20 °C Athens, GR
01/10/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία Διακόνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στο Σύδνεϋ Οι «Θερμοπύλες» του Έβρου 15 ερωτήσεις & απαντήσεις για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών στη Σουηδία Η ανάπλαση από τον δήμο Αθηναίων του πάρκου στα Κουντουριώτικα Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουδαπέστη Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την Δήμαρχο Πεντέλης Μητρόπoπολη Καστορίας: Έναρξη Νεανικών δραστηριοτήτων Η Honda παρουσιάζει τον πρώτο της κινητήρα V8 – τη νέα Honda Marine BF350 στο Boat Show της Γένοβας Ομαδική αγωγή κατά του γαλλικού κράτους και του «συστημικού ρατσισμού»

Έως τον Μάρτιο του 2024 η παράταση των ατομικών κυρώσεων στη Ρωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Έως τον Μάρτιο του 2024 η παράταση των ατομικών κυρώσεων στη Ρωσία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 15 / 9 / 2023 , 1:58 από news_room

Το Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 να παρατείνει τα περιοριστικά μέτρα κατά όσων υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας για έξι επιπλέον μήνες, έως τις 15 Μαρτίου 2024.

Τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα προβλέπουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς για φυσικά πρόσωπα, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων ή άλλων οικονομικών πόρων στα άτομα και τις οντότητες που περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο. Οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν για περίπου 1.800 άτομα και οντότητες, μεγάλο ποσοστό των οποίων υπόκειται σε αυτές λόγω της συνεχιζόμενης αδικαιολόγητης και απρόκλητης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο της επανεξέτασης των κυρώσεων, το Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να μην ανανεώσει τις καταχωρίσεις τεσσάρων προσώπων.

Μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ως απάντηση στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε μαζικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με στόχο να περιορίσει σημαντικά την ικανότητά της να διεξάγει πόλεμο, να της στερήσει κρίσιμες τεχνολογίες και αγορές και να αποδυναμώσει την οικονομική βάση της Ρωσίας.

Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 29ης-30ής Ιουνίου 2023, η ΕΕ καταδίκασε εκ νέου απερίφραστα τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο οποίος συνιστά πρόδηλη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και υπενθύμισε την αταλάντευτη υποστήριξη της ΕΕ για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της, καθώς και το φυσικό δικαίωμα νόμιμης άμυνας της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επίθεσης.

Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει σημαντική χρηματοδοτική, οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη στην Ουκρανία και τον λαό της για όσο χρειάζεται.

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Πανελλαδική απεργία Παραλύει η χώρα σήμερα Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν

Πανελλαδική απεργία: Παραλύει η χώρα σήμερα Πέμπτη – Ποιοι συμμετέχουν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 9 / 2023 , 7:14 από news_room Την προκήρυξη εικοσιτετράωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Στην απεργία θα συμμετάσχουν: Δάσκαλοι – Καθηγητές Οι δάσκαλοι και καθηγητές, όπως […]

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Δρώμενα με ελεύθερη είσοδο

Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Δρώμενα με ελεύθερη είσοδο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 2 / 2023 , 12:16 από news_room Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, σε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα! Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου μία μπάντα δρόμου με αφροβραζιλιάνικα κρουστά, μία μπάντα πνευστών […]

Pin It on Pinterest