27 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ένοπλος σκότωσε δύο Σουηδούς στις Βρυξέλλες, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές

Ένοπλος σκότωσε δύο Σουηδούς στις Βρυξέλλες, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 10 / 2023 , 0:49 από news_room

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ | Ένας ένοπλος πυροβόλησε θανάσιμα δύο Σουηδούς στις Βρυξέλλες αργά τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου Σουηδίας-Βελγίου σε κοντινή απόσταση και να θέσουν την πρωτεύουσα στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατία. Ο ένοπλος παρέμεινε ελεύθερος.

Οι δολοφονίες έγιναν περίπου 3 μίλια (5 χιλιόμετρα) από ένα στάδιο όπου περισσότεροι από 35.000 οπαδοί παρακολουθούσαν έναν αγώνα ποδοσφαίρου Βελγίου-Σουηδίας, δήλωσε το αντιτρομοκρατικό κέντρο του Βελγίου. Ο αγώνας διεκόπη στα μισά.

«Ο πληθυσμός πρέπει να είναι ενεργά σε επαγρύπνηση και να αποφεύγει κάθε περιττό ταξίδι», είπε η εκπρόσωπος του αντιτρομοκρατικού κέντρου Laura Demullier, προσθέτοντας ότι η κορυφαία προτεραιότητα για τις αρχές ήταν να απομακρύνουν τους χιλιάδες οπαδούς με ασφάλεια από το στάδιο King Baudouin.

Το κέντρο ανέφερε επίσης ότι ο συναγερμός τρομοκρατίας για την υπόλοιπη χώρα ανέβηκε στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο. Ανεβάζοντας το επίπεδο τρόμου στην πρωτεύουσα στην κορυφή 4 της βαθμολογίας σημαίνει ότι μια «απειλή είναι εξαιρετικά σοβαρή». Προηγουμένως ήταν 2, πράγμα που σημαίνει ότι η απειλή ήταν μέτρια.

«Μόλις εξέφρασα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στο Σουηδό Πρωθυπουργό μετά την αποψινή τρομακτική επίθεση σε Σουηδούς πολίτες στις Βρυξέλλες», είπε ο De Croo. Πρόσθεσε στη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter πως: «Ως στενοί εταίροι η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι κοινή».

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν ο πυροβολισμός συνδέθηκε με τη διεθνή αναταραχή για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς (Παλαιστινίων).

«Ένας φρικτός πυροβολισμός στις Βρυξέλλες και ο δράστης εντοπίζεται ενεργά», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ανελιές Βερλίντεν, προσθέτοντας ότι συμμετείχε στις κυβερνητικές συνομιλίες στο Εθνικό Κέντρο Κρίσεων.

Δημοσιεύματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μετέδωσαν ερασιτεχνικά βίντεο που δείχνουν έναν άνδρα να πυροβολεί πολλές φορές κοντά σε σταθμό χρησιμοποιώντας μεγάλο όπλο.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν σε δημοσιογράφους, είπε ότι τα δύο θύματα ήταν Σουηδοί.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ilse Vande Keere είπε ότι οι αστυνομικοί έφτασαν σύντομα στο σημείο και απέκλεισαν την άμεση γειτονιά. Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του πυροβολισμού.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης που συνδέεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που έχει αυξήσει την ένταση σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη. Ταυτόχρονα, η βελγική πρωτεύουσα υπήρξε σκηνικό αυξημένης βίας που συνδέεται με την αυξανόμενη διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Η Σουηδία αύξησε τον συναγερμό τρομοκρατίας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τον Αύγουστο μετά από μια σειρά δημόσιων καψίματος του Κορανίου από έναν Ιρακινό πρόσφυγα που ζούσε στη Σουηδία που οδήγησαν σε απειλές από ισλαμικές μαχητικές ομάδες.

Πηγή: Associated press

Σχετικά Άρθρα

Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 2 / 2025 , 23:16 από news_room Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της παλαιμάκτου τραγωδίας στην περιοχή των Τεμπών τέλεσε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το τρισάγιο, παρουσία συγγενών των θυμάτων, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών […]

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών: Aφιερωμένη στη φθινοπωρινή μετανάστευση

Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών: Aφιερωμένη στη φθινοπωρινή μετανάστευση

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 27 / 9 / 2023 , 14:41 από news_room Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία προσκαλεί και φέτος φίλους και φίλες της φύσης και των πουλιών κάθε ηλικίας να γιορτάσουμε μαζί τη φθινοπωρινή μετανάστευση εκατομμυρίων πουλιών που ταξιδεύουν προς τις περιοχές όπου θα περάσουν τον χειμώνα, συμμετέχοντας στις κατά τόπους εκδηλώσεις της «Γιορτής των Πουλιών». […]