20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Ταλλίν – Εσθονία: Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Ταλλίν - Εσθονία Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 9 / 2023 , 18:29 από news_room

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα εορτάστηκε η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Ταλλίν της Εσθονίας, την οποία επισκέπτεται η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με αφορμή την επέτειο εκατονταετηρίδος από την απονομή Αυτονομίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, από τη Μητέρα της Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, σε συγχοροστασία με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανο, και τους Σεβ. Μητροπολίτες Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίωνα, και Περιστεριού κ. Γρηγόριο, καθώς και τους Θεοφιλ. επαρχιούχους Επισκόπους Τάρτου κ. Ηλία και Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρο.

Εκκλησιάστηκαν Κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας, Άρχοντες Οφφικιάλιοι, διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι, αλλά και πλήθος πιστών.

Μετά την Απόλυση ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου στους Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερους κυρίους Mattias Palli, Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ι. Μητροπόλεως Ταλλίνης, και Aleksander Sarapik, Προϊστάμενο του Ι. Ναού, και χειροθέτησε στο Οφφίκιο του Άρχοντος Νομοδότη της Μ.τ.Χ.Ε. τον Εντιμολ. κ. Urmas Sõõrumaa, μέλος της τοπικής Εκκλησίας, επιχειρηματία και Πρόεδρο της Εσθονικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Θεολογικού Ινστιτούτου της Εκκλησίας της Εσθονίας, Ελλογιμ. κ. Ταράσιος Tölpt, παρουσίασε τους σπουδαστές και τους εφετινούς αποφοίτους της Σχολής. Ο Παναγιώτατος απένειμε στους αποφοίτους τα πτυχία τους, εκφράζοντάς τους τις εγκάρδιες Πατριαρχικές και πατρικές συγχαρητήριες ευχές του. 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο του Ταλλίν

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Παναγιώτατος μετέβη πεζή στο ιστορικό Κτήριο του Δημαρχείου του Ταλλίν, όπου τον υποδέχθηκε με θέρμη ο Εντιμ. Δήμαρχος της Πρωτεύουσας κ. Mihhail Kõlvart. Στην αντιφώνησή του, ο Παναγιώτατος, και με αφορμή την προτεραιότητα που δίδει ο Δήμος του Ταλλίν σε πολιτικές προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αναφέρθηκε συνοπτικώς στις οικολογικές πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης παρακάθησε σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Εντιμ. κ. Kõlvart, σε αίθουσα του ιστορικού Δημαρχείου της πόλεως.

Ταλλίν - Εσθονία Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ταλλίν - Εσθονία Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ταλλίν - Εσθονία Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ταλλίν - Εσθονία Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ταλλίν - Εσθονία Χοροστασία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννης είχαν αντιπροσωπείες από τα χωριά Al Nasirab & Habnimra – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 11 / 2020 , 16:44 από Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης I ,του Ελληνορθόδοξου της Αντιόχειας και Όλης της Ανατολής, δέχτηκε δύο αντιπροσωπείες από τα χωριά Al Nasirah και Habnimra, στο Πατριαρχικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Al-Humeyra στο Wadi Al Nassara. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη […]

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία διαλύτες, τους αναμείγνυε με καύσιμα και τα διέθετε μέσω πρατηρίου

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε λαθραία διαλύτες, τους αναμείγνυε με καύσιμα και τα διέθετε μέσω πρατηρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 / 12 / 2021 , 1:37 από news_room Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία διαλύτες, τους αναμείγνυε με καύσιμα και τα διέθετε μέσω πρατηρίου καυσίμων Συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμα […]

Pin It on Pinterest