25 °C Athens, GR
12/05/2024

Τελευταια Νέα
Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονα στην Αγία Μαύρα Ηλιουπόλεως Την Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως θα επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος Στη διεθνή διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρήνη στην Ουκρανία θα παραστεί ο Βαρθολομαίος Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Λιτανεύτηκε η Ζωοδόχος Πηγή στους Τράχωνες του Αλίμου Ταϊλάνδη: 61 νεκροί εξαιτίας της ακραίας ζέστης από την αρχή της χρονιάς Όμιλος Σαρακάκη: Δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Περιβάλλον Οικουμενικός: «Βλέπουμε θρησκευτικούς ηγέτες, διαφόρων θρησκευμάτων, να έχουν στενότητα αντιλήψεως» Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης (Φωτορεπορτάζ) Εορτή του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης στην Ποριά Καστοριάς

Το ψευδοκράτος μετέτρεψε σε γυμναστήριο μποξ τον ιερό ναό Αγίας Άννας στην Κυθρέα

Το ψευδοκράτος μετέτρεψε σε γυμναστήριο μποξ τον ιερό ναό Αγίας Άννας στην Κυθρέα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 8 / 10 / 2023 , 5:37 από news_room

Σε γυμναστήριο μποξ μετέτρεψε το ψευδοκράτος τον ιερό ναό Αγίας Άννας στην Κυθρέα, όπως καταδεικνύεται κι από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το SigmaLive, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Κυθρέας, Πέτρο Καρεκλά, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ για αυτή την απαράδεκτη, όπως την χαρακτήρισε, ενέργεια.

Το ψευδοκράτος μετέτρεψε σε γυμναστήριο μποξ τον ιερό ναό Αγίας Άννας στην Κυθρέα

 

«Μας έχει εξαγριώσει και στενοχωρήσει αυτή η απαράδεκτη ενέργεια».

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι πρόκειται να γίνουν όλα τα απαραίτητα διαβήματα, τόσο προς τα Ηνωμένα Έθνη, όσο και προς άλλες κατευθύνσεις.

Η κίνηση αυτή καταδεικνύει «ασέβεια προς τα ιερά και τα όσιά μας», υπέδειξε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρεκλάς, η μονή λειτούργησε ως τζαμί μετά την εισβολή. Πριν από μερικά χρόνια, ο ναός καθαρίστηκε και ακολούθως στήθηκε ένα πρόχειρο εικονοστάσι, ενώ έγιναν και βελτιωτικές εργασίες με πρωτοβουλία Κυθρεωτών, αφότου το κτίσμα είχε εγκαταλειφθεί. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται ο ιερός ναός μετά τις εργασίες.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κυθρέας, δεν επιτρέπεται στους Ελληνοκύπριους να λειτουργούν τον ναό, με τον χώρο να δίνεται σε Τούρκους εποίκους, προκειμένου να φτιάξουν το γυμναστήριο.

Το ψευδοκράτος μετέτρεψε σε γυμναστήριο μποξ τον ιερό ναό Αγίας Άννας στην Κυθρέα

Σχετικά Άρθρα

Από το Άργος Ορεστικό στην Μεσοποταμία (Εικόνες) - Adologala.gr

Από το Άργος Ορεστικό στην Μεσοποταμία (Εικόνες) – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 12 / 2021 , 0:25 από news_room Από το Άργος Ορεστικό στην Μεσοποταμία (Εικόνες) – Adologala.gr Τήν ἑβδομάδα μετά τήν ἐπίσκεψή του στό Ἄργος Ὀρεστικό, τήν ὑποδοχή πού τοῦ ἐπιφυλάχθηκε καί τήν ἀρχιερατική θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος λειτούργησε καί εἶχε συναντήσεις […]

Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή στην ΕΡΤ1 – «Η Αμερική μετά τον Τραμπ» 11.01.2021

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 1 / 2021 , 21:00 από news_room Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή στην ΕΡΤ1 «Η Αμερική μετά τον Τραμπ» Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, στις 23:00 Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στις 23:00, σε μία έκτακτη ενημερωτική εκπομπή στην ΕΡΤ1, ο Φάνης Παπαθανασίου, η Κλειώ Νικολάου και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη, προσεγγίζουν, αναλύουν και αποτυπώνουν την επόμενη ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, […]