14 °C Athens, GR
07/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφθασε στην Αθήνα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Σήμερα η συνεδρίαση του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο Σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση του 2024 στη Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο Έναρξη Πανελληνίου Συνεδρίου και Απονομή του πρώτου «Βραβείου Γιάννη Κυριόπουλου» στον Ηλία Μόσιαλο Ο Μητροπολίτης Θήρας Αμφιλόχιος στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) Νέο Δρομολόγιο της Volotea από Αθήνα για Ανκόνα το προσεχές έτος Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο Απόψεις: Τι έχουμε να δώσουμε στην Τουρκία στην συνάντηση της 7ης Δεκεμβρίου; Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην τελετή υποδοχής πρωτοετών Φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ Ξεκίνησε τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας

Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Συνεχίστηκαν για 2η μέρα οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 9 / 2023 , 6:45 από news_room

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό, οι εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Οι εισηγητές, την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται να παρουσιάσουν εκθέσεις με πεπραγμένα και οραματισμούς για τους τομείς, οργανισμούς και ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Οι ομιλητές είναι οι εξής:
– Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Αδελαΐδος, ο οποίος θα μιλήσει για τις μεταφράσεις.
– Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, ο οποίος θα μιλήσει για το Παναυστραλιανό Πρόγραμμα Σιτίσεως «Οι Πέντε Άρτοι».
– Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ο οποίος θα μιλήσει για τη νεότητα.
– Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, ο οποίος θα μιλήσει για τις Διορθόδοξες, Διαχριστιανικές και Διαθρησκειακές Σχέσεις.
– Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο οποίος θα μιλήσει για το Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων.
– Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευσέβιος, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Παντανάσσης, ο οποίος θα μιλήσει για τον Ορθόδοξο Μοναχισμό.
– κ. Στυλιανός Μαγδαλόπουλος, Διευθυντής του Κέντρου Προνοίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο οποίος θα μιλήσει για την Κοινωνική Πρόνοια της Αρχιεπισκοπής.

Δείτε επίσης:

– κ. Θεοδόσιος Πενκλής, Αντιπρόεδρος του Consolidated Trust, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και Vice-Chairman του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Βασιλειάδα» Σύδνεϋ, και κ. Χαράλαμπος Πατσούρης, Άρχων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Chairman του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Βασιλειάδα» Αδελαΐδος, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα Ιδρύματα «Βασιλειάδα».
– κ. Θεόδωρος Μπακαλάκης, Άρχων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, Αντιπρόεδρος του Consolidated Trust, του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και Chairman του Διοικητικού Συμβουλίου των Ιδρυμάτων του Αγίου Ιωάννου Cairns, ο οποίος θα μιλήσει για τα Ιδρύματα Αγίου Ιωάννου στο Cairns.
– Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Άγγελος Αλιφιεράκης, Chairman των Διοικητικών Συμβουλίων των Ιδρυμάτων και κ. Αθανάσιος Κόπσιας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου «Ελπίς», οι οποίοι θα μιλήσουν για το Ίδρυμα ατόμων με ειδικές ανάγκες «Εστία» και Κέντρο Απεξαρτήσεως «Ελπίς».
– κ. Βάιος Αναστασόπουλος, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, ο οποίος θα μιλήσει για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.
– Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Εμμανουήλ Σταματίου και Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Βαρυπάτης, οι οποίοι θα μιλήσουν για την Εσωτερική και Εξωτερική Ιεραποστολή.
– Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Γρύλλης και Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αθανάσιος Γιάτσιος, οι οποίοι θα μιλήσουν για την Ποιμαντική διακονία στα Πανεπιστήμια, στην Αστυνομία και στις φυλακές.
– Πρεσβύτερος κ. Γεώργιος Λιάγκας και κ. Αικατερίνα Κωνσταντινίδη, οι οποίοι θα μιλήσουν για την Ποιμαντική στον χώρο της υγείας.
– κ. Ιωάννης Ψαρομμάτης, Πρόεδρος της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ενώσεως, ο οποίος θα μιλήσει για την Κατηχητική Παιδεία.

Σχετικά Άρθρα

Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σύδνεϋ

Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Kingsford

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 12 / 2022 , 5:52 από news_room Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής, 11 Δεκεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, στον εορτάζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στο προάστιο Kingsford του Σύδνεϋ. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαγνησίας […]

Ντ. Σασόλι: Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ έθεσε τη δημοκρατική διάσταση στην καρδιά της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 20:53 από news_room Πριν από 40 χρόνια η Ελλάδα ενώθηκε με την ευρωπαϊκή οικογένεια και για την Ευρώπη ξεκίνησε μια νέα εποχή, υποδεχόμενη την Ελλάδα, λίκνο ιστορικό της Δημοκρατίας, τόνισε εισαγωγικά ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη […]