19 °C Athens, GR
19/03/2024

Τελευταια Νέα
Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Κυριακή της Τυρινής και ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στο Φανάρι Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας Ο Εσπερινός της “Συγχωρήσεως” στην Μητρόπολη Κηφισίας Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αρεόπολη Λακωνίας Προεδρικές Εκλογές – Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο 87,97% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος: Ας εισακούσουμε το σαρακοστιανό κάλεσμα της Εκκλησίας μας να ζήσουμε μια ασκητική ζωή εγκράτειας Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σύδνεϋ Ο Εσπερινός της Συγγνώμης στη Νέα Ιωνία Αρκαλοχωρίου Ανδρέας: «Δεν λογοκρίνουμε ως Εκκλησία την τέχνη και τη διανόηση» Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Αλεξαδρείας

Βραζιλία : Υποψήφιος για τις Προεδρικές Εκλογές ο Μπολσονάρου

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 8 / 2022 , 21:47 από news_room

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές της 2ας Οκτωβρίου, με μια ομιλία επικεντρωμένη στον Θεό, τα όπλα και την οικογένεια, αποφασισμένος να ανακτήσει το προβάδισμα που διατηρεί ο κύριος αντίπαλός του, ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Μπολσονάρου δήλωσε ότι ένα πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας που παρέχει 600 ρεάλ Βραζιλίας σε μετρητά (109 δολάρια ΗΠΑ) μηνιαίως σε Βραζιλιάνους χαμηλού εισοδήματος θα συνεχιστεί το επόμενο έτος εάν επανεκλεγεί.

“Ο στρατός είναι με το μέρος μας”, δήλωσε επίσης στους υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν. “Είναι ένας στρατός που δεν δέχεται τη διαφθορά, δεν δέχεται την απάτη. Είναι ένας στρατός που θέλει τη διαφάνεια”.

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μπολσονάρου για την επανεκλογή του έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Φιλελεύθερου Κόμματος (PL) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου εκφώνησε ομιλία στο στάδιο Μαρακαναζίνιο ενώπιον 10.000 υποστηρικτών του και περιβαλλόταν από μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Datafolha, που διεξήχθη τον Ιούνιο, ο αριστερός πρώην πρόεδρος Λούλα, ιδρυτής του Κόμματος Εργαζομένων (PT), λαμβάνει στον πρώτο γύρο 47% και προηγείται μακράν του Μπολσονάρου (28%).

Οι σύμβουλοι του απερχόμενου προέδρου του συστήνουν να εστιάσει σε οικονομικές και κοινωνικές προτάσεις, όπως η μείωση των τιμών των καυσίμων ή η ενίσχυση των κοινωνικών επιδομάτων και να εγκαταλείψει τις αντιπαραθέσεις στις οποίες είναι συνηθισμένος όπως για παράδειγμα οι επιθέσεις του κατά του βραζιλιάνικου συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

“(Οι ηλεκτρονικές κάλπες), είναι μια από τις εμμονές του που δεν φέρνει ψήφους” είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συνεργάτες του που ετοίμασε την ομιλία του.

Η προεκλογική του ομάδα προσπαθεί επίσης να “γλυκάνει” την εικόνα του και να τον εμφανίσει λιγότερο θυμωμένο και πιο χαλαρό, κάτι που αντανακλά εν μέρει το σύνθημα “O Capitao do Povo” (Ο καπετάνιος του λαού) που χρησιμοποιείται στη σημερινή συγκέντρωση και συνοδεύεται από μια φωτογραφία του προέδρου του χαμογελά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ο πληθυσμός της καφέ αρκούδας σε Πίνδο, Πρέσπες και Ροδόπη – Τι αποκαλύπτει ανάλυση DNA

Ο πληθυσμός της καφέ αρκούδας σε Πίνδο, Πρέσπες και Ροδόπη – Τι αποκαλύπτει ανάλυση DNA

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 19 / 2 / 2023 , 14:20 από news_room Ο συνολικός πληθυσμός της καφέ αρκούδας στα τρία εθνικά πάρκα της χώρας, σε Πίνδο, Πρέσπες και Ροδόπη, το 2020-2021 βρέθηκε να αποτελείται από 485 άτομα και υπάρχει σημαντική γενετική ποικιλότητα και στις τρεις περιοχές. Πρόκειται για τα βασικά συμπεράσματα της γενετικής ανάλυσης που πραγματοποιήθηκε […]

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων 2021

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 5 / 2021 , 16:28 από news_room Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων 2021 Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ανακοινώνουν ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2021 (18 Μαΐου), που […]