20 °C Athens, GR
28/03/2024

Τελευταια Νέα
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα για τους Ρωμαιοκαθολικούς Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας και ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος στον Άγιο Σπυρίδωνα Σύδνεϋ Εκπαιδευτική Εκδήλωση κινητοποίησης κατά της βίας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Εσπερινός για την κοίμηση της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Συνάντηση με τα μέλη της Παιδικής – Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ι.Α.Α. είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Η Κωτσόβολος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας 267 οικιακές συσκευές πρώτης ανάγκης ΗΠΑ: Ο Τραμπ προκαλεί περισσότερο θυμό και φόβο στους Δημοκρατικούς από ότι ο Μπάιντεν από τους Ρεπουμπλικάνους Περί της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Η Σερβική Εκκλησία τάχθηκε κατά του νόμου του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 3 / 2021 , 0:20 από news_room

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας εξέφρασε την επίσημη θέση της σχετικά με το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο ευρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας.

Το επίσημη ανακοινωθέν της Συνόδου, που δημοσιεύθηκε στις 25 Μαρτίου 2021, αναφέρει:

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας εγκαίρως και εντός της προβλεπόμενης από τον νόμο προθεσμίας υπέβαλε στην κυβέρνηση της Σερβίας τις παρατηρήσεις και την γνώμη της σχετικά με τον προτεινόμενο νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Το ως άνω νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, επειδή η συντριπτική πλειονότητα των προτεινόμενων διατάξεων έρχεται σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο του Χριστού και τη συνολική εμπειρία και πρακτική της Εκκλησίας, όπου εδράζεται πνευματικώς και ηθικώς ο σερβικός λαός μας, καθώς και ολόκληρος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Είναι απαράδεκτη η εξομοίωση των συμβιώσεων των ομοφυλοφίλων με τον γάμο και την οικογένεια, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, διότι κατ᾽ αυτόν τον τρόπο εισάγεται διάκριση σε βάρος της συζυγικής ενώσεως, ως χριστιανικής και νομικά προστατευόμενης αξίας. Η Εκκλησία σέβεται την ελευθερία, που μας έχει δώσει ο Θεός και κατανοεί την επιδίωξη του ανθρώπου να εκφράσει την ελευθερία του με ποικίλους τρόπους.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας συμφωνεί ότι υπάρχει ανάγκη ασκήσεως ορισμένων ατομικών, περιουσιακών και άλλων δικαιωμάτων αυτών, που αφορά το εν λόγω νομοσχέδιο, ωστόσο επεσήμανε τεκμηριωμένα τη δυνατότητα ασκήσεως αυτής κατά την έννομη τάξη της Δημοκρατίας της Σερβίας σε απολύτως διοικητικό επίπεδο, χωρίς παρέμβαση στην συζυγική και οικογενειακή νομοθεσία.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας τονίζει ότι αποδέχεται και διακηρύττει τον διάλογο, ως μοναδική και απαραίτητη οδό αναζήτησης λύσεως σε ζητήματα ευρύτατης κοινωνικής σημασίας, καθώς και ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας εξέφρασε την προσδοκία ότι τα επιχειρήματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας για το ζήτημα αυτό θα ληφθούν υπόψη».

Το νομοσχέδιο, το οποίο μπορεί σύντομα να παρουσιασθεί στη Βουλή της Σερβίας, προβλέπει τη ρύθμιση σειράς περιουσιακών-νομικών ζητημάτων μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ εταίρων. Μάλιστα, σε αυτό το στάδιο ανακοινώθηκε επισήμως ότι η υιοθέτησή του δεν θα σημαίνει την άμεση αναγνώριση της νομιμότητας των γάμων των ομοφύλων. Η προετοιμασία αυτού του νόμου έχει ήδη προκαλέσει σοβαρή ανησυχία και διχασμό στη σερβική κοινωνία, όπου κυριαρχεί η παραδοσιακή αντίληψη περί του γάμου.

Σχετικά Άρθρα

Σουηδία: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε οχηματαγωγό με 300 ανθρώπους

Σουηδία: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά σε οχηματαγωγό με 300 ανθρώπους

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 8 / 2022 , 4:23 από news_room Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε ένα οχηματαγωγό που μετέφερε 300 ανθρώπους κατασβέστηκε και δεν προκάλεσε θύματα, ανακοίνωσαν οι σουηδικές λιμενικές αρχές. Το Stena Scandica πραγματοποιούσε δρομολόγιο ανάμεσα στη Λετονία και τη Σουηδία στη Βαλτική θάλασσα, όταν σήμανε συναγερμός γύρω στις 12:30 τοπική ώρα […]

Μπολσονάρου: Ο στρατός θα ακολουθήσει τις εντολές να βγει στους δρόμους

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 16:42 από news_room Μπολσονάρου: Ο στρατός θα ακολουθήσει τις εντολές να βγει στους δρόμους O ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες Παρασκευή ότι αν δώσει εντολή στον στρατό να βγει στους δρόμους για να αποκαταστήσει την τάξη, αυτός “ θα υπακούσει στην εντολή”, εγείροντας εκ […]