιοι πενήντα (650) συνδαιτυμόνες. Ο Άρχων Πρωτονοτάριος κ. Νικόλαος Τσατάς προσέφερε το δείπνο εντελώς δωρεάν και τον ευχαριστούμε θερμά. Πρέπει να σημειωθεί εδώ, ότι ο εντιμ. Άρχων κ. Ν. Τσατάς προσφέρει το δείπνο αυτό εντελώς δωρεάν κάθε χρόνο.

Επίσημοι προσκεκλημένοι από τα δημαρχεία, την επαρχιακή και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και το Ελληνικό Προξενείο ήσαν οι κάτωθι: Κα Μ. Ντέρος, Δημοτική Σύμβουλος-Parc Extension, κα Α. Ρεβελάκη, Δημοτική Σύμβουλος-Chomedey, κα Α. Dib, Δημ. Σύμβουλος-St. Martin, κα Α. Κουτράκης, Κοινοβουλευτική Γραμματέας Υπουργού Τουρισμού και του Υπουργού Ανάπτυξης για το Κεμπέκ, και κα Κατερίνα Βαρβαρήγου, Γενική Πρόξενος Μοντρεάλ.

Επίσης, στο δείπνο έλαβε μέρος το Μοναστήρι της Παρηγορήτισσας με την Γερόντισσα Θέκλα και δώδεκα (12) Μοναχές. Το Μοναστήρι κτίζεται. Ο έρανος πηγαίνει πολύ καλά. Ήδη συγκεντρώθηκαν περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια ($2.000.000). Η Ι. Αρχιεπισκοπή μας θα δώσει για τον σκοπό αυτό ένα εκατομμύριο δολάρια ($1.000.000).

Μίλησαν ο γιατρός κ. Ορέστης Τσούκας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και γιος του προέδρου της ΕΚΜΜ γιατρού κ. Γεωργίου Τσούκα, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσέλθει λόγω ασθενείας, η κα Ζωή Βερούτη, πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβoυλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά και η Εντιμ. Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοντρεάλ κα Κατερίνα Βαρβαρήγου. Τελευταίος μίλησε ο Αρχιεπ. Σωτήριος και αναφέρθηκε στην πορεία της Θεολογικής μας Ακαδημίας. Διεβίβασε προς όλους την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και είπε χαρακτηριστικά, ότι ο Παναγιώτατος μίλησε το καλοκαίρι στην Ίμβρο, όπου ήταν και ο Αρχιεπ. Σωτήριος, με τα θερμότερα λόγια για την θαυμάσια ιστορική πορεία της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο.

Ο Αρχιεπ. Σωτήριος ανεκοίνωσε, ότι ήδη υπάρχει προικοδοτικό ταμείο για την Θεολογική μας Ακαδημία το οποίο έχει δέκα εκατομμύρια δολάρια ($10.000.000), χρειάζεται όμως να συγκεντρωθούν άλλα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($5.000.000), ώστε η Θεολογική Ακαδημία να είναι αυτάρκης και να μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της στο διηνεκές χωρίς οικονομικά προβλήματα. Τούτο βέβαια, είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπ. Σωτήριος, γίνεται δυνατό διότι διδάσκουν εντελώς δωρεάν οι Ιερείς μας, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον πτυχίο μαγίστορος και είναι διορισμένοι Ιερείς σε Κοινότητες της περιοχής μείζονος Τορόντο ή και περιχώρων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου υπήρξε αρίστη μουσική, την οποία προσέφερε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κ. Βασίλειος Γαλάτης εντελώς δωρεάν, προβάλλοντας εκκλησιαστικά και πατριωτικά άσματα. Ο κ. Γαλάτης προσφέρει αφιλοκερδώς τις μουσικές του υπηρεσίες στις εκδηλώσεις της Θεολογικής μας Ακαδημίας στο Μοντρεάλ.

Πανευτυχείς ήσαν όλοι και ιδιαίτερα οι οργανωτές και ο Αρχιεπ. Σωτήριος. Τα καθαρά έσοδα από το δείπνο και από το λεύκωμα θα ξεπεράσουν τις εξήντα χιλιάδες δολάρια ($60.000).

Ο Αρχιεπ. Σωτήριος ευχαρίστησε τους συνδαιτυμόνες, τους δωρητές, τους οργανωτές, τον Άρχοντα N. Τσατά και ιδιαίτερα τους καθηγητές της Θεολογικής μας Ακαδημίας και δοξολόγησε τον Θεό για την μεγάλη ευλογία της Θεολογικής μας Ακαδημίας.

Αρχιεπισκοπή Καναδά: 25η Επέτειος Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο Αρχιεπισκοπή Καναδά: 25η Επέτειος Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο

Σχετικά Άρθρα

Επαφές αποστολής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στην Ουάσιγκτον

Επαφές αποστολής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στην Ουάσιγκτον

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 15 / 10 / 2023 , 23:55 από news_room Επαφές αποστολής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στην Ουάσιγκτον O βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Συνέλευσης, συμμετείχε σε αποστολή αντιπροσωπείας της Συνέλευσης στις ΗΠΑ. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Γενικός […]

Χρ. Σταϊκούρας: Οριστικοποιείται την Πέμπτη το ζήτημα της νέας ρύθμισης για τα χρέη της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 / 7 / 2021 , 2:17 από news_room Στην τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών την Πέμπτη, στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης, θα υπάρξει κατάληξη για τη νέα ρύθμιση που θα αφορά στα χρέη της πανδημίας, από τον Μάρτιο 2020 έως τώρα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας […]